Single post: Desene pe foaie, digitale si lucrari 3D

1. #351 SP
    Senior Member Tudoran's Avatar
    Quote Originally Posted by nightprowler View Post
    ai incredere in tine si poti sa ajungi sa faci multe (nu zic orice, pentru ca probabil e nevoie si de o doza de pricepere, talent, cum vrei sa-i spui, din "nastere") daca exersezi.
    nici eu nu sunt geniu la desen, dar am evoluat mult de cand tot frec niste hartii .

ps: baga tutoriale claie peste gramada, pentru ca daca incerci sa faci din prima de la tine, fara sa mai fi vazut clar la ce vrei sa ajungi si ce etape sa urmezi, poti sa te obisnuiesti sa faci unele lucruri prost, si dupa aceea iti va fi greu sa le dregi.
    eu sincer nu sunt de parere ca "geniile se nasc" mai degraba ele "se fac" lol (chestia asta parca am auzit-o si in ceva desen animat...weird lol). Toti prietenii mei care stiu sa deseneze f bine au ajuns in stadiul asta datorita influentelor avute in timpul copilariei : unul dintre ei deseneaza f bine masini pt ca tatal sau desena si el numai masini. O prietena deseneaza f bine si e la arte pt ca mama sa a invatato sa picteze si tot insista sa deseneze in timpul ei liber. Altul asta facea ca sa nu se plictiseasca.

Sunt de parere ca daca nu desenau asa de mult "cand erau mici", ei bine atunci nu erau asa de talentati. Prietenii mei care nu au pus mana pe creion decat de cateva zile incoace, normal ca nu stiu sa deseneze asa de bine ca si ceilalti amici mai "talentati". Da sunt de parere ca treaba asta se datoreaza faptului ca nu au desenat cand erau mici (sau nu au fost influentati in vreun fel cand erau mici), nu pentru ca nu au pic de "talent".

Si eu de cateva zile m-am apucat sa desenez si tot copiez imagini de pe internet (majoritatea anime-uri..vedeti desenul de mai jos). E destul de greu avand in vedere ca eu cand aveam 7 ani preferam sa ma dau cu bicicleta in loc sa desenez, da totusi nu e imposibil. Practice makes perfect . Si asta e parerea mea cand vine vorba de desen si talent (da e valabil si in foarte multe alte domenii)

Btw. nightprowler nu vrei sa postezi un site cu tutorialele de care ziceai tu? Eu tot am cautat tutoriale da acestea sunt de zeci si sute de feluri. Nu stiu ce sa caut mai exact... tu cu ce ai inceput ? Multumesc anticipat

P.S. scuzati calitatea pozelor (poze facute cu ajutorul telefonului )
    Attached Images Attached Images imagine0070.jpg imagine0071.jpg