Pai da, aia este parerea ta si este ok. La fel cum parerea mea este exact cu ce ai zis tu, dar despre Elden Ring spre exemplu, doar ca ala nu devine fun niciodata. Si totul se rezuma la cat de fun este un lucru - cat de bad-ass te simti cand il joci, samd. Dar si cum rezonezi cu jocul respectiv - iar in cazul de fata, eu chiar am rezonat cu jocul si chiar m-am distrat jucandu-l si e normal ca asta sa spun mai departe.

Acelasi gameplay de la Origins? Da, de fapt, ca gameplay este overall la fel de la primul - asta este mecanica seriei - mergi, iei un quest, te duci la misiune, vezi cum poti sa asasinezi tinta si apoi te intorci la quest giver - dar aici au imbunatatit cumva formula - lucru pe care poate nu ti-l poti da seama dupa primele 3-5-10h. Dar pana si faza cu intors la quest giver dupa fiecare pas a fost scoasa.

Cu ce s-au reinventat? Doar simplu fapt ca au schimbat complet felul in care se comporta la viewpoints, cand nu se mai umple toata harta de icons colorate si trebuie sa observi tu si sa mergi acolo unde vrei - efectiv era o mecanica de la primul joc si care acum a fost reinventata.
Daca vrei sa vezi schimbarile, sunt foarte clare si usor de vazut - depinde fix de tine.

La fel cu repetivitatea - ai acces la arme diferite, la stiluri de lupta diferit, la abordari diferite. Heck, pana si la 2 protagonisti cu stiluri complet diferite.
Desigur, ca in fighting games - daca vrei, poti sa-ti tii adversarul in acelasi hit cu pumnul, imparabil, incontinuu pana-i scade bara de viata si apoi poti sa spui ca este plictisitor. Sau poti sa joci jocul, sa fi corect, sa nu abuzezi de anumite lucruri si atunci parca e alt joc, cand trebuie sa te si feresti, sa te si aperi, sa profiti de greselile adversarului, samd.

Despre poveste chiar nu vreau sa spun mai mult - poate pe thread cu spoiler tag, dar pe mine m-a tinut in priza si surprins fix pana la credits. Poate chiar putin dupa.

Dar dialogurile scrise cu AI este stupid sa spui (si poate chiar ai dreptate, nu stiu cum sunt scrise) - si vad ca se tot promoveaza idiotenia asta ca deh, daca nu ai de ce altceva sa te plangi, ai gasit 1-2 dialoguri mai slabe si te concentrezi pe aia - pentru ca asa cum am mai spus - daca un joc de la Ubisoft nu este cel putin excelent, e nasol rau de tot.
Daca te uiti la Spider-man 2 spre ex, o sa te apuce rasul la schimbul de replici din side quests. La fel in Tsushima (+ repetivitatea celor 2-3 tipuri de claridi pe toata harta, dar acolo nu se plange nimeni) si majoritatea jocurilor open world cu side activities/missions. Dar acolo se accepta cumva, pentru ca nu sunt facute de Ubisoft.
(eu inca sunt curios de locatia vanzatoarei cu ciuperci, ca sa ascult acel dialog, dar efectiv nu o gasesc pe nicaieri - iar acolo vorbim despre interpretare, nu despre textul in sine).

Si cu povestea - oare e mai bine in souls games unde singura poveste este scrisa pe 13 pagini imprastiate intr-o lume imensa si pe care o poti rata fara nicio problema? Sau acolo este in regula?