Nu ai inteles nimic din situatia din Romania, care nu e de azi sau de ieri, e de a Revolutie incoace. Nu o sa ai industrie in Romania pana cand nu o sa ai forta de munca calificata, care e plecata afara. Nu pricepi? Am spus anterior, cand am spus ca la fotbal suntem de nivelul insulelor feroe si malta. Nu ai inteles mesajul? Sau nu ai capacitatea sa intelegi? In Romania, au ramas in mare parte prostii, chiar daca unii dintre ei se cred destepti. Nu ai cum sa construiesti un bloc daca nu ai forta de munca calificata etc. Ca sa ii atragi pe cei plecati inapoi in tara, trebuie sa-i motivezi si sa-i stimulezi cu ceva. Cu stransul curelei nu mai tine. Din gura toata lumea se pricepe.

Nu vezi cazul Dinca, cazul cu ursul care a murit, cazul Colectiv, cazul cu inspectorii de la ANPC care luau spaga (probabil ca au salarii mici) ca sa nu inchida restaurante din malluri? Asta ne este nivelul real.

Pana nu platesti foarte bine oamenii care fac treaba, nu o sa ai performanta in veci.

Poate iti este dor de perioada 1986-1989, cand Romania nu a mai facut imprumuturi, da Ceasca a facut imprumuturi daca nu stiai, sa ajungi sa te bati la cozi pentru un kg de carne sau pentru banane. Sa strangi cureaua, sa ai curent electric cu portia, apa calda cu portia si mancare cu ratie la magazin.

Si poate nu ai auzit, imprumuturile se rostogolesc.

Tie iti este de copiii tai ce vor face ei peste 20 de ani? Dar in prezent ca sunt familii cu 2-3 copii si cu credit imobiliar la banca? Rata trebuie platita in prezent, nu peste 20 de ani. Copiii trebuie crescuti in prezent, nu peste 20 de ani. Daca nu ai bani acum, nu mai apuci vremea de peste 20 de ani.