Quote Originally Posted by RaverX View Post
Cu riscul de a fi injurat de multi de aici iti zic ca nu-s de acord cu tine. Daca firmele mici nu faceau evaziune la greu impozitul forfetar nu cred ca se baga la noi. Am lucrat in firme mici si am lucrat in corporatii. Pot sa-ti zic ca in firmele mici am fost platit cu salariul minim (sau un pic mai mare) plus bani la negru, chiar daca nu mi-a convenit situatia. In corporatii am primit totul legal.

Plus ca in firmele mici tot timpul se faceau tot felul de "misculatii", nu se eliberau facturi de multe ori pentru persoanele fizice (ori de cate ori era ocazia), toata familia "patronului" isi cumpara totul "pe firma", etc.

Eu chiar nu agreez ideea de firma mica, asta a fost o mare problema in Romania, toti se visau patroni si vroiau sa faca bani fara sa munceasca. Asta nu e deloc un model bun, nspe firmulite cu 2 angajati nu pot oferi productivitate, calitate, etc. De aia avem service-uri auto in care iti vine sa vomiti cand intri, abc-uri in care gasesti 2 paini si 3 sticle cu apa, etc.

Un model mult mai bun e ala cu firme mari (2-3 fime gigant care sunt concurente). Firme care platesc taxe, aloca bani pentru modernizare si investesc profitul in dezvoltare, nu ca sa-si ia patronasul un mertan. Ai firma si vrei sa faci bani ? Mi se pare logic sa platesti impozit. Firmele mici distruse de impozitul forfetar si-au meritat soarta, tineau 2-3 oameni la negru si patronul traia bine pe spatele lor. Asta nu mi se pare deloc ok.
Depinde eu din cate am auzit din contra ca bugetul statului e tinut mai mult de firmele mici si mijlocii decat de Petrom,Dacia si care mai sunt ele