Single post: Ce fel de tara este Romania?
-
11-09-2020 13:06 #2876 SP
Member
Nu cred ca vreodata o generatie e vinovata cu ceva.
Asa tinerii dau vina pe cum au fost crescuti, iar cei mai "cu cap" dau vina ca s-au schimbat generatiile.
Vina nu e colectiva, vina e al fiecarui individ care contribuie la asta.
Cateodata teribilismul asta e si din cauza ca inconstient ei vor sa atraga atentia celor care ii cresc.
Desi sunt parinti fizic langa copil, foarte multi habar nu au cum sa comunice cu acel copil.
Mare greseala e cum abordezi mentalitatea cresterii unui copil: 1. eu te-am facut, tu trebuie sa faci cum zic eu; sau 2. eu te-am facut, esti responsabilitatea mea -> Aici e sursa tuturor problemelor. Foarte multi gandesc cazul 1, si ajung copiii dezorientati, la nu stiu care scoala, liceu, facultate doar pentru ca asa i-au indemnat parantii. Copilul nu de prost nu ia o nota buna la capacitate, copilul ori face ce vede in familie, ori trage un semnal de alarma ca nu il lasa sa isi ia propriile decizii.
Insist, sunt si copii neascultatori. Dar aici si parintele trebuie sa intervina. Problema numarul 1 e ca multi confunda rigurozitatea cu rigiditatea. Nu e nicio problema sa il pedepsesti atat timp cat nu arati ca il disrespecti.
Nu am copil inca, imi doresc sa am curand, dar lucrurile astea le observ intrucat ma consider foarte norocos cu familia mea. Ulterior la facultate am vazut fiecare din ce mediu a venit, si am vazut ca multi parinti inca au asteptari de la copil (copil de 20 de ani) ca si cum e dreptul lor sa le impuna ce sa ajunga.
Noi suferim de un pesimism parerea mea nejustificat. Noi o ducem prost, si nu neg ca o vom duce mai prost. Dar parerea mea e ca tarile civilizare au o directie mult mai infioratoare decat avem noi. Romania e o tara a extremelor, asta e si un lucru bun si un lucru rau.
Sunt mult mai multi oameni de mare calitate cum in alte tari gasesti 1 la un milion, in schimb sunt si mult mai multi oameni nesimtiti decat in tarile civilizate.
Eu acum 2 ani m-am mutat din Bucuresti in Timisoara. Sunt plusuri si minusuri, per total sunt multumit, nu neaparat incantat. In schimb remarc mult potential si aici, si in Cluj.