Quote Originally Posted by RazvyLord View Post
Ai putea sa nu mai pui punctele alea de suspensie? Dupa o vreme devine enervant.

Revenind la postul tau, defineste slab (sau mai degraba ce intelegi tu prin slab). Omul se ghideaza tot timpul dupa sentimente; iar in sprijinul lor vine ratiunea. Daca un om simte dragoste/recunostinta fata de tara, se va gandi doar la lucrurile bune pe care le stie despre ea. Daca un om simte sila/scarba, nu se va gandi decat la lucrurile proaste care i se intampla (comparativ cu alte tari unde asemenea "lucruri" n-ar avea loc).

Cu ce e diferit un patriot de un suporter? Ai luat doar imaginea in ansamblu?
In primul rand un patriot isi respecta tara (nu stiu la ce naiba te duce pe tine gandul, insa prin tara ma refer la Romania cu istoria ei, nu la statul roman sau la hotii care isi fac veacul prin parlament/Cotroceni de 25 de ani). Vezi ca ai folosit gresit termenul de suporteri, banuiesc ca vroiai sa te referi la ultrasi. Suporter probabil este si tatal tau si nu cred ca ar sarii la bataie pentru o opinie diferita. Si multi dintre ultrasi sunt oameni certati cu legea, mai vin mai dau un pumn si poate scapa in aglomeratie. Acum vino si spune-mi, cum poti asemana un om care isi iubeste tara in tihna cu un gunoi ce nu face altceva decat sa sara la bataie la prima neintelegere? Sau (poate la fel ca la suporteri si ultrasi) nu faci diferenta dintre patrioti si nationalisti?

Pari unul din oamenii aceia care se uita doar la imaginea de ansamblu. Daca intr-un viitor apropiat ar incepe un razboi, te-ai inrola, voluntar, in armata? Sau ai sta ascuns prin paduri sa nu fii luat cu forta? Astept raspunsul tau (si daca poti explica, sunt curios cum gandesti).

Si faptul ca abia astepti sa pleci dupa ce termini facultatea nu este de condamnat. Era de condamnat daca existau locuri de munca si lumea traia in general bine.
din contra..nu ma uit la imaginea de ansamblu....tu faci asta ...ce e tara ?ce e Romania ?oamenii cumva?...eu cred ca da..nu exista tari..exista oameni..cine e Romania ?o persoana ?nu..o notiune abstracta...aaa..ca exista romani aka oameni..da..corect....

si in legatura cu razboiul, voi fi primul care voi fugi...dupa cum am zis..nu ma lupt pentru notiuni abstracte...iar pentru oameni nu am niciun motiv sa o fac...nu am ales eu sa ma nasc in Romania(sau in orice alta tara)..

dar te inteleg..si eu eram la fel la 15-16 ani..patriot..pe urma mi-a trecut...

si uite inca una(comparatie cu suporterii n-a fost ce-a mai inspirata)...cu ce e diferit un patriot care pleaca la razboi in numele tarii de un cruciat care pleaca in cruciada in numele credintei ?

Quote Originally Posted by RaverX View Post
Sunt doua probleme distincte aici, am vina mea ca nu le-am delimitat din start. N-am nimic cu aia care protesteaza, chiar e foarte bine. Dar cand protesteaza la ore "de lucru" am o problema. Nu cu protestul, ci cu situatia. Poate gresesc, dar automat asociez imaginea unor protestatari in timpul zilei cu niste oameni care nu lucreaza nicaieri, dar ies si fac gura, ca oricum n-au ce sa faca.

Inteleg ce spui tu, sunt oameni care lucreaza de noapte, am lucrat si eu noaptea cateva luni, a fost oribil. Eu ziceam de oameni care isi fac cumparaturile la ora 9-10. Vrei sa-mi spui ca aia lucreaza de noapte? Ies pe la 6-7-8 dimineata de la lucru, beau o cafea si merg la cumparaturi? Poate sunt eu mai "altfel", dar eu dupa o noapte de lucru rupeam patul, nu mai aveam energie pt altceva. Iar oamenii aia pe care-i vad la 9-10 dimineata erau foarte fresh.

Si iti dau exemplu o vecina de a mea, e acasa la orice ora. Dimineata cand merg la lucru e acasa, de obicei barfeste cu o pensionara pe scara. In timpul zilei e tot timpul acasa, confirmat de prietena care a stat la mine mult timp ziua acasa cand lucra de noapte. Seara e acasa, noaptea e acasa. Femeia are vreo 40-50 de ani, dar o stiu de peste 15 ani si niciodata n-a lucrat.

Si asta e doar un exemplu, mai stiu destule cazuri, plus dupa cum am zis vad cu ochii mei prin oras cum merge treaba.

Asta e o mare problema pt rromanica noastra, sunt foarte multi care traiesc din pensii speciale, ajutoare sociale si mai fac o combinatie, poate mai lucreaza 2-3 luni prin Spania/Italia, etc. Nu platesc nici un ban la stat, dar ei primesc pensii, primesc ajutoare, reduceri la intretinere, etc, etc.

Cum dracu sa mearga treaba atunci? Ti se pare ok ca unul sa fie perfect capabil de lucru, dar sa aibe pensie de boala si sa mai mearga si in Spania sa lucreze, sa vina inapoi si sa mai faca o combinatie cu una-alta, sa nu plateasca NIMIC la stat, dar sa primeasca?

Iar de cealalta parte unii sunt impozitati gras si nu beneficiaza de nicio facilitate...
fiecare este responsabil DOAR ptr sine...DOAR ptr sine..nu mai cauta raspunsuri in exterior..la ce fac alti...cauta in interior..totusi nu inteleg ce rost are discutia asta?adica ce conteaza cine sunt cei ce protesteaza,daca muncesc sau nu,cand muncesc,unde muncesc..pai iti zic eu cine sunt..cei care vor sa se faca auziti

dupa cum am zis..cauta raspunsuri in interior..nu in exterior..

P.S.Si in legatura cu barfa...cum se cheama ala care il barfeste pe ala care barfeste ?