Parca imi vine in minte Tudor Chirilia: "intr-o tara civilizata se voteaza" alaturi de "E o manipulare politica, alianta pentru familie, nu merg la vot". - E foarte emblematic, pe scurt multi sunt de fapt adeptii principiului: "democratia e buna cand imi convine mie".

Eu cred ca: oamenii nu au stat in casa de lene si indiferenta. 70% nu au avut motiv sa iasa din casa. In schimb, uitati-va la George Simion. De ani de zile se chinuie sa prinda si el ceva si n-a prins mereu nimic, si acum deodata e top 4. Antibotnitarii, romanii radicali (la pachet cu extremistii) au iesit in numar mare la vot, ca au gasit pe cineva sa ii reprezinte. 70%, o parte mai moderata a romanilor, nu au niciun motiv, nu au avut niciun partid sa zica "Da ma, astia ma reprezinta".

Si la faza: "daca nu decid eu, sa decida altii in locul meu" - foarte bine, nu vreau eu sa aleg cine ne duce in groapa de tot. 70% din romani nu au cu cine vota, nu ii reprezinta nimeni. Amaratii au cu cine vota, tiganii au cu cine vota, ungurii nationalisti au cu cine vota, ultranationalistii si extremistii au cu cine vota, tinerii care cred in Mos Craciun au cu cine vota, doar ca ehem... restul?