Single post: Opinii sala console
-
is the man!
Nu ar functiona nici inchirierea de jocuri, decat daca s-ar face intr'o comunitate restransa, unde stii sigur ca nu primesti jocul rupt dupa al doilea client. Dar daca se face intr'o comunitate restransa, atunci deja nu prea mai are sens, ca oricum x il cunoaste pe y si ii mai imprumuta un joc; de ce sa mai dau banii sa il imprumut daca il pot lua gratis, sa zicem, de la consol3 sau erik?
Legat de sala, singura problema sunt banii. Ca sa ai clienti trebuie sa ai o locatie a naibii de buna si niste preturi care sa faca un internet cafe sa para cafenea de Dorobanti. Pe termen lung, cred ca se amortizeaza costurile. Dar sigur nu pe termen scurt.
Ai nevoie de
- o locatie foarte buna, ori in fata unui liceu mare, ori jos la Universitate in pasaj, ori undeva unde sa treaca imens de multi oameni... Clar nu mai merge o locatie la subsol sau in spatele blocului, obscura, de ajungi doar daca ai gresit strada sau te duce cineva care a gresit strada mai inainte...
- cateva console. Nu prea multe dar nici prea putine. Partea trista este ca fiecare consola are nevoie si de un monitor + periferice. Ai nevoie, din punctul meu de vedere, de ~10 console + tvuri.
- jocuri. Ai 10 console, ai nevoie de 10 bucati din fiecare joc. Cel putin la cele mari. Poate vin cu colegii din clasa sa jucam GT5, ne pui sa jucam pe split-screen? Nu, ca ne suparam, ne luam banii si mergem la x acasa, ca splitscreen are si el...
- preturi bune. Publicul tau tinta sunt GRUPURILE. Nu persoanele individuale. Fiecare clasa are cel putin un om care sa aiba o consola. Problema e cand vor sa se joace > 4-5 oameni. Tu pe astia ii vrei. Putini oameni or sa vina INDIVIDUAL, ca e mult mai simplu sa se duca la un coleg. Pe cand greu gasesti o posibilitate sa te joci ceva cu 5-6-9 colegi. De asta trebuie sa fie mai ieftin sau maxim acelasi pret ca la o sala de pcuri. Nu prea mai conteaza, cand ai 8 lei in buzunar, daca te joci pe un lcd smecher GT5 sau daca te joci CS pe o japita de pc, cu CRT-uri. Conteaza sa ai aproape colegii.
- un sistem prin care sa convingi oamenii sa mai vina, sa ii tentezi. De exemplu, fiecare membru primeste un stick usb, pe care sa isi puna profilul si salvarile, incat cand ajunge acasa sa se gandeasca "Hei, eu mai aveam 50% din jocul asta... ia hai sa mai iau 3 ore maine, sa il termin".
- paza. Neaparat. Ai nevoie de paza si in timpul programului, nu numai dupa. Daca se trezeste x sa iti distruga o consola, ce faci, te duci tu sa il bati? Nu...
- publicitate. Crezi ca daca postezi pe un forum de console, o sa ai clienti? Din pacate, majoritatea userilor de pe acest forum au o consola acasa... nu stiu de ce sa vina, decat daca vin cu un grup, cum am zis mai sus. Ai nevoie de reclama pe oriunde exista tineret sau grupuri. Ai nevoie de virals, ai nevoie sa stie cat mai multi oameni cine esti, ce oferi si ca ce oferi tu este CEL MAI BUN lucru pe care il pot alege.
Daca tu crezi ca te poti descurca cu toate astea si sa iti iasa si profit rapid, super. Eu sunt destul de sceptic, legat de posibilitatea de a iti scoate un salariu, cel putin in primul an sau doi. Sper sa mearga, totusi, iti urez numai succes!