Am inteles, multumesc pentru raspunsuri!
Citind explicatiile voastre si facand dive putin mai mult pe subiectul asta, inteleg ca SONY vrea sa vanda jocuri pe un Store X dar necesitatea conectarii la un Store Y ii obliga sa intre in zona gri care le place astora de la Microsoft atat de mult.

Datele problemei, cum le vad eu:
  • Eu sunt din Serbia/Estonia. Tara mea are Steam, dar PSN nu:
Tu Steam, ma lasi initial sa descarc un joc de pe store-ul suportat oficial (Steam), dar apoi vine SONY si spune nu nu, nu poti cu cont de Steam de Serbia, ca n-ai PSN! Extrem de nasol, in cazul asta mi se pare ca aia de la SONY care s-au ocupat strict de divizia respectiva, sunt fie retarzi, fie incompetenti. N-ai cum sa oferi un joc pe magazinul oficial al unei tari (Steam) pentru ca apoi sa impui ca si necesitate un link mandatory catre alt serviciu pe care acea tara (+170 altele) nu il are.

Asta denota fie ca esti extrem de prost, fie nenorocit. Inclin spre a 2-a varianta si am sa detaliez de ce.
Eu ai incercat sa faca acum exact nenorocirea pe care o face Microsoft cu Xbox de 18 ani incoace, adica da-mi tu romane banu si stai linistit pe cont de UK/US, ca te caut eu. Bun, treaba asta a functionat cu Xbox pentru ca a fost transparenta de la bun inceput. In acest moment, Microsoft incearca sa reintre in legalitate prin acel major expansion al PC Gamepass. Initial ma miram de ce mama dracului au primit tari ca Moldova sau Albania PC Gamepass oficial dar uite ca face sens acum.

In schimb, ceea ce au incercat SONY sa faca aici mie imi suna ca 'estoniene ia da-ne tu banii ca te anuntam mai tarziu ca trebuie sa faci si tu un cont de PSN pe UK/US/EU ca sa contezi la numar, desi tu stai ca un prost cu cont de Steam pe Estonia!' Ghinionul lor pare a fi incompatibilitatea legala intre cont Steam pe tara X <link cu> cont PSN pe tara Y. Nasol ce au incercat sa faca, nu avea cum sa le iasa.

In fine, eu nu sunt implicat in nici un ecosistem legat de PC-uri, dar eram curios de ce naiba luase internetul foc in asa hal. Acum am inteles. Pe sistemul 'ne plac banii tai dar ne doare in k*r de tine', au incercat si SONY sa faca de-o gogoasa. Eu personal sunt fericit ca nu le-a iesit si ca au fost 'taxati', n-ai cum sa fii nenorocit la infinit si sa ignori existenta a 90% din planeta dar tu sa le ceri bani oamenilor.
Nu am, dar eu personal daca as avea PC/Steam, nu le-as da 1 euro pentru mizeria pe care au incercat sa o faca, asa cum nici nenorocitii astia de la Microsoft nu mai merita 1 dolar pana cand nu lanseaza Xbox si oficial in Romania (sau in alte tari).