Single post: Politica - tichie de margaritar
-
31-12-2024 00:44 #1379 SP
Senior Member

Originally Posted by
codpin
That went to sh*t fast...
Mai Darkpaul, ce ma bucur ca ai citit istorie da nu ai invatat nimic din ea. Macar ai drepturi de lauda, eu ma duc sa mai mananc o friptura.
Dar poate ca citind atata istorie, cum e vorba aia, nu vezi pădurea de copaci. Poate ca ai omis faptul ca istoria e cam ciclica. Faptul ca aceste valuri de patriotism/nationalism nu prea au dus la nimic bun.
O sa folosesc iarăși un cliseu da nici prin 1900 si ceva nu cred ca isi imagina cineva cat de dobitoc poa sa fie un pictor ratat. E doar patriot, hai sa-l votam si sa-l urmam orbeste.
Daca tot esti atat de patriot, data viitoare in magazin, cumpără doar mere si morcovi ca alea cresc noi. Lasa jos bananele. Si tigarile. Si daca vrei bere, ia cu pofta un Noroc. Ca globalizarea e rea...
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
da, asta si fac, stai linistit. daca am alternativa cumpar ceva romanesc. repet, iar o dati in clisee si o dati in national ceausism (ducere la absurb a unor notiuni despre care am vorbit)
la fel si valuri de stangism/comunism internationalist (promovat acum de actuala conducere de la bruxelles care a instaurat UERSS)
sezi bland, am invatat mult mai mult decat crezi tu.
orice imbecil stie ca valurile de x sau de y (in afara de eco-comunismul care e pe vine, promovat de imbecili de a dreptul, inadaptati social vopsiti verde in cap) vin ca raspuns la ceva.
dupa ce Merkel si PPE ne-au vandut rusilor, hopaaaa, de fapt dreapta e de vina (asa numita extrema dreapta de catre voi)
)
AfD, Fratelli D'Italia, Le Pen, PiS sunt de vina pentru tot, huoooo extremistii. (ironie)

Originally Posted by
ymess
Inseamna ca nu ai inteles nimic din istoria ultimelor cel putin 1000 de ani.
Cum sa conteze patria in istorie? Voievodat, regat? Cand am fost noi despartiti de moldovenii de peste Prut in istorie si acum de ce nu mai dau doi bani pe noi?
Au pierdut identitatea natioanala in 100 de ani cand in Transilvania in 900 de ani de ocupatie maghiara nu am pierdut?
PS: nu neg ca traim intr-un moment prost al capitalismului, tragic pentru liberalismul economic.
Polarizare teribila, inflatie tragica, per total un mare regres de mai bine de 5 ani. Dar am fost ieri in Auchan, unde repet, magazinele erau pline de produse care stau acusi sa expire, repet, intr-un moment foarte prost al capitalismului - magazinele sunt totusi pline.
mai pune mana pe cartea de istorie, poate mai afli ceva despre politica criminala de rusificare si alienare dusa de imperiul tarist si apoi URSS, Rusia care au introdus conceptul de "statalism" (promovat indirect si de idioata utila "educata" in laboratoarele de spalat creiere din vest, Maia Sandu). clasa cu adevarat patrioata, pro-europeana, a murit o data cu PL (Partidul Liberal) al lui Ghimpu.
iar apropo de Transilvania, please check cartea de istorie, ungurii au "stapanit-o" doar vreo 500 de ani. Regatul Ungar a incetat de facto o data cu ocuparea otomana, ce a urmat apoi a fost mai multa autonomie sub suzeranitate otomana sau austriaca (de facto).
aaaand btw, daca tot ai deschis subiectul: politica asta criminala de dezanationalizare au promovat-o/inca o fac aproape toate popoarele slave din jur: rusii, ucrainienii, sarbii.
Nu mai devreme de 2021 Zelenski zicea ca Romania a ocupat bucovina. (teritoriu care nu le-a apartinut niciodata, a fost luat de Stalin ca despagubire pentru ca am "ocupat" Basarabia)
Sa ramana cati rusi si ucrainieni am botezat eu, niste popoare imputite de barbari, cu astia chiar sunt xenofob, sorry, am multa istorie personala "indirecta" cu ei.