Quote Originally Posted by mario_1303 View Post
Parerea mea este ca , pur si simplu , s-a razgandit si faza cu cei 2 lei e nodul din papura
Si eu inclin spre varianta asta si dupa cum Florin ne "acuza" ca nu stim valoarea "banului" (care poate fi si suma de 2 lei) tare ma tem ca lipsa lor a fost problema. Am mai vazut destule cazuri, nu vreau sa generalizez sau sa spun ca asta e cazul lui Florin, dar expun aici doua din cele mai intalnite scenarii:

1.Cumparatorul e un pustan care-si incaseaza alocatia si comanda de pe net ceva cu plata ramburs. Din pacate prin posta dureaza cam 3 zile pana ajunge pachetul si tentatiile sunt mari, alocatia se duce (daca nu total, cel putin partial).

2.Cumparatorul e un "afacerist adevarat", adica unul care n-are job deloc si traieste din banii parintilor si mai incearca sa faca si el "o combinatie". Vede pe net ceva ce-i place sau ceva care crede ca poate fi folosit intr-o combinatie (adica revandut la pret mai mare sau util pt un schimb cu ceva mai valoros ca pretul platit pe produsul initial) si da comanda, de multe ori fara a avea deloc bani disponibili, in speranta ca pana vine pachetul ii reuseste o "combinatie" cu alte produse sau ca primeste bani de la parinti. Normal ca nu reuseste sa faca rost de bani asa ca nu ridica pachetul, de cele mai multe ori nici nu merge sa spuna ca nu-l doreste, mai asteapta o zi si inca una si inca una in speranta unei combinatii care sa-i aduca banii, dar pana la urma pachetul se intoarce.

Quote Originally Posted by mario_1303 View Post
a comandat un joc , a spus ca achita transportul ( costul transportului nu a fost ceva aberant gen 20 lei ) , si el nu a ridicat coletul . ce te doare cel mai tare este suma ce o sa o ai de platit cand vine coletul retur . E usor sa faci pe lupul moralist pe banii altuia , daca tu ii muncesti asa greu cei 2 lei , cum oare ii munceste colegul caponescu ceu 20 si ceva de lei ce o sa ii platesca la returul coletului ?
Si daca era 20 lei transportul tot avea o MARE parte din vina, daca e asa de "chibzuit" cu banii trebuia sa intrebe CLAR cat va fi transportul, sa-i spuna Caponescu costul "la zecimala". Plus ca putea usor remedia situatia, nu refuza direct pachetul, il contacta pe Caponescu, ca avem mobile, internet, etc si ulterior Caponescu ii returna cuma aia 2 sau 5 lei sau ii facea un discount si mai mare la urmatoarea comanda.

Asta e acum, Caponescu sper ca ai invatat ceva din lectia asta, nu zic sa faci tot timpul ca mine, dar eu nu mai trimit cu ramburs de multi ani de zile. Vrei sa cumperi ceva? Plateste si iti trimit. Asa merge treaba pe ORICE site civilizat, de la cel mai mic magazin online din Europa (nu din rromanica) pana la ebay. Comanzi ceva? Platesti cu cardul si astepti cuminte sa-ti vina produsul.