Am vazut si eu documentare despre atitudine,"The Secret" e unul dintre ele. Sincer sa fiu,cred in 90% din ce zic oamenii aia acolo,dar chiar e un efort foarte mare sa schimbi ceva la tine. Orice,nu conteaza. Un om niciodata nu se va putea schimba cu totul. Pana si starea de spirit generala pe care o are oricine e greu de schimbat.

Sunt o persoana dificila,reticenta la ideea de "prieteni noi" si deloc sociabila. Sunt apatic,indiferent si rece. Iar chestiile astea mi le spune toata lumea. Si e aceeasi intrebare: "De ce esti asa?". In primul rand,e vorba de persoanele cu care,sub o forma sau alta,sunt nevoit sa interactionez fara sa vreau. Iar ca exemplu pot da: o parte din colegi. Si nu doar ei. E suficient sa fac dimineata/la amiaz drumul de'acasa pana in Centru si inapoi,sau seara,in caz de o iesita cu numaru' ala infim de prieteni. Ma uit in jur,la persoanele care trec pe langa mine. Parca toti sunt o apa si'un pamant,niciunul nu se remarca prin absolut nimic. 0 diferente intre ei. Iar reprosurile care imi sunt aduse de diferite persoane imi intaresc zilnic convingerea ca ceilalti ma vor si pe mine un produs al acestei societati mizerabile.

Exista oameni extraordinar de adaptabili care n'au niciun fel de probleme in a se lasa manipulati de actiunile intreprinse de " restu' ". Iar in randul tinerilor,parca e cea mai evidenta chestia asta. Dirijati de tendinte si de ideea de a se integra in diferite grupuri. E un trend sa ai Facebook si sa iti petreci milioane de ore din viata uitandu'te si comentand pozele unor persoane pe care le cunosti(sau nu,ca e OK si sa "ne facem prieteni online"),e un trend sa pierzi nopti in cluburi cu gangstarei,e un trend sa imbraci acelasi gen de haine si sa asculti acelasi gen de muzica ca si cei pe care ii numesti prieteni si in general e un trend sa fii ca ceilalti.

Si probabil lucrul asta ma deranjeaza cel mai tare. Nu spun ca toata lumea e exact asa,pentru ca ar fi o minciuna penibila si ordinara. Dar exista astfel de persoane. Fara un sistem de valori bine definit,fara niste principii care sa ii diferentieze macar pana intr'un anumit punct de ceilalti si fara niciun fel de lucruri dupa care sa se ghideze singuri si neimpinsi de la spate (fortat sau benevol) .