@Atrium
Unde am spus eu ca iubesc democratia? Doar pentru ca nu sunt de acord cu monarhia, nu inseamna ca sunt fan al democratiei. Sunt constient de mirajele democratiei.
Doar pentru ca democratia nu e eficienta nu inseamna ca trebuie sa mergem inapoi la monarhie, sub pretextul ca daca altora le e mai bine cu monarhina, poate-poate ne-o fi si noua. Iti suna cunoscut? Da? Asta pentru ca asa ne-am ales cu sistemul de actual.
Ce vreau sa spun e ca se poate merge inainte, in loc sa mergem inapoi, pe un sistem mai bun. Sa nu crezi ca am ajuns la limita cu sistemele de guvernare, si ca in afara de cele actuale, nu mai exista si alte optiuni. Future by design.

@Donely
Ce inseamna in mintea ta "Evolutie sociala" ? Cumva diferenta dintre monarhie si comunism sau dintre monarhie si republica ?
Nu, progres continuu. In nici un caz un pas inapoi.

Comandante, iti reamintesc ca poate ai uitat ce ai scris un post in urma : "Uhhh... adica sa ne dam cu o treapta mai jos pe scara evolutiei sociale?" Acum vi si imi spui ca "Monarhia nu are nimic de aface cu economia/nivelul de trai in tarile respective". Esti confuz rau.
Postul din urma era adresat afirmatiei "hai la monarhie ca ne-o fi mai bine!" pe sistemul cand iti merge prost, schimba echipa. Care da, in ochii mei nu e o caliltate, adica nu e un progres.
Mai apoi ai venit tu si practic ai afirmat ca este, pentru ca, deh uite cum duduie economia la ei. Si eu ti-am raspus ca asta nu se datoreaza sistemului de guvernare. Germania si Franta nu au monarhie si le merge foarte bine, par example.

Si acum hai sa te si corectez caci ai gresit. Tarile de care am pomenit si care au ca forma de guvernare monarhia, nu au renuntat la ea, tocmai pentru ca si-au data seama ca nu sunt cu o treapta mai jos pe scara evolutiei sociale, fata de de o tara care este republica.
Atunci nu ma corectezi deloc, ci doar confirmi ceea ce banuiam:
In plus, tarile respective, si corecteaza-ma daca gresesc, nu au renuntat deloc la monarhie ca mai tarziu sa se-ntoarca inapoi la ea.
.

Adica Anglia, Suedia, Belgia, Spania daca au ca sistem politic monarhie constituţională, sunt cu o treapta mai jos pe scara evolutiei sociale fata de Romania ?
Nu, nu sunt. Dar noi am fii daca am adopta monarhia pentru ca practic mergem inapoi, in loc sa facem un progres.

P.S. Legat de Cuba, my bad then, banuiesc ca am fost prost informat, desi... din cate stiu(si sunt destul de sigur pe asta) sistemul medical e mai bun la ei decat la noi.