Quote Originally Posted by CSergiu View Post
Astazi am fost la o prezentare la o facultate de stiinte de aici din Sibiu si spunea profesorul acela ca daca te tii de treaba si dovedesti companiilor ca esti invatat ai sansa in timpul facultatii la un internship de 1200 RON/luna. Pai ce dreacu' sa faci cu 1200 RON pe luna cand mai ai de platit chirie, utilitati, etc? Traiesti chiar la limita, esti un sclav.

Ce trist...
Si ce dreacu' faci fara nimic daca nu te tii de treaba? Eu zic ca 1200 lei/luna pt un part time in timpul facultatii e mai mult decat ok. Insa aici mai e un aspect pe care multi il ignora cand urla ca salariul e mic si ca au de platit "chirie".

Treaba asta se face altfel. Unu: cand te angajezi ii spui angajatorului ca salariul e prea mic ca sa-ti platesti chiria. Doi: Cand mergi si-ti cauti chirie il intrebi pe proprietar daca stie cat e un salariu in oras.

Probabil ca angajatorul iti va raspunde ca nu-l intereseaza chiria ta, iar proprietarul iti va spune ca nu-l intereseaza cat e salariul in oras, iar cireasa de pe tort e ca si angajatorul isi va gasi alt angajat si proprietarul isi va gasi alt chirias. Interesant, nu?

Si asa suntem direct afectati de restul compatriotilor, la fel cum nu conteaza daca eu ma duc la vot si votez pe cineva care totusi are un pic de creier (pentru ca vin alti 20 care voteaza cu Baselu sau cu dandiaconelu) exact la fel de irelevant e ca tie si se par salariile mici si mie mi se pare chiria mare. Daca sunt suficienti babuini care vor accepta sa dea jumatate din salariu pe chirie si restul pe paine cu marmelada tu si eu nu contam.