Single post: Ce fel de tara este Romania?
-
VIP Member
Boc nu ştie. Premierul spune că n-a auzit de haosul de la ghişee, după ce a pus 500.000 de oameni la coadă: “Această situaţie nu s-a confirmat, e doar o supoziţie”

Premierul Emil Boc a declarat, marţi seară, răspunz�nd unei �ntrebări legate de faptul că 500.000 de beneficiari de drepturi de autor sunt �n postura de a se prezinta lunar la ghişee cu declaraţii pentru a plăti taxe, că este vorba despre "o supoziţie", afirm�nd că o asemenea informaţie "nu se confirmă". Mai mult, a reproşat presei că dezinformează, făc�nd afirmaţii "fără acoperire". Cum pe "masa Guvernului n-a ajuns nimic", Boc a conchis că situaţia descrisă nu există. Premierul a făcut această declaraţie la finalul �nt�lnirii pe care a avut-o cu parlamentarii PDL, după ce a fost �ntrebat insistent de ziarişti despre noile modificări ale Codului Fiscal şi dacă e normal ca un contribuabil să se deplaseze �n fiecare lună la trei ghişee pentru a da bani statului.
• "Oamenii pe care i-aţi văzut la coadă stăteau la r�nd pentru plata altor impozite. Informaţi-vă mai bine data viitoare!"
• "Nu am această informaţie. Am auzit-o azi (marţi, nr.) spusă doar ca dată şi ca supoziţie. Eu nu am cunoştiinţă despre aşa ceva. At�ta vreme c�t situaţia nu există, este doar o afirmaţie... Oamenii stau la cozi, dar nu pentru situaţia pe care mi-o invocaţi... Va trebui să vină oamenii cu o analiză cerută, pentru că o asemenea afirmaţie pe care aţi auzit-o nu s-a confirmat", a declarat Emil Boc.
El i-a indicat pe miniştrii Sebastian Vlădescu şi Mihai Şeitan ca persoane care pot oferi informaţii ce ţin de componenta tehnică, după ce �n cursul zilei, la o �ntrebare similară, trimisese presa la aceiaşi doi "responsabili". �n cursul după-amiezei, Emil Boc explicase că nu cunoaşte datele tehnice ("Aici, ministrul Muncii şi ministrul Finanţelor Publice vă pot da explicaţii tehnice. Eu nu pot să le confirm pentru că nu cunosc datele. Nu ştiu despre ce e vorba. �ntrebaţi-l pe domnul Şeitan, sau pe domnul Vlădescu!), pentru ca spre seară să ia atitudine faţă de cei care fac afirmaţii fără acoperire.
• "Aceste afirmaţii trebuie să aibă acoperire. Pentru toate detaliile care ţin de componenta tehnică, ministrul de Finanţe şi ministrul Muncii vă dau detalii. La mine asemenea informaţii nu au ajuns pe masa Guvernului", a mai spus Boc.
Publicarea t�rzie a formularelor sau a conturilor �n care pot fi viraţi banii pentru pensii şi şomaj, informarea deficitară şi lipsa explicaţiilor concrete au pus pe drumuri şi la cozi interminabile mii de oameni care p�nă miercuri trebuie să dea contribuţii din ce au c�ştigat din drepturi de autor, după cum puteţi citi aici. Deschide şi GALERIA FOTO pentru a vedea imagini din cursul zilei de marţi surprinse de fotoreporterul G�ndul la Casa de Pensii. Regulile neclare şi diferite privind depunerea declaraţiilor pentru contribuţiile individuale la şomaj, pensie şi asigurări de sănătate au creat haos şi aglomeraţie la unele instituţii, oamenii care au venituri de natură profesională aştept�nd p�nă �n ultima clipă să afle cum trebuie să procedeze, scrie Mediafax.
Conform legii, cei p�nă la 500.000 de angajaţi din Rom�nia care sunt plătiţi exclusiv sau şi prin contracte de drepturi de autor trebuie să depună, p�nă pe 25 august, declaraţii individuale privind venitul �ncasat �n iulie, at�t la casele judeţene de pensii, la cele de sănătate, c�t şi la agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă. Nici statul, nici experţii fiscali şi nici contribuabilii �nsă nu ştiu exact cum va avea loc procesul de depunere a declaraţiilor sau a plăţilor aferente acestora.

Cata bataie de joc si umilinta la adresa acestor oameni, din partea guvernantilor !!!!!
Sursa: Boc nu ?tie. Premierul spune c? n-a auzit de haosul de la ghi?ee, dup? ce a pus 500.000 de oameni la coad?: ?Aceast? situa?ie nu s-a confirmat, e doar o supozi?ie? - Gandul