Single post: Articole interesante legate de gaming
-
Senior Member
Articolul acela clar e invechit. A fost scris inainte ca: GTA V sa se lanseze si sa spulbere orice record legat de vanzari (in orice entertainment medium), inainte ca Twitch sa ajunga la 100 de milioane de useri unici pe luna, inainte de a fi cumparat de Amazon pentru aproape 1 miliard de dolari, inainte ca premiile la eSport-uri sa ajunga la numere chiar atat de mari (daca la primul International (Dota) prize pool-ul a fost de 1.6 milioane de dolari, anul acesta a fost de 18 milioane de dolari (o mare parte fiind finantat de gamerii care au cumparat Compendiumul). Inainte ca streaming-ul si si vlogging-ul sa fie o slujba atat de rentabila incat sa iti permiti masini sport sau excursii extrem de scumpe, inainte ca unele jocuri sa ia premii inafara propriei piete (Journey de exemplu a castigat un Grammy pentru soundtrack) si inainte ca gaming event-urile si competitiile sa ajunga sa fie o chestie lunara sau chiar saptamanala, in loc de anuala. Inainte ca jocurile sa atinga asa o popularite in mainstream media (ajungand sa apara in nenumarate seriale sau filme) si inainte ca anumiti actori din seriale sau filme (e.g. Kevin Spacey sau Peter Dinklage) sa colaboreze cu fel de fel de studio-uri indie sau triple A. A fost scris inaintea perioadei in care Kickstarter a ajuns sa fie o sursa sigura de finantare pentru jocuri, facuta de gameri, nu publisheri (unele titluri depasind usor milestone-ul de un milion de dolari).
Industria jocurilor nu a fost niciodata intr-o situatie mai buna, iar jocuri exceptionale continua sa apara (Bloodborne, Witcher 3 si MGS: The Phantom Pain fiind primele titluri care imi vin in minte si m-au dat pe spate, dar cu siguranta nu sunt singurele). Frumusetea e ca apar fel de fel de capodopere pe ne numarate platforme. De la PC si console unde era de asteptat la titluri pe platforme mobile la care probabil nu te asteptai (Monument Valley pe iOS si Android). Sincer eu nu am destul timp si bani sa ma bucur de toate jocurile astea. But maybe when it comes to games, I`m easier to please