Quote Originally Posted by sexbobomb91 View Post
eu vin aici ca sa citesc si sa postez despre jocuri, nu sa ma gandesc la razboiul din Ucraina.
Și dacă dă Putin bombardaua pe noi ......și unii lideri europeni sunt cam convinși că se va întâmpla asta, inclusiv premierul Poloniei sau președintele Franței care vrea să trimită trupe în Ucraina, ce o să facem?
Ce o să facem?
O să stăm în case să ne jucăm comozi Modern Warfare III/Battlefield 2042 chiar când o să plouă cu rachete Kinjal, drone kamikaze iraniene, obuze nord-coreene și rachete balistice Topol? „Patrioatele” ne apără, dar în funcție de câte rachete rusești pot să doboare.
Poate exagerez, că nu toată Ucraina e în flăcări, dar se apropie vremea când asta va fi subiectul zilnic de discuție și s-ar putea să se cam termine cu Netflix, games and chill ......pentru mulți ani. O să se reintroducă serviciul militar obligatoriu și înrolarea + statul cu lunile la păzit baze prin rotație, lucrat în fabrici sau luptat pe front în Ucraina.
Războiul NATO-Rusia a devenit inevitabil cam din 2018, dar mai ales, din cauza unor lideri occidentali indolenți care au scăzut cheltuielile pentru producția de arme/apărare și au redus personalul militar, axându-se pe ***-uri flower-power. Pot să spun că în prima fază o să ne-o luăm rău de tot cum și-au luat-o francezii, britanici și rușii în primii doi ani de WW1/ WW2 de la germani, tot pe nepregătite și cu chiloții în vine. La fel va fi și cu WW3. Chiar dacă rușii vor fi nimiciți la final, o să ne-o luăm rău de tot la început.
Și cam până aici mă opresc de discutat despre război.


ON-TOPIC.
Anii 2025-2033/2035 se anunță demult că vor fi ani de coșmar pe plan economic, chiar și dacă ar fi să nu înceapă războiul. Am citit știri/predicții de prin anii 2016-2018 că deceniul 2020-2029 o să fie unul de coșmar. Ar fi fost la fel și dacă nu începea pandemia. Tot s-ar fi prăbușit bitcoinul.
Tot s-ar fi prăbușit economia mondială ca în 2008.
Tot s-ar fi ajuns la creșteri de taxe, inflație, scumpiri etc.
Și tot s-ar fi ajuns la concedieri dupăg grămada de angajări pe nemeritate.
După boom-ul industriei big tech, era inevitabil să urmeze un declin și o prăbușire. Azi crești, mâine scazi, e natura însăși.
Se vorbea din 2018-2019 despre boții de machine learning că vor înlocui programatorii, încă de pe vremea când ChatGPT era obscur și încă în fază de testare.
Au fost o grămadă de analiști economici și politici care au avertizat din 2016 „BĂ, VEDEȚI CU CINE DRACU VOTAȚI ÎN 2016 CĂ O SĂ FIE VAI ȘI AMAR”....n-a ascultat NIMENI! Au câștigat populiștii, fie ăia de dreapta, fie ăia de stânga, oricum ar fi, era inevitabil ca politicienii să ducă economia în groapă din cauza împrumuturilor.
Și asta pentru că în 2016 au fost mulți pe care i-au durut în fund să se miște la vot la toate alegerile, pentru că primarul de sat sau de oraș pe care îl votai conta enorm.
Eram avertizați încă de la criza din 2010 că guvernele europene să o lase mai moale cu împrumuturile și cu pomenile că o să rezulte INFLAȚI.....nu, nu și nu!
Pur și simplu, sistemul în sine e de vină.
Nu pandemia. Nici războiul din Ucraina. Nici de la ChatGPT.


Din 2010 s-au făcut angajări pe bandă rulandă de mediocri (și asta mulțumită sistemului de educație și învățământului superior de stat care scot tâmpiți cu diplome pe bandă rulandă, adică intră proști și ies și mai proști, total nepregătiți pentru piața muncii care e în continuă schimbare), au fost respinși sau concediați developeri muncitori și inteligenți numai pentru că veneau cu idei inovatoare, dar considerate incomode, au fost promovați IDIOȚI în funcții de șefi (ăsta e adevărul) care era puși doar pe scos jocuri strict pentru bani (nu și pentru a satisface jucătorii prin jocuri de calitate), corupția a perpetuat și în IT și în gaming la fel ca în alte sectoare, a rezultat apoi birocratizarea (abureli de departamente precum aia de diversity și LGBTQ+++, iar departamentul de marketing s-a umplut de maimuțoi care nu știu decât să prezinte trailere cinematografice care n-au nici cea mai vagă legătură cu jocul în sine , nu mai pun diferențele între un CGI Reveal Trailer Premiere și grafica jocului la lansare).

