Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Hey there!

It looks like you're enjoying Console Games but haven't created an account yet. Why not take a minute to register for your own free account now? As a member you get free access to all of our forums and posts plus the ability to post your own messages, communicate directly with other members and much more. Register now!

Already a member? Login at the top of this page to stop seeing this message.

---

Hello!

Se pare ca iti place Console Games insa nu ti-ai creat inca un cont. Pentru a beneficia de toate avantajele iti ia doar un minut sa te inregistrezi si este gratuit. In plus ca membru poti accesa nelimitat toate functiile acestui website, comunica direct cu ceilalti si participa la concursuri, tournaments, arcade, etc. Multumim anticipat pentru intelegere ! Inregistreaza-te acum !

Daca esti deja membru ConsoleGames.ro si inca iti apare acest mesaj, te rugam sa te loghezi cu userul si parola pentru a nu mai fi deranjat. O zi buna !

Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 21 to 35 of 35

Thread: Apple planuieste doua iPhone-uri mai mari!

1. #21 SP
    Senior Member Razzosinni's Avatar

Apple planuieste doua iPhone-uri mai mari!

Ok, asta e o usoara exagerare, pana la urma nu iti baga nimeni pe gat produsele alea. Eu vad exact opusul la ce spuneti voi, atat pe Net, cat si in viata reala. Multi din oamenii pe care ii cunosc aproape dispretuiesc Apple fiindca e foarte scump si rigid din toate punctele de vedere. Chiar la facultate am patit anul trecut, cand aveam la mine iPhone-ul si MacBook-ul. Povesteam cu cineva despre telefoane, la care subit, sunt intrebat : "Te simti mai special cu porcariile alea doua dupa tine?" Si asta e perceptia generala. E mainstream, e overpriced. Privind in ansamblu, pot spune ca e o tema extrem de controversata. Pe de-o parte, sunt milioanele si milioanele de oameni care cumpara pe banda rulanta, iar pe de cealalta parte, cei care ii dispretuiesc sau ii desconsidera, extrem de numerosi, pot spune. Nu stiu care sunt majoritari.

2. #22 SP
    Admin MonkY's Avatar
    trickz: la mine chiar nu e asa. N-am apreciat niciodata produsele Apple pt. ca sunt Apple, ci datorita stilului, calitatii, a ergonomiei si stabilitatii. Nu mi-a placut niciodata ca sunt produse mai scumpe decat majoritatea (desi in US eu zic ca au preturi decente), si nu mi-am luat vreodata un produs Apple ca sa intru in nu stiu ce club elitist sau pentru ca am un "mar muscat".

Exemplul dat de tine mai sus cu cei care stau nemancati cu lunile pt. a-si lua un smartphone nu are legatura cu Apple. Toate flagship-urile costa niste carute bune de bani pentru noi romanii, si cred ca mai multe cazuri am vazut lately cu S4, HTC One & Co. decat cu iPhone 5S. Si mai fun e ca multi isi cumpara un flaghsip cu cate 2-3000 RON dupa care il sparg ca sa poata pune software piratat (ceea ce mi se pare penibil - e ca si cand ti-ai lua o super masina si n-ai avea bani de combustibil).

Anyway... eu am facut ceva de care o sa radeti. Am tot stat cu ochii pe un iPhone 5S (pentru upgrade de la i5)... am vazut ca in Romania in loc sa scada preturile mai mult au crescut, si cum m-am trezit si cu probleme la ochi, am zis ca pana iese iPhone 6 sa mai stau si eu pe "experienta Android". A nu se intelege gresit, mai am vreo 3-4 androizi prin casa... imi trec zilnic prin mana telefoane de la clienti cu Android, si am zis ca nah... rezist eu cateva luni.

