Single post: Ce fel de tara este Romania?
-
02-08-2012 17:40 #1449 SP
VIP Member
Decizia referitoare la referendum, am�nată pentru 12 septembrie!
UPDATE 17.16 Curtea Constituţională a solicitat Guvernului ca p�nă la data de 31 august să transmită listele electorale permanente actualizate �n baza cărora s-a desfăşurat referendumul din 29 iulie
UPDATE 16:36 - Unul dintre judecătorii Curţii Constituţionale, Aspazia Cojocaru, a făcut o declaraţie şocantă: "După mine, referendumul trebuia anulat, pentru că s-a bazat pe date false!"
UPDATE 16:04 - Lovitură de teatru la CCR, care a am�nat pentru 12 septembrie decizia privind referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu. Decizia a fost luată pentru că informaţiile care au ajuns la judecătorii Curţii sunt contradictorii. Preşedintele interimar Crin Antonescu răm�ne �n funcţie p�nă la data pronunţării CCR.
UPDATE - Magistraţii Curţii Constituţionale au reluat �n această dimineaţă, la ora 9.00, dezbaterile pe tema referendumului pentru demiterea preşedintelui. şedinţa a fost �ntreruptă ieri după mai bine de cinci ore de dezbatere fără ca judecătorii să ajungă la un rezultat.
�ntre timp, judecătorii Curţii au cerut informaţii noi de la Ministerul Administaţiei Internelor şi Institutul Naţional de Statistică pentru a se lămuri c�ţi alegători rom�ni au votat şi c�ţi există �n totalitate.
----------------------------------------------------
Curtea Constituţională a anunţat că a am�nat luarea unei decizii �n privinţa validării referendumului pentru demiterea preşedintelui, desfăşurat �n 29 iulie.
CCR a solicitat instituţiilor abilitate - MAI şi INS, date suplimentare care să clarifice situaţia numărului persoanelor cu drept de vot, �nscrise pe listele electorale la data desfăşurării referendumului.
"Plenul Curţii Constituţionale, �n temeiul art. 77 din legea 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, a solicitat informaţii necesare soluţionării contestaţiilor de la Ministerul Administraţiei şi Internelor şi de Institutul Naţional de Statistică. P�nă la momentul �nchiderii şedinţei, Ministerul Administraţiei şi Internelor nu a răspuns solicitării Curţii", se arată �n comunicatul CCR.
Citeşte şi: "Băsescu: Nu mă �ngrijorează am�narea deciziei CC, ei trebuie să aibă documente originale �n dosare"
Preşedintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat, referindu-se la faptul că au fost cerute informaţii de la MAI şi INS �nainte de a se pronunţa cu privire la rezultatul referendumului, că judecătorii CC trebuie să aibă documente oficiale, trimise către ei de instituţii.
"�n toate dosarele de contestaţii se spune că cifra luată �n calcul de BEC prin numărul cetăţenilor �nscrişi �n listele electorale permanente este mai mare dec�t cea reală şi că cei de la Statistică ar avea alte cifre �n urma recensăm�ntului care s-a efectuat anul trecut", a precizat preşedintele Curţii Constituţionale, citat de Mediafax.
Zegrean a mai spus că CC trebui să aibă, �n dosare, documente trimise de instituţii către Curte.
"Noi suntem judecători şi noi trebuie să avem documente trimise către noi, �n dosarele noastre (...) Trebuie să avem �n dosar documente trimise către noi, nu pot să cred �ntr-o h�rtie trimisă cuiva anume", a explicat Zegrean.
El a mai precizat că a primit răspunsuri la solicitările Curţii at�t de la MAI, c�t şi de la INS, �nsă nu a dat detalii despre cifrele menţionate �n aceste documente.
Oficialii Ministerului Administraţiei şi Internelor au declarat, pentru Mediafax, că instituţiei i-au fost solicitate de către Curtea Constituţională precizări privind numărul de persoane aflate pe listele electorale �n 29 iulie şi că a fost deja comunicat că acesta este de 18.292.514.
"Ministerul a primit, �n cursul zilei de miercuri, această solicitare din partea Curţii şi, drept răspuns, a fost comunicat numărul de 18.292.514 de persoane, respectiv cel precizat de MAI �nainte de referendumul din 29 iulie", a declarat purtătorul de cuv�nt al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), Marius Militaru.
CCR se va �ntruni �ntr-o nouă şedinţă, �n cursul zilei de joi, �ncep�nd cu ora 9. Nu se poate preciza dacă deliberările se vor �ncheia �n cursul acestei zile.