Am vazut si eu Rogue One si nu pot sa zic ca a fost cine stie ce grozavie. Ca fan Star Wars nu contest ca nu mi-au placut multe momente si numeroasele easter eggs, insa uitandu-ma la el ca la un film non-Star Wars nu pot spune ca e deosebit cu ceva. Inceputul mi s-a parut slabut, expunerea greoaie in care iti prezinta 5 planete in 5 minute, si intregul film e plin de momente pe care daca le-ai scoate nu ar schimba progresia cu absolut nimic. Unele personaje si intamplari mi se par puse in film doar de dragul de a mai face ceva legaturi cu seria Star Wars. Insa privit per ansamblu nu a fost rau deloc, precum TFA sufera si el de cliseele tipice seriei, dar e intradevar o piesa de puzzle care face foarte bine si frumos legatura intre episoadele 3 si 4, terminandu-se practic fix inaintea actiunii din 4. Iar dupa ce m-am intors de la film am pus repede discul cu ep IV si s-au sincronizat excelent.

M-a impresionat si CGI-ul lui Peter Cushing, muzica in schimb a fost sub asteptari si am inteles ca se vrea a fi un film din seria extinsa si nu din cea principala, insa cum in toate jocurile cu Star Wars am avut muzica originala, puteam avea si aici. Si daca tot zic de jocuri, nu stiu cati ati jucat sau va amintiti de Jedi Knight 1 - Dark Forces, pe care eu intamplator l-am rejucat peste vara, joc a carui prima misiune e de fapt actiunea acestui film si personajul lui Jyn din Rogue One e extrem de similar cu cel al protagonistei din Dark Forces. Un omagiu am putea zice, numele celor doua fiind extrem de similare.

Mi-a placut si mie si ma bucur ca a rezolvat cea mai mare gluma despre problemele povestii episodului 4 si avem acum niste explicatii care fac povestea lui patru mai credibile.

7/10