PSD nu o sa mai obtina in veci majoritate ca-n 2016 (si chiar si atunci a avut nevoie de alianta cu ALDE).

Amintirile cu Dragnea si "noaptea ca hotii" , Ciordache cu "Alta Intrebare" , Daea cu "cormoranul" , Carmen cu jandarmeriada, Olguta cu porcariile ei, Toader buburosu' si Viorica Dancila cu " douăzeci-douazeci" sunt inca proaspete in memoria colectiva a romanilor.
La ultimele alegeri au pierdut defintiv judete precum Constanta, Iasi, Giurgiu, Vrancea si Prahova. La alegerile prezidentiale pana si vasluienii au preferat sa voteze cu Iohannis decat cu Dancila. Plus ca multi PSD-isti s-au transferat la PNL care are acum suportul marilor baroni locali.

Pana si taranoii rupti in fund s-au saturat de PSD pentru ca au experimentat pe propria piele inflatia declansata de cresteri nesustenabile de venituri, vazand ca trebuie sa plateasca mai mult pentru tuica si tigari.

Un guvern PSD in alianta cu AUR e posibil, dar numai daca USR-PLUS sau UDMR tradeaza PNL la o motiune de cenzura.

Imi este mai mare teama de AUR fiindca astia sunt un partid nou.

Si nu stiu de ce am presimtirea ca AURUL in 2024 va fi ca PDL-ul in 2004.
Au sanse mai mari sa obtina majoritate decat USR-PLUS. Prostimea nu tine de generatie pana la urma, batranii care voteaza PSD si PNL o sa se duca, automat se vor eroda si partidele alea. Asa ca tineretul liberal va vota cu USR si tineretul conservator va vota cu AUR.
Si astfel AUR si USR, care au priza la tineret, vor deveni noile forte politice ce se vor confrunta pentru ciolan in urmatoarele decenii.