Vorba lunga, saracia omului. Am vrut un Android care sa respecte cateva conditii:
    - sa aiba diagonala mai mare si sa pot seta totul mai mare (am probleme momentan cu focalizarea la apropiere - am inteles ca din cauza antibioticelor luate mi-a crescut foarte mult tensiunea la ochi - poate/sper ca dupa tratament sa revina totul la normal)
    - sa aiba butoane hardware (urasc ceea ce se intampla pe Nexus-uri si toate device-urile care au renuntat la butoane hardware pentru a afisa acel menu "no matter what" - am tot folosit de-a lungul timpului diverse modalitati de a ascunde acel meniu, dar nu m-a multumit nimic cu adevarat)
    - sa fie cel unul din cele mai rapide device-uri cu Android (pt. ca deh, nu am chef sa pierd timpul pe smartphone iar experienta cu S4 si Nexus 7 2013 nu mi-a placut deloc)
    - sa fie mult mai ieftin decat i5S (1000 RON aveam ca target pentru diferenta)
    - sa fie cat mai stabil cu putinta

Si am ajuns (v-am zis ca o sa radeti) sa iau un Galaxy Note 3. Nu am decat o saptamana de folosire... insa voi deschide un thread pe aria de Android in care voi posta experienta completa. Lasand deoparte dimensiunile (Note 3 is a behemoth) inca regret trecerea de la iOS la Android. Desi in teste (a se citi benchmark-uri "masluite" - deja vad ca 3DMark nici nu mai afiseaza rezultatele - spune clar ca nu mai accepta device-ul meu) vad ca este mult peste i5-ul meu vechi, cam toate operatiunile sunt mai lente (repet, fata de i5... un i5S e deja un vis). Nu prea ma joc pe smartphone, asa ca momentan nu luam asta in calcul.

Si nu problema cu lentoarea sau delay-urile este cea mai deranjanta, cat faptul ca aplicatiile pe Android (care culmea ar trebui sa fie mult mai open) imi ofera o experienta nesatisfacatoare. Browserele (cred ca am testat vreo 20) nu reusesc impreuna toate sa ofere ceea ce poate "amaratul" de Safari pe iOS. Ca idee, inca nu am gasit un browser pe Android care sa se apropie de experienta pe care o ai pe un desktop la site-ul CG. Pur si simplu fiecare afiseaza ce vrea, cum vrea. Sunt micile "chichitze" care fac experienta pe Android de cacao, si nu hardware-ul in sine. De exp. Facebook. Se misca pe Android pe un quad core la 2.3Ghz si 3GB RAM in reluare fata de un amarat de dual core la 1.3Ghz cu 1GB RAM (i5). Si nici macar asta nu-i problema cea mai mare, cat faptul ca nu poti sa iesi dintr-o imagine printr-un simplu swipe, ci trebuie sa ajungi la butonul de Back. De client de mail nici nu mai vorbesc, sau de tonele de aplicatii care pe Android parca sunt facute "la misto", si in care nu ai niste amarate de setari.

Ma uit cum amaratul ala cu 802.11n reuseste sa dea mai bine in teste decat un Android cu 802.11ac, sa deschida paginile mai rapid. Sau ma uit cum mi se duce bateria degeaba (10-20% doar pt. ca sunt conectat pe WiFi) in timp ce un "aifon" de-abia daca pierde 1-2% in 10 ore.

Da, am customizare la shell/launcher... M-am plictisit de ea dupa 2-3 zile. Asta pentru ca nu sunt genul care sta sa se uite la "dashboard" ci care sta in apps (in functie de ce are nevoie). Initial nu-mi placea iOS 7... acum ii cam duc dorul (mai ales de cand cu jailbreak e superb).

So, yeah... pt. mine "aifon-ul" nu a fost o "minciuna frumoasa" ci rezultatul a unor ani de teste pentru a face un produs competitiv, chiar si cu hardware mai slab. Mi-e "dor" pana si de efortul pe care-l depun pentru a face un icon frumos... sau cu care ajunge sa fie folosit fiecare mm al ecranului. Am 5.7" si FullHD si de cele mai multe ori fie vad mai putin, fie vad mare parte a ecranului nefolosita, fie mi se arunca niste butoane urate care ocupa mare parte degeaba.

