Single post: Politica - tichie de margaritar
-
30-12-2024 16:18 #1371 SP
Member
Sustin ideea anti jigniri, nu facem nimic bun cu asta.
Dar din cei 2M votanti, 4M potentiali in turul 2, pe jumatate din ei ii condamn maxim.
Multi dintre ei, genul de oameni de care am ras la emisiuni precum Romanii au Talent - oameni amarati care n-au primit educatia, ingrijirea necesara, nu au cum sa distinga aceasta impostura.
Cealalta jumatate, a primit o educatie, a facut o scoala, a primit o sansa reala de a se integra in societate. Nu ai nicio scuza sa iti bati joc de efortul colectiv si sa nu fi capabil sa detectezi un impostor, ba mai mult, sa il votezi intentionat cu scopul de a face rau celorlati.
Am zis jumatate-jumatate, poate procentele difera un pic.
O rusine monumentala aceasta propaganda ruseasca de intoarcere la valorile nationale. Nu zic ca e gresita complet, dar sunt doua mari nuante:
- perioada in care crestinism / ortodoxism era reprezentata de mari eruditi precum Varlaam si Andrei Saguna - oameni care au dezvoltat civilizational poporul roman, care au construit primele scoli si spitale.
- perioada de dupa 1900 in care au facut genocid etnic, asasinari in masa, au cauzat lovituri de stat si razboi civil.
Cum sa mergi sa te numesti aparator al valorilor nationale romanesti fara sa distingi nuanta asta? Cei ce il elogiaza pe Antonescu si Codreanu, sau cei care isi asuma indentitatea cretin-ortodoxa de dupa 1900, nu am ce discuta cu astfel de oameni, daca s-ar aplica legea merita bagati toti la puscarie.