Single post: Ce fel de tara este Romania?
-
20-11-2019 14:46 #2486 SP
Mad Collector
@razvanrazy --- tu stii care este procentul de oameni din Ro care lucreaza la stat comparativ cu ala din sectorul privat
si unde se pozitioneaza Romania in comparatie cu alte tari ? Eu zic sa te documentezi un pic inainte sa spui ceea ce crezi nu ceea ce e real
Ca idee asa suntem cam la fel ca Germania si SUA
si de 2x mai mic aparat bugetar ca Norvegia, Danemarca, Suedia .. etc.
Desi e usor sa "blamezi" nu cred ca numarul e problema, ci cat de eficienti sunt respectivii lucratori, nu am access la datele pe care le mentionezi tu (sistemul IT a inlocuit angajatul de la stat) dar nu cred ca afirmatia e reala.
La nivel de poveste asa - eu am lucrat in multe tari, cu oameni din multe tari si de multe nationalitati, iti spun doar ca se poate si mai rau, evident se poate si mai bine, noi ca si natie suntem invrajbiti ... manipulati grosolan, de cele mai multe ori.
In momentul cand vom invata sa lucram impreuna, vom deveni si noi eficienti, vom deveni "valorosi" si nu ... nu degenerez termenul cu referinta la manele, ma refer la valoarea intrinseca umana pe care o avem si alegem sa o folosim foarte rar, ca deh ... sa faci bine e greu, necesita efort personal, posibil chiar si investitii materiale spre deosebire de reversul monedei, sa faci rau lucru extrem de simplu, tangibil, primesti oferte zilnice fara sa depui efort.