Single post: Ultimul film vizionat / Recomandari filme

1. #1316 SP
    is the man! trickz's Avatar
    The Butterfly Effect (2004)

"It had been said that something as small as the flutter of a butterfly's wing can ultimately cause a typhoon halfway around the world. " - Teoria Haosului

Teoria haosului? Ce inseamna asta? Ei bine, reducand totul la elementele cele mai simple, este o teorie ce subliniaza importanta lucrurilor mici, detaliilor. Bataia din aripi a unui fluture poate declansa, amana sau chiar anula o tornada. Desi nu bataia din aripi a cauzat tornada respectiva, ea este o parte a acesteia. Tornada > fluture. Daca nu mai bate din aripi fluturele, tornada nu mai are cum sa existe in aceeasi stare.

Trebuie sa marturisesc ca eu l-am apreciat mereu pe Ashton Kutcher pentru rolurile sale de prostanac, de copil, de imatur, etc. Niciodata nu am fost impresionat de el in rolurile sale serioase. Ei bine, dupa acest film am ramas uimit. Daca sunteti obisnuiti cu rolurile lui stil "That '70s show" sau "Dude, where's my car", va recomand acest film. Chiar nu stiu alta persoana sa se fi potrivit mai bine cu acest rol (un rol serios, complex, inteligent).

Filmul este foarte dark. Totusi, eu am vazut un happy end. Poate sunt putin ciudat, finalul fiind chiar lacrimogen pentru unele persoane dar eh...

Ideea este urmatoarea, pe scurt. Tipu' principal suferea in copilarie de o boala care il facea sa lesine in anumite momente. Cu timpul descopera ca si tatal sau suferise de acelasi lucru si ca acesta a reusit sa manipuleze timpul, folosind momentele de "blackout". Evan (Ashton) reuseste si el sa manipuleze timpul si incepe o.. calatorie in care oricat incearca sa repare trecutul pentru binele celor din prezent, reuseste doar contrariul.

Momentele epice sunt cand se trezeste dupa acele modificari si toate amintirile modificate i se intiparesc in minte. Genial!

Per total, nu pot decat sa ii dau filmului nota 10 Pur si simplu, filmul te lasa, scuzati expresia, brain*****d. Atatea posibilitati, atatea variante, atata putere in fiecare....

ZECE!
    Attached Images Attached Images butterfly.jpg trailer_home.jpg 16250__butterfly_l.jpg butterfly-effect2.jpg the_butterfly_effect-2c_2004-2c_ashton_kutcher-2c_melora_walters.jpg the_butterfly_effect_wallpaper_8_1024.jpg