Quote Originally Posted by Pastilutza View Post
Nenea Razvanrazy,aici nu ai dreptate deloc.Ce facem noi se numesc studii si sunt esentiale pt dezvoltarea creativitatii.
Cum ai vrea sa desenam cv nou daca nu stim sa desenam ce exista deja?Sfatul meu ar fi sa nu mai spui nicaieri ce ai spus mai sus pt ca poti sa iti iei cel mai mare misto din viata ta.
m-ati inteles gresit. sunt dacord cu studiile si sunt deacord cu a face dupa tutoriale sau a copia dupa un alt desen, uitandu-te la el, dar asta nu inseamna ca esti "artist". Eu personal, nu ma consider bun la desen. ma consider bun la copiat.

Spre exemplu, cand eram mai mic, pentru a invata sa "copiez" luam o poza/desen, o imparteam cu rigla in multe patrate, faceam acele patrate si pe coala mea alba si desenam fiecare patrat in parte. e ok sa faci asa, dar ma asteptam ca dupa atatia ani de "copiat", in momentul in care vreau sa fac un...nush...om/monstru, orice, iar eu il am in cap, sa fiu in stare sa-l astern pe hartie, dar am observat ca sunt complet dezarticulat, nu pot face nici macar 2 ochi la fel, daca nu ma uit la ceva anume.

sincer acum, singurii care au cu adevarat talent aici (si ma refer strict la desen, nu arhitectura sau modelare 3D sau altele, ca nu sunt in masura sa-mi dau cu parerea) sunt (din cei care mi-i aduc aminte, e posibil sa omit anumite persoanel) Pizzi si ARTillery , persoane la care se vede ca efectiv creeaza (chiar daca la baza sta o poza care au vazut-o inainte, dar nu se uita la ea in mod constant).

Puteti sa ma criticati cat vreti. accept orice fel de critica (d-aia mi-am si facut curajul sa pun aceste poze aici) dar va rog sa-mi criticati desenele, nu felul de gandire.

btw nightprowler, in ce il desenezi pe joker ? pe caltulator in photoshop sau in creion/acuarela pe hartie/panza ?