Single post: Ce fel de tara este Romania?
-
21-03-2020 13:03 #2807 SP
Member
Recent nu cred ca mai are relevanta daca minciuna vine de la comunisti. Noi suntem capitalisti si in orasul meu natal sunt 0 cazuri confirmate, in schimb la spital e numar record de viroze pulmonare la oameni veniti din strainatate. Doctorilor le e teama, protocolul si investigatia de dupa confirmare e o bataie de cap pentru ei si familiile lor, si eventual vor trebui sa nu paraseasca spitalul cu saptamanile. Numarul la noi nu a crescut fantastic, dar asta nu inseamna decat cine stie cati nu mai vor sa testeze? Sau in multe cazuri nu au aparatura.
Chinezii nu s-au jucat, in schimb uitati-va la UK ce masuri catastrofale au luat.
Si daca are mutatii, si daca nu, virusul asta e periculos. 4000 morti din 40.000 din Italia, da, vreo jumatate sau mai mult sunt batrani, dar chiar din atatia tineri sa fie undeva ochiometric 5% cu alte conditii grave? Eu nu prea cred. La cate vedete sub 40 avem sau vreun atlet de performanta, daca cineva moare, nu imi doresc asta, dar atunci abia oamenii o sa inceapa sa inteleaga cat de cat situatia.
Repet, cat o fi mortalitatea mare sau mica, nici la gripa obisnuita, nici la porcina sau altceva, numarul de infectari/morti nu se dubleaza odata la 2-3 zile. Aici creste exponential. Daca ipotetic ar fi la corona mortalitate de 10 ori mai mica, intr-o saptamana jumate ajunge la o mortalitate de 10 ori mai mare, nu e niciun indicator atat timp cat e expunere prelungita.