Single post: Politica - tichie de margaritar
-
03-12-2024 18:50 #1272 SP
Member
@JohnnyUSA Sunt total de acord ca bagam pe gat toate ineptiile vestului. Dar sa nu uitam ca toate aceste aberatii au venit tocmai dintr-o situatie de prea multa libertate - lucru ce nu prea s-a intamplat atat de mult timp la scara istoriei.
Nu e nimic de laudat in atitudinea asta de pride-economics. Proiectul de industrializare a lui Ceausescu a fost un esec total, si va fi un esec si azi si maine daca nu acceptam ca industrializarea necesita tehnologie de top mondial, altfel, ajungem iar sa cautam tari africare sa ne vindem rulmentii.
Ceausescu a transformat tara in granarul europei - nu de dragul agriculturii, ci pentru ca si-a dat seama ca nu avea nicio sansa cu industrializarea.
Adevarul e ca dupa aproape 20 de ani de UE, ne-am ridicat nivelul de trai, dar departe de nivelul ce ni l-am imagiat, si o ridicare de nivel de trai in care numai unii au beneficiat. Foarte multi inca traiesc mai rau decat 2007/2008.
Sa comparam cum era inainte vs acum e total inutil, nu mai putem da situatia inapoi oricum am incerca.
Daca vrem industrie, si nu vad sa avem un conglomerat mondial de minti luminate taman in Romania, atunci trebuie sa colaboram cu cei care au aceasta pozitie. Sau putem sa ne continuam iluzia.
Eu cred ca suntem la un punct de cotitura, ori opresc americanii politica de dobanzi 0% si quantitative easing, ridica dobanzile si inceteaza interventiile militare, sau, revin la politica de dobanzi 0% si financializare din pix masiva, dar inflatia ramane sub control doar cu interventii militare masive.
Sa nu ai un presedinte partener american in situatia asta mi se pare tragica.
LE: Unii mai suveranisti au zis sa ia in balanta si Rusia/China/BRICS. Va aduc aminte ca si mesopotamienii aveau un sistem bazat pe dobanzi!