Single post: Politica - tichie de margaritar
-
20-10-2021 16:36 #1165 SP
Member
Eu personal nu mai sunt indignat doar de clasa politică.
Oamenii, conaționalii, sunt mai vinovați decât credeam, pandemia doar mi-a arătat asta (nu mă consider personal vinovat pentru că eu consider că mi-am îndeplinit oarecum datoria față de țară și față de cei din jur).
Eu (înțepat) mă declar norocos că în jurul meu am destul de multi oameni inteligenți (și înțepați și neintepati). Nu vreau sa judec oamenii după preferința personala, dar nu pot sa nu observ cretinatatea din logica multora.
- O opinie pertinenta ar fi reticenta la vaccinurile M-RNA, comunitatea științifică inca nu a ajuns la un consens în privința lor. Din nou, foarte putini au invocat asta. Nici cele modificate genetic (Astra zeneca) nu sunt chiar agreate de toată lumea. Totuși mai este și J&J, unde chiar ai la dispoziție un vaccin clasic.
- Exista riscul de side-effects. Corect, dar pus în balanta cu riscul de forme grave de covid atunci pare de mii de ori mai mic.
- Discuția despre efectele pe termen lung. 1. Nici la COVID nu știm efectele pe termen lung, deși știm că acționează neurologic ar trebui sa fie un mare red flag. 2. Corpul este un sistem complex, in momentul in care avem un sample de sute de milioane de vaccinați, fara efecte pe termen scurt, e un indicator bun că e foarte puțin probabil să interfereze in termen lung.
- Faptul că vaccinul nu previne moartea 100% de COVID nu invalidează eficienta lui. Reduce de zeci de ori riscul de spitalizare și rata de transmisie.
- nu exista problema de libertate în contextul unei pandemii, dacă ești infectat ești un pericol pentru alții doar din faptul că stai și respiri aer.
- anticorpii din boala sunt foarte buni, dar se duc și relativ repede.
- testarea inexactă este culmea foarte utila. Sfârșitul pandemiei se putea și fără vaccin daca aveam teste accesibile, fie și ele inexacte.
- masca la nivel individual nu pare să protejeze, dar culmea, nici asta nu le invalidează, la nivel colectiv au un rol. Răspândirea virusului nu e liniară, la nivel colectiv masca poate atenua vârful pandemiei.
- spatiile închise sunt principalele surse de transmitere, cele deschise par mult mai sigure, iar spălatul pe mâini din păcate nu face diferența, probabil 99% sau mai mult din transmiteri sunt in aer.
Dar asta e deja science fiction, foarte putini vin cu opinii pro / contra pertinente. Sângele de cimpanzeu, sterilitatea pe 3 generații sau oculta mondială prezintă un interes mai mare pentru noi.
Poate sa vina orice mamă lu conducător la putere, suntem o nație de egoiști, și plină cu tâmpiți.
Repet, nu atac pe nimeni din nicio tabăra de pro/anti COVID vax, dar atac fara ezitare orice inepție de argument.