Anyway, cum spuneam, voi face un thread pe tema asta. Dar in concluzie, cei care merg pe principiul ca "aifon"-ul si Apple vinde o minciuna, probabil ca au plecat de la premize gresite... sau poate isi doresc altceva.

---------- Post added 25-01-2014 at 22:49 ----------

Haideti sa va dau un exemplu care face experienta Android de cacao. Eu am un TV Samsung, care e "smart" si pe care ma pot conecta cu tableta sau smartphone-ul si controla programele and stuff like that. Dar cel mai important este ca pot sa ma duc in alta camera si sa ma uit la TV cu ajutorul aplicatiei SmartView de la Samsung. Aplicatie care merge perfect pe iOS (pana si pe iOS 6 pe iPhone 4) dar pe care daca incerc sa o descarc pe Note 3 (care totusi e propriul lor device) primesc un "your device isn't compatible with this version". How ****ed up is that? In acest moment, cine vinde o minciuna si cine imi ofera posibilitatea de a folosi functiile pe care le vreau?

3. #23 SP
    Member BlackSnake's Avatar
    Pentru tine Iphone pare telefonul ideal, da e departe de a fi ideal pentru altii inclusiv pentru mine.

4. #24 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Eu zic sa ne bucuram ca avem de unde alege. Avem iOS-ul clasic si in mare parte neschimbat pe care puristii precum MonkY inca il aprecieaza, avem Android-ul stock de pe Nexus-uri care e mai curat si decat iOS 7 momentan, avem si Android-ul de la Samsung plin de gimmicks, avem si Windows Phone care prinde teren in ultimele luni, mai ales in SUA si mai avem si BlackBerry OS pentru cine vrea senzatii unice.

Si acum ca vine si Apple cu mai multe dimensiuni de ecran, chiar ca suntem in noroc. Se zvonea ca Samsung mai vine cu o serie de telefoane din materiale premium, deci chiar avem de unde alege. Exista ceva pentru fiecare.

5. #25 SP
    Senior Member Khufu's Avatar
    Pentru unii experienta Android este de cacao, pentru altii este exact ceea ce cauta la un pret bun. Despre anumite aplicatii care merg prost pe Android si bine pe iOS sau invers, aici intervin developerii care lucreaza cu picioarele, sau doar de ochii lumii, in ideea ca pe o anumita platforma ar fi mai profitabil pentru ei sa fie mai implicati. Telefoanele din ziua de azi sunt foarte puternice, dar asta nu e de ajuns ca totul sa fie lag free, mai conteaza si felul in care a fost conceputa aplicatia si suportul pe care il ofera apoi in ideea de a se mentine bug-free.

Pana la urma, tudyniuz are dreptate, este bine ca avem de unde alege, pentru toate gusturile. Unii vor ecosistem, altii vor mai multa libertate, si nu, nu ma refer la rootare. In alta ordine de idei, mie o sa-mi atraga atentia cand ne vor prezenta si o baterie capabila sa duca un astfel de "monstru", nu 12 MP pe camera din fata, ecran de 6", carcasa din cel mai pretios metal si alte artificii de care nu avem imperios nevoie. That would be evolution.

6. #26 SP
    Admin MonkY's Avatar
    tudyniuz: asa e, ar trebui sa ne bucuram ca avem de unde alege.

Khufu: asta cu "pret bun" mi se pare un pic exagerat. Daca Samsung a "invatat" ceva de la Apple, este faptul ca poate cere preturi premium pe chestii din plastic. Dovada aici. Un Nexus 5 consider ca are un pret bun, dar despre restul nu pot spune acelasi lucru... (ma refer la flagship-uri). Cat despre cacao... serios acum: Cum ai numi tu faptul ca tu ca producator oferi suport la concurenta, dar pentru propriile tale produse iti ignori clientii? Iti dai seama ce gust amar a avut treaba asta. Am un smartphone Samsung pe care nu-l pot folosi pe un TV Samsung. In schimb merge o vechitura de iPhone 4. Si da, le-am trimis email acum vreo saptamana... nu a raspuns nimeni, bineinteles.

