Single post: Ultimul film vizionat / Recomandari filme
-
15-01-2013 22:10 #3676 SP
Why so serious ?
Ce-am vazut in ultima vreme (din lipsa de timp nu am cum sa fac niciun review mai complex) si merita mentionat (au mai fost cateva dar nici nu le mai tin minte):
Frankenweenie - 8/10
Sunt mare fan Tim Burton (cred ca i-am vazut toate filmele - in proportie de 90%), am vazut originalul acum multi ani iar asta mi-a placut la nebunie, mai ales ca este facut cu iluminare reala, prin acelasi procedeu (stop motion animation) ca si The Nightmare Before Christmas (unu din filmele mele preferate).
Branded - 8/10
Pentru pasionatii de advertising (ca mine), acest film este genial. Un film despre ce inseamna o strategie de marketing la nivel inalt, cum ne afecteaza direct si o vizualizare foarte bine realizata a brandurilor. Are cateva scene complet inutile si fff ciudate, dar per total, este un film foarte bun. Graft, te stiu pasionat si ti-l recomand cu cea mai mare caldura.
Hotel Transylvania - 7/10
Am auzit foarte multa lume incantata de aceasta animatie si enorm de multi mi l-au recomandat. Ca realizare, cam lasa de dorit, glumele sunt destul de ok (unele), caracterele mi-au placut cum au fost realizate, vocile foarte bune si bine alese, dar parca doar atat...parca asteptam acel ceva sa se intample sa ma faca sa rad pana nu mai pot si...nimic. Destul de sec.
The Amazing Spiderman - 8/10
Pot spune ca este uimitor de bun. Din ce asteptari aveam si din auzite, filmul ar fi trebuit sa fie o mizerie, dar uimitor, a fost chiar bun. Personajele sunt mult mai bine conturate, infinit mai bine jucate (fata de trilogia precedenta), Spiderman (la fel ca in filmele lui Nolan) este mai uman, efectele 3D au fost destul de bine realizate (cu mici scapari) si per total, un film cu super eroi mai mult decat decent. (am putut sa fac si comparatia pentru ca fix cu cateva ore inainte il prinsesem pe primul din trilogie pe TV
)
The Samaritan - 7/10
L-am prins pe TV, un film de care nu auzisem absolut nimic inainte si pot spune ca este chiar ok. O actiune foarte buna, mult suspans, aduce foarte mult a film noire, interpretare buna din partea lui Lamuel L Jackson si un scenariu bine pus la punct. Chiar merita.
Djago Unchained - 9/10
L-am lasat la urma tocmai pentru ca m-a dat pe spate
Nu sunt fan Tarantino, din punctul meu de vedere (si este doar o parere personala), niciunu din filmele lui nu merita mai mult 6-7. Dar asta...ASTA... Pur si simplu superb. Scenariu bine pus la punct (nu extraordinar) filmat in stilul filmelor western / cu karate din anii '70, acelasi stil de muzica, dar ce mai impresionat lucru este interpretarea. Fratilor, Christoph Waltz face un rol memorabil. L-am adorat din primul minut. Este un actor absolut fantastic. Jamie Foxx si Leonardo DiCaprio fac alte 2 roluri memorabile. E o placere sa-i urmaresti si desi tine 2:45h, te uiti cu drag si nu stimti cand trece timpul. In alte roluri putem gasi pe Samuel L Jackson (cu un rol foarte bun), Don Johnson (cu o pasiune incredibila), Jonah Hill (un rol foarte scurt) si chiar pe insusi Tarantino.
Nu ezitati. Este superb.