Single post: Ce fel de tara este Romania?
-
Member
>romania scriu intentionat cu r mic. este o cocina. o cocina de porci. cu noi cetatenii care ne indobitocim pe fiecare zi din ce in ce mai mult. care ne tavalim in noroi. care atunci cand incercam sa facem o fapta buna si ne straduim sa iesim din aceasta mizerie suntem trasi inapoi. si de sus suntem priviti de porcari. care stau si rad pe seama noastra. care mai arunca din cand in cand laturi in noi. si se veselesc cum ne luptam intre noi. din cand in cand ne mai atrag atentia asupra unui joc, sau un circ in timp ce pe la spate mai trimit cate unul dintre noi la transat sa ne manance. in roma antica era o vorba. paine si circ. asa e si la noi!
>poate pentru unii ce am scris mai sus este prea mult. sa o spun altfel? foarte bine.
romania este locul unde un notar, figura publica, reprezentant al statului, cineva in care ai incredere, angajeaza persoane la negru, fara carte de munca, care nu are angajati, ci sclavi, unde el dicteaza legea, dar legea pe el nu l atinge. unde angajeaza si da afara cand vrea, cum vrea, tipand si dand din picioare. si asta e un caz bun.
-romania este locul unde un om cazut pe strada din cauza caldurii, are probleme cu respiratia. si unde nimeni (cu exceptia subsemnatului) nu l baga in seama. toti se uita si toti merg mai departe. ca de, este greu sa fi om si sa suni la o salvare, sau sa dai din mana o sticla cu apa bietului om. nici macar nu era batran, sau nespalat, sau altceva. nu ca asta ar fi o scuza pt un asemenea comportament de animale care am ajuns.
-romania este locul unde un dobitoc aproape ca da cu masina peste tine, pe trecerea de pietoni, vorbind in acelasi timp la telefon si tot el te injura. si apoi sa se dea jos din masina sa sara la bataie. unde tu ca victima in loc sa fugi, stai si te aperi, unde vine politia si tot pe tine te duce la sectie si unde daca nu ai pile sa suni sa scoata devarul la lumina, pe baza unei declaratii mincinoase din partea dobitocului era sa te capeti cu un dosar penal. are rost sa vorbesc tot aici despre cazurile care le vedem la televizor cu handicapati de soferi, care dau peste oameni, si care fug, sau care raman dar care nu patesc nimic. pt ca legea la noi nu exista si nu se aplica decat pt muritorii de rand? am inchis de mult timp televizorul, dar tot imi ajung la urechi asemenea grozavii care nu stiu cum pe altii ii lasa rece.
-romania este locul unde daca vrei sa te angajezi trebuie sa apelezi la pile, sau sa dai bani, iar daca nu ai, sa ramai somer. chiar daca ai scoala, chiar daca ai experienta, si esti norocos si capeti un post dorit. nu e problema, doar e romania! in secunda doi zbori pe usa, ca deh, a venit baiatul lui tata, varul, cumnatul, sau mai stiu eu cine cu lozul mare. si are nevoie saracul de servici, chiar daca este un analfabet.
-romania este locul unde te rogi, fie ca esti sau nu credincios, pentru a fi ferit de boli, ca daca ajungi intr un spital, este posibil sa intri cu o boala si sa iesi cu alta, sau pur si simplu sa nu mai iesi deloc.
romania este locul unde te ai nascut. si incerci sa l faci sa se schimbe. sa fie un loc mai bun. dar unde din pacate nu se mai poate. este locul unde daca faci o fapta buna esti un prost. daca incerci sa atragi atentia cuiva esti un maimutoi, daca incerci sa schimbi ceva esti handicapat. unde nimic nu este bine si orice ai face nu este alegerea buna. stau si ma intreb, oare cati mai au capul pe umeri si inca au unele principii in viata, sau o cultura, o educatie, niste valori morale. foarte putini stiu eu. si numarul lor se imputineaza pe zi ce trece. fie ca multi sunt indiferenti, fie ca multi se indobitocesc, fie ca nu le mai pasa. si nu o sa le mai pese, pana o sa vina romania peste ei si o sa le bata la usa si o sa le dea in cap.
>>asta e ROMANIA!