Originally Posted by
RaverX
Sunt doua probleme distincte aici, am vina mea ca nu le-am delimitat din start. N-am nimic cu aia care protesteaza, chiar e foarte bine. Dar cand protesteaza la ore "de lucru" am o problema. Nu cu protestul, ci cu situatia. Poate gresesc, dar automat asociez imaginea unor protestatari in timpul zilei cu niste oameni care nu lucreaza nicaieri, dar ies si fac gura, ca oricum n-au ce sa faca.
Inteleg ce spui tu, sunt oameni care lucreaza de noapte, am lucrat si eu noaptea cateva luni, a fost oribil. Eu ziceam de oameni care isi fac cumparaturile la ora 9-10. Vrei sa-mi spui ca aia lucreaza de noapte? Ies pe la 6-7-8 dimineata de la lucru, beau o cafea si merg la cumparaturi? Poate sunt eu mai "altfel", dar eu dupa o noapte de lucru rupeam patul, nu mai aveam energie pt altceva. Iar oamenii aia pe care-i vad la 9-10 dimineata erau foarte fresh.
Si iti dau exemplu o vecina de a mea, e acasa la orice ora. Dimineata cand merg la lucru e acasa, de obicei barfeste cu o pensionara pe scara. In timpul zilei e tot timpul acasa, confirmat de prietena care a stat la mine mult timp ziua acasa cand lucra de noapte. Seara e acasa, noaptea e acasa. Femeia are vreo 40-50 de ani, dar o stiu de peste 15 ani si niciodata n-a lucrat.
Si asta e doar un exemplu, mai stiu destule cazuri, plus dupa cum am zis vad cu ochii mei prin oras cum merge treaba.
Asta e o mare problema pt rromanica noastra, sunt foarte multi care traiesc din pensii speciale, ajutoare sociale si mai fac o combinatie, poate mai lucreaza 2-3 luni prin Spania/Italia, etc. Nu platesc nici un ban la stat, dar ei primesc pensii, primesc ajutoare, reduceri la intretinere, etc, etc.
Cum dracu sa mearga treaba atunci? Ti se pare ok ca unul sa fie perfect capabil de lucru, dar sa aibe pensie de boala si sa mai mearga si in Spania sa lucreze, sa vina inapoi si sa mai faca o combinatie cu una-alta, sa nu plateasca NIMIC la stat, dar sa primeasca?
Iar de cealalta parte unii sunt impozitati gras si nu beneficiaza de nicio facilitate...