Cred ca esti constient ca nu se pot face toate deodata. Intai s-au marit salariile la medici si la profesori, mai exponential. Intr-adevar s-au marit si salariile celorlalti bugetari plus pensiile. Lucrurile trebuie luate pe rand.

Eu nu stiu de unde iei tu paine cu 7,5 lei de la 4,5 lei, dar eu fac cumparaturile de la Mega Image. De exemplu, s-a scumpit coca-cola la jumatate de la 2,6 lei la 3 lei. Tot ce cumpar eu de acolo, inclusiv paine toast, platesc cam aceeasi suma ca acum 2-3 ani. Unele produse s-au scumpit si de la cursul euro-leu, dar si de la piata libera de energie electrica si gaze. Dar se pare ca nu se intelege ca nu depinde de statul roman cat este pretul la benzina, gaze si energie electrica, ci de factorii externi.

Aceste mariri de pensii si salarii s-au facut tocmai ca populatia sa suporte mai usor cresterile de preturi care tin de factorii externi. Daca nu intelegeti chestia asta si puneti botul la ce zice opozitia sau asa zisii experti in d-ale economiei in presa sau la televizor este treaba voastra.

Acum, unele mariri de preturi s-au facut si din burta privatului hapsan care vrea sa se imbogatesca peste noapte. A auzit el ca s-au marit pensiile si salariile si a dublat pretul la paine nejustificat. Te poti duce la alt magazin sa cumperi paine sau alte produse.

Cand o sa vina la guvernare PNL+USR o sa se guverneze pentru binele privatului, nu pentru binele poporului. Asta e parerea mea. Am trait pe pielea mea perioada 96-2000.

Acum, daca stii matematica, te gandesti si tu logic ca toti oamenii sanatosi la cap - ai de platit 5,2 milioane de pensii plus 1,3 milioane de bugetari. La privat lucreaza vreo 4 milioane de oameni, ca restul sunt plecati afara la salarii mai bune. Din ce incaseaza anual statul roman la buget, crezi ca au bani sa faca deodata tot ce speri tu? Si autostrazi si spitale etc.?

Nu ai forta de munca calificata in tara, de aia nu se fac bine lucrurile. Faci cu ce oameni ai la ce calitate poti. Ca aia buni au plecat deja afara pe bani mai multi. Atata timp cat nu dai salarii comparabile cu Germania etc., oamenii aia buni pe domeniile lor nu se intorc in tara, iar astia care se formeaza aici pleaca imediat afara si ramai in tara numai cu ciurucuri in toate domeniile. Asta e realiatea si nu ai ce face.

Ca sa pui tara pe picioare iti trebuie forta de lucru calificata cum trebuie. Daca nu ai, faci cu ce ai la calitatea care este si asta este. Nu poti face peste noapte zugravi/zidari/instalatori etc. meseriasi si sa iti ramana si in tara.

De pe margine e usor de dat din gura.