Developerii muncitori și inteligenți au plecat din industria AAA și s-au apucat să lucreze indie. Neavând buget, n-au putut decât să scoată joculețe - mici, cu grafică care nu e cine știe ce, dar cu suflet.

Industria AAA trece printr-o fază de decădere de vreo 10 ani.
Va trebui să ne așteptăm și la mai multe jocuri proaste, pline de buguri, nefinalizate, marketing de ***, suport zero, lăcomie dusă la extrem, costuri extrem de crescute la producția de jocuri.

Prin urmare, avem concedierile la care asistăm (sau le experimentăm, depinde de fiecare).

Și totul pleacă de la politicieni și sistemul de educație actual. Și mai ales, de la părinții din generația X (probabil cea mai IRESPONSABILĂ generație), în general cei născuți între 1965-1985 care au avut părinți baby-boomeri. Au ales să-și crească odraselee din generația Y în puf, să-i răsfețe cam exagerat. Și de asta, generația Y sau milenialii e una eșuată, iar la generația Z e și mai multă jale (se joacă Roblox, Fortnite, dar în același timp își încep viața sexuală mult mai devreme, au nu știu câte orientări/identități sexuale și se droghează și ajung să trăiască doar din consumerism, videochat, social media, twitch = prostituție consumeristă într-un fel, fără să mai inoveze sau să mai muncească ceva serios).

Rezultă un cerc vicios aici. Care o să fie tot mai putred.

Nu există rezolvare decât de la sine.

Se prăbușește tot și sistemul o ia de la zero, o să fie o vreme foamete, sărăcie și anarhie, cei inteligenți și puternici vor prelua puterea cu ajutorul armatei și se ajunge la dictatură ori la un sistem democratic mai eficient, cu politicieni, profesori și părinți mai responsabili, și mai ales, cu polițiști și judecători care să-și facă treaba, iar legile să fie respectate literă cu literă.

Tinerii, adolescenții și copiii de azi care experimentează cele mai dure vremuri de la WW2 încoace cu siguranță vor fi niște părinți mult mai buni când se vor trezi la realitate.

Vremurile dure crează oameni puternici.
Oamenii puternici crează vremuri bune.
Vremurile bune crează oameni slabi.
Oamenii slabi crează vremurile dure.


De altfel, partea pozitivă a războiului dintre NATO și Rusia e că va pune presiune pe inovație pe plan tech.

S-ar putea să rezulte o accelerare a celei de-a patra revoluții industriale din cauza cursei înarmării, cum s-a mai întâmplat în WW1, și în WW2 și în Războiul Rece, mulțumită cărora avem avioanele comerciale, telefonul, televiziunea, automobilele 4x4, radarul, rachetele spațiale, computerele, radioul, internetul, laserele, medicina modernă etc.

---------- Post added 30-03-2024 at 01:02 ----------

Se pot face multe inovații în domeniul AI, dar când spun AI, nu mă refer la jucăriile astea de tip ChatGPT, Bing AI, Gemini, Midjourneuy, PornX AI, Sora și Suno AI.

Mă refer la un AI care ne-ar putea îmbunătăți viețile în totalitate, mai ales pe sănătate, și ne-ar scăpa de munca fizică obositoare și repetitivă.
AI adevărat și inovator nu ar trebui să le ia joburile artiștilor!
Ce se întâmplă acum e o mizerie.

Noi ar trebui să inventăm AI ca să ne scape de munca grea, să ne apere, să ne asigure energie, să ne hrănească și să ne vindece de boli, să muncească în locul nostru în a ne asigura tot ce este vital pentru ca noi să desenăm, să pictăm, să ne jucăm, să facem filme, să compunem muzică, să învățăm, să conversăm, să compunem poezii, să scriem lucrări științifice, să prosperăm ca o adevărată civilizație de tip 1.

Nu să facă AI toate astea și noi să robotăm la munci fizice.

E o mizerie trendul actual de așa zis AI - care e de fapt program generativ artificial cu model de limbaj, fără pic de inteligență.