Cat despre camere de 12Mpx... si eu sunt complet dezamagit de ce vad. Note 3 la 13Mpx si din 10 poze, daca prind una "folosibila". Ma refer la poze de interior, ca afara in lumina naturala poti face cu orice sapuniera. Din pacate la fel era si la S4 (cred ca folosesc fix aceiasi optica).

Da, bateriile cred ca au evoluat cel mai putin in ultima vreme, comparativ cu hardware-ul aferent. M-am plictisit eu sa tot citesc de vreo 10 ani cum in fiecare an apare ceva revolutionar... si care dispare in neant.

Si ca sa nu fiu complet off-topic, sper ca la iPhone 6 sa avem parte de o noua surpriza Apple. Nu s-a discutat foarte mult despre ceea ce face Apple in US, cu noua fabrica de safir... dar eu unul sper sa nu fie vorba de productie doar pt. "shield-uri" pt. camerele foto (asa cum avem acum) ci de productie de "sticla" pt. ecran. Va dati seama ce ar insemna un smartphone cu ecranul din safir in loc de sticla?!? Practic nu s-ar putea zgaria decat cu ceva mai tare decat safirul, adica cu un diamant. That would be something!

7. #27 SP
    Senior Member Khufu's Avatar
    Sunt de blamat si Samsung pentru aceast tip de business, caruta de bani pentru plastic. Nu-i menajez in niciun fel, mai au mult de lucrat pana sa ajunga sa fie ridicati in slavi pentru ceea ce produc. Si pe mine ma enerveaza ca produsele dau fail cand nu ar trebui, si eu am Smart TV si le cunosc partile negative. Din pacate pentru ei, nu fura alte siretlicuri care le-ar aduce mai multe avantaje pe termen lung, se gandesc la profit imediat.

Si exista si flagship-uri mai ieftine decat Note 3, cand am zis pret bun nu ma refeream ca ar fi mega afacere pe piata Android, dar macar nu te simti ca dai "an arm and a leg" (vorba americanului) pe un telefon.

8. #28 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Nu stiu de unde asta cu "an arm and a leg". Stiu ca sunt mai scumpe, dar totusi sa nu exageram. Pe mine S4 m-a costat mai mult decat i5-ul (si l-am vandut la aproape jumatate de pret pt. ca deh, Android devices se pare ca se devalorizeaza instant)... HTC One-ul era si mai scump. La fel si Xperia Z. In fine...

Anyway, uitati o chestie care la Apple nu se poate intampla si de care m-am lovit (exceptand problema cu TV-ul). Smartphone Android nou nout... ma trezesc ca raman fara spatiu (deh, nu-ti spune nimeni ca din cei 32GB tu de fapt de-abia primesti vreo 22 pe care-i poti folosi). Imi cumpar un microSD de 64GB (unul din motivele pt. care nu am mers pe un Nexus, care nu suporta asa ceva - culmea, desi fanii Google au injurat ani de zile treaba asta la Apple, vad ca fac si ei exact acelasi lucru), il formatez, testez si pun in smartphone. Incerc sa copiez ceva pe el - nu se poate. Toate aplicatiile dau eroare cand incearca sa scrie pe el (desi androidul il formateaza si-l vede corect). Caut pe net: surpriza! E un bug de la Google care iti taie accesul la external SD. Solutia este sa rootez telefonul (si din pacate e prea nou firmware-ul, plus faptul ca n-am chef sa reinstalez totul de la zero) sau sa astept un update care sa repare problema (ultimul update la Samsung a durat cateva luni).

Now, am dat o caruta de bani pe un card microSD (culmea, tot un Samsung)... si ma uit la el. No offense, asa ceva nu exista la Apple. Dar deh, chestiile astea nu se vad, sau se ignora.

9. #29 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    MonkY, eu nu am auzit pe nimeni niciodata sa aibe constant probleme cu telefoanele. Habar n-am ce le faci. Citind presa de specialitate, majoritatea tind sa aibe