Single post: Clubul PlayStation 5
-
20-10-2020 13:40 #2861 SP
Senior Member

Originally Posted by
MonkY
Un gamer adevărat, un cinefil adevărat, un pasionat nu va alege niciodată varianta localizată
In cazul meu nu e chiar asa
.
Uite, eu nu vreau sa ma laud dar vorbesc engleza fluent inca din scoala, unde mai adaug si 15 ani de corporate deci chiar o vorbesc... literarly fluent. Pot chiar sa spun ca dupa 8 (care 10...12) ore de munca pe zi si dupa 5 call-uri in engleza mi se face sila...
Insa, pentru mine treaba cu localizarile in jocuri tine de ego-ul meu. Cu siguranta sunt un gamer pasionat, hardcore pe alocuri, de 25+ ani.
Imediat cum am vazut ca PS4 are GUI localizat in limba romana am trecut pe romana.
Ador cand vad ca face pop-ul la trofee 'Trofeu deblocat', pur si simplu imi da senzatia aia ca 'da frate, contam si noi'.
Sigur, Windows-ul, telefoanele, tot ce tine de orice altceva in afara de gaming tin in engleza.
Back to gaming, am asteptat zeci de ani sa vad limba romana pe o cutie de joc de consola, nu mai zic de UI-ul unei console. Deci, la cat mai multe pentru mine, sper ca si Microsoft va face acelasi lucru odata cu ... oh well... sper...
Eu cred ca localizarea in gaming nu este o chestiune care tine doar de vorbirea/intelegerea (sau nu) a limbii engleze intr-o tara.
In tarile nordice vorbesc inclusiv ingrijitorii de la metrou engleza, cel putin asta a fost experienta mea. Totusi, peste tot in jocuri vezi Norsk, Dansk, etc...
Cred ca este mai degraba o chestiune de respect fata de comunitatile respective.
Sigur, asta este strict preferinta mea, inteleg si punctul celalalt de vedere si il respect.
PS: Tineti cont ca in ceea ce priveste PS4 suntem chiar niste 'mieji din dodoasca'. PS4 suporta limba romana pe cand alte tari cu mult mai multa traditie si suport in gaming nu au UI-ul de PS4 in limba lor - Cehia, Ungaria, Slovacia.
Nu stiu cati ati observat chestia asta, mie mi se pare cel putin interesant si misto.