Single post: Politica - tichie de margaritar
-
Member
Partial de acord cu ce a scris givingi mai sus; pana spre 30 de ani nici nu ma interesa de cine ori de ce iese, indiferent de tipul alegerilor (eram student, viata era frumoasa, restul era cancan - stiti cu totii despre ce vorbesc); si asta mai ales dupa ce am fost intr-o comisie electorala la niste alegeri si am vazut ce usor se pot frauda voturile.
Cu ceva ani mai multi la bord + 1 copil vad clar teama de a merge la un spital de urgenta pentru copii (insa de multe ori nu ai alta varianta), dar si faptul ca sistemul te macina si de aceea aprob si ce a spus Templier (de ex blonda de la primarie a reusit sa faca scobitori din niste copaci - toaletare ori ecologizare este neologism pentru ei - bine ca unii se opresc cand incepi sa ii fotografiezi ori filmezi ori le ceri aprobari, sa anuleze niste activitati in aer liber si altele in genul; cat despre primarul sectorului meu - nici nu stiu cine este, iar din Iunie pana acum nu am vazut vreo schimbare in sectorul meu - curatenia la fel, probleme de iluminat fac eu sesizare, luminite de Craciun doar daca pun eu la balcon sau ma duc pe Magheru, aaa mda mai ridica niste insi ceva masini adormite de ani ori mai taie popici pusi pe trotuar care apar la loc dupa 2 zile etc.). Si incearca sa le explici altora de ce psd, alde samd sunt una si aceeasi chestie de 26 ani incoace si primesti raspunsuri aiuritoare ori dat din umeri ori ca nu inteleg ce vor sa zica restul (sau nu mai au rabdare pana vor face aia ori aia).
Nu as baga in aceeasi oala manelele si antena3/ nestar/ rtv etc. Poti asculta orice gen de muzica, poti fi din Teleorman, Olt, Dolj, insa poti vota si cu altii; acea muzica este libertatea lor, si daca s-au nascut ori locuiesc in acele judete nu este chiar o problema (mai bine stai acolo decat in nebunia din Bucuresti, Craiova, Slatina, Alexandria).
Una din probleme vine din acele televiziuni ce iti niveleaza creierul (sa fi vazut ce vocali erau acum cativa ani unii din troleul 61 venind dinspre Universitate de la mitingurile contra Basescu, toti inveninati de a3, si cum au tacut brusc cand un grup mai mare de tineri s-au urcat) si de la prea multe televiziuni cu stiri in exces despre politica, iar cei trecuti de anumita varsta ori cu un nivel intelectual scazut sunt atrasi ca un magnet de acele prostii (mai bine era cu ddtv, cel putin aveau concurenta).
Alta problema vine de la institutiile locale care sunt pline de paraziti si intr-un fel ori altul conving, obliga acea majoritate ce merge la vot sa o faca doar cu x ca altfel va fi iadul pe pamant.
Cand cei ca noi se pot uni in diverse grupuri si accepta sa intre in cloaca aceea, sa se ia la tranta cu ei, sa aibe sprijin financiar si logistic, sa lase impresia ca pot si fac ceva, ca lupta impotriva celor cel putin 45% de acum si baga o parte din ei si amicii lor la racoare, atunci vor iesi mai multi la vot, mai ales din cei carora li se rup de alegeri din oricare motiv. Altfel ajungem precum in situatia de acum cand diaspora a vazut ca presedintele e degeaba, mare parte din populatie doarme si cei ce pot face ceva sunt prea putini si macinati marunt.
Mentalitatea este putin schimbata, nu si reactia (fie ea de grup ori individuala).