Sunt info că s-au apucat de lucru la GTA VI din 2014.
In 2022, Schreier reported the game entered development in 2014 and would feature two Bonnie and Clyde-inspired protagonists, including a Latina woman, and claimed the developers were cautiously subverting the series' trend of joking about marginalised groups.

Eu cred că încă din deceniul trecut, GTA VI ar fi fost inițial programat pentru lansare între 2021-2022, că trebuia să scoată ceva la minim doi-trei ani după lansarea lui RDR 2 pe PC, cum RDR 2 a fost lansat pe console la trei ani după GTA V pe PC.

Dar pentru că au fost incidente precum pandemia în 2020 ce i-a băgat pe toți în telemuncă +criza rasială + scandalurile iscate de Trump, apoi criza semiconductorilor în 2021+ lansarea catastrofală a lui GTA Trilogy Definitive Edition, apoi războiul și criza energetică din 2022, și pe urmă inflația + AI care au perturbat piața globală în 2023+ valurile de concedieri din IT, apoi era clar că în 2024 vor fi alegeri controversate în America și cine știe ce război sau altă criză mai poate porni, au decis că e mai bine să amâne lansarea până în 2025.

Dacă nu erau toate ***-urile astea care aproape au distrus civilizația vestică și au încetinit dezvoltarea jocului, eu cred că ne jucam bine mersi GTA VI pe PS5, XBX/S, pe PC și pe iPhone 15 prin cloud ..... de mai bine de un an.

Eu nu cred că șefii de la Rockstar s-au gândit în 2014-2015 să scoată un GTA 6 la mai bine de un deceniu după lansarea lui GTA 5. E un risc financiar foarte mare să amâni atâta un joc foarte dorit. 13 ani???

Ori trebuie să te cheme Gabe Newell , dar el își permite.