Single post: Ce fel de tara este Romania?
-
Member
Am un coleg care este originar dintr-o tara araba, nu am sa mentionez care, si care imi spunea cat de stricte sunt legile acolo. In unele cazuri se poate ajunge la pedeapsa cu moartea pentru agresiuni si fapte care la noi sunt "pedepsite" cu urmarire in stare de libertate. Nu mai spun de violuri si crime cu premeditare...
Initial m-am gandit ca este prea agresiva/primitiva o astfel de gandire insa in scurt timp mi-a spus de fapt care este adevarul. Si anume ca el, poate sa iasa la orice ora in noapte pe strada fara a-i fi frica sa fie omorat pur si simplu. In conditiile astea, stau si ma gandesc care sunt cei primitivi ? Ei sau noi ?
Drepturile omului ? Eu nu am dreptul sa ma simt sigur pe strada ? Dreptul omului care a fost ucis unde este ? Dreptul omului care mai mult ca sigur in viitor va fi ucis de catre un astfel de individ, care face 4-5 ani in puscarie, unde sunt ?
In momentul in care te-ai hotarat sa iei viata altui om cu oricare alta ocazie decat propria aparare a ta sau a familiei tale nu mai ai dreptul sa fii numit om, deci aceste bestii nu au dreptul la viata. Cu atat mai putin dreptul la viata sustinuta pe banii mei !
Cum s-a spus de nenumarate ori. Majoritatea oamenilor nu invata din vorba buna. Disciplina nu se invata prin rugaminti, prin oferirea dreptului de a sta degeaba. Atata timp cat legile vor permite, acesti oameni vor exista.
Vezi cazul cu studenta de la stomatologie in Sibiu ucisa si violata in propria casa :
http://www.9am.ro/stiri-revista-pres...ecidivist.html
http://www.oradesibiu.ro/2010/08/09/...un-recidivist/
Cine ? Un recidivist. Deci acest individ cel mai rau lucru RISCA sa stea la inchisoare pe viata pe banii nostri !? Ganditi-va o secunda, dar doar una ce ati face sa fiti in locul acestor familii distruse de niste trogloditi care nu merita sa mai respire macar o data.
Chiar in vara asta am vazut un reportaj ca detinutii din inchisori sufera de calduri prea mari si ca vor aer conditionat. Auzi asta... Da, le-as da eu aer, conditionat.