Single post: Cu cine votati in turul II ?
-
Senior Member
in 2004, 2005 eu ziceam ca in 2-3 ani intram in UE si lumea ma considera nebun. ei bine, s-a intimplat la 1 ianuarie 2007.
lucrurile la rece stau in felul urmator. pdl isi pune problema guvernarii. psd vrea sa faca contestatie, iar pnl trebuie sa se decida daca fac acum pasul in cealalta barca sau asteapta rezultatele contestatiei psd. eu am spus si inainte de turul 2 ca pnl ar fi cistigat mult mai mult (inclusiv coloana vertebrala) daca pur si simplu se dadea deoparte si ii lasau pe geoana si basescu sa se bata cot la cot. tot atunci am spus ca unii dintre cei care au votat cu pnl vor trece de partea pdl, considerandu-se tradati de crin antonescu. asa a si fost. daca ar fi votat toti cu geoana, el ar fi cistigat in mod detasat. cred ca geoana ar fi avut ceva sanse in plus daca 1. nu se alia cu crin si 2. nu afirma suportul pentru masonul johannis. nu stiu daca ati fost atenti dar cind s-a intilnit geoana cu patriciu la sectia de votare ieri i-a spus, si citez, "cred in arhitecti". ring a bell?
lasand teoria conspiratiei la o parte, mingea este acum in curtea pdl. de partea celalta, psd si pnl, unii abia asteapta sa-i faulteze pe pdl-isti (vezi declaratia lui ponta de azi), in timp ce altii sunt mai rezervati (greii partidului). greii stiu ca declaratiile curajoase facute acum ar putea sa-i coste la o eventuala negociere a guvernului. ponta e mai tinar, dar deh, invata si el. de partea celalta, pnl, asa cum ziceam, trebuie sa se decida daca schimba partenerul acum sau asteapta contestatia psd (care si aia e incerta in situatia de fata). pnl, care prin vocea lui crin l-a facut cu ou si cu otet pe base, ar face bine sa ramana cu psd momentan, pentru ca altfel risca sa-si piarda si ultima picatura de credibilitate pe care o mai au si prin asta le-ar arata si celor din pdl ca negocierea cu polul opus nu va fi deloc una simpla. basescu are acum misiunea ingrata de a negocia un guvern cu o opozitie fff puternica, as spune ca e chiar cea mai puternica opozitie din "cariera" lui. sa nu se inteleaga ca aprob tot ce a facut base. acum el chiar are o sansa sa arate tuturor ca are stofa de conducator si o atitudine responsabila. daca nu va fi asa, ceilalti vor specula asta fff bine si il vor faulta grav de tot, iar daca ajungem la alegeri parlamentare, lumea se va razbuna pe el si vom avea un parlament majoritar psd-pnl.
pentu perioada imediat urmatoare sunt citeva intrebari care vor influenta viitorul. ce se intimpla cu geoana? intra intr-un con de umbra sau e scos in fata pentru a fi sacrificat ulterior? crin trebuie sa ia o decizie si sa mearga cu ea pina in pinzele albe. base trebuie sa negocieze guvernul insa la el intrebarea cheie este cu cine o va face. clar ca o va face cu celelalte partide, insa cu cine anume? si uite asa, intrebarile se leaga intre ele. curios e daca se leaga si raspunsurile.