Quote Originally Posted by EspiritusSanctus View Post
Religia nu poate fi impusa,...
Scuza-ma ca aleg doar o mica parte din ce ai spus si schimb putin subiectul, dar asta e chiar pe dos si mi se pare printre cele mai deranjante parti ale societatii noastre. Acum am inteles ca religia nu mai e obligatorie in scoli. Gresesc? Nu mai stiu, dar eu din cls I pana in cls a XII-a am fost obligat sa particip la orele de religie. Adica indoctrinare de mic in religia ortodoxa, care la noi mai face parte si din stat. Daca asta nu e impunere fara voie nu stiu ce e. Si e intr-o anumita legatura legat de ce ziceati voi de a-ti forma propria parere dupa ce esti bine informat, dar cum poti fi bine informat cand vrei nu vrei ti se baga pe gat?

Imi aduc aminte cum la orele de fizica/biologie/chimie erau putini profesori care sa indrazneasca sa spuna ceva de evolutia planetei/umane/sociale fara a avea frica sa nu ne deranjeze invataturile religioase. Acum cateva luni citisem ca se invata in scoli creationismul, adica teoriile alea cretine cum ca lumea a inceput acum 6000 de ani, dinozaurii au murit acum 5000 ani si alte porcarii de genul asta.

Pai ce fel de oameni si societate sa avem cand inca de mici suntem indobitociti si indoctrinati in toate prostiile posibile?