Quote Originally Posted by darkpaul13 View Post
din contra..nu ma uit la imaginea de ansamblu....tu faci asta ...ce e tara ?ce e Romania ?oamenii cumva?...eu cred ca da..nu exista tari..exista oameni..cine e Romania ?o persoana ?nu..o notiune abstracta...aaa..ca exista romani aka oameni..da..corect....

si in legatura cu razboiul, voi fi primul care voi fugi...dupa cum am zis..nu ma lupt pentru notiuni abstracte...iar pentru oameni nu am niciun motiv sa o fac...nu am ales eu sa ma nasc in Romania(sau in orice alta tara)..

dar te inteleg..si eu eram la fel la 15-16 ani..patriot..pe urma mi-a trecut...

si uite inca una(comparatie cu suporterii n-a fost ce-a mai inspirata)...cu ce e diferit un patriot care pleaca la razboi in numele tarii de un cruciat care pleaca in cruciada in numele credintei ?
Te ascunzi dupa deget. Incerci sa pari diferit cand defapt esti la fel ca noi toti. Ce te face pe tine roman (lasand prostia cu nascutu' in Romania deoparte)? Factura psihica, modul de a gandi. De-asta ti-am pus intrebare cu razboiul, nu esti primul pe care-l intreb, ba chiar majoritatea mi-au dat in mari proportii acelasi raspuns, si nu pentru ca "urasc" Romania sau ceva de genu', ci pentru ca au acelasi mod de judecata.

Ar trebuie sa te obisnuiesti cu ideea ca esti pus in fata faptului implinit. De multa vreme te plangi pe threadul asta de politicieni, dar ce diferenta este intre ei si tu cand vii si arunci vina asupra altora, zicand ca n-ai ales tu unde sa te nasti si incercand sa te "scuzi"? Stii vorba aia, la placine inainte...
Toti asteptam sa vina o schimbare de sus si nu vrem sa acceptam ca schimbarea incepe cu noi, de jos.

Daca n-ai fost inspirat la comparatia cu suporterii, aici nici atat. Stii ca majoritatea cruciatilor nu plecau nici pe departe in numele credintei, nu? Armatele cruciatilor erau formate din criminali/violatori/hoti carora le-a fost promisa iertarea tuturor pacatelor daca vor lupta in numele credintei un anumit numar de ani si din nobili care plecau in speranta de a se imbogati din prada de razboi pe care o vor putea obtine jefuind orasele prin care treceau. Deci comparatia ta e cam proasta, nu erau prea multi cei plecati in numele credintei.

Quote Originally Posted by darkpaul13 View Post
@RazvyLord: inca ceva...daca exista asa cum spui..patrioti..adica cei ce isi iubesc tara..poporul...de ce am ajuns in starea in care suntem ?de ce patriotii nu fac ceva ?dupa cele spuse de tine cei care isi dispretuiesc tara sunt tradatori nu ?cei care fura din banul public nu tot tradatori sunt(saracind astfel poporul) ?
sau e nevoie de patrioti(carne de tun) doar la razboi ?
Am sa sa-ti raspund printr-o gluma de la ora de istorie, o gluma care din pacate reflecta perfect ce se intampla la noi.

Cand Dumnezeu a facut lumea, a chemat fiecare popor pentru ai da cate doua calitati.
Cheama francezii, se uita Dumnezeu la ei si le spune:
-Voi veti fi maestri in a face vinuri si branzeturi.
Cheama nemtii, se uita si spune:
-Voi veti fi punctuali si ordonati.
.
.
.
La un moment dat cheama si pe romani... Se uita Dumnezeu putin la ei si le zice:
-Voi veti fi oameni inteligenti, cinstiti si priceputi la politica.
In fine, pleaca romanii, trece putin timp si vine Sfantul Petru la Dumnezeu.
-Pai bine Doamne, dar la toate popoarele le-ai dat 2 calitati iar la romani 3?
Dumnezeu remarca greseala dar nu poate face din 3 calitati 2, doar e legare dumnezeiasca. Sta putin, se gandeste si spune:
-Lasa, ca daca au trei calitati nu vor putea folosi decat 2 in acelasi timp.

Tragi tu concluziile.

Later Edit: Pai ESTI pus in fata faptului implinit. Nu poti schimba faptul ca te-ai nascut in Romania. Esti liber in gandire? Binenteles. Asta inseamna ca poti face o schimbare, poti sa ramai sau sa emigrezi. Insa trebuie sa ai minimum de respect pentru tara care te-a crescut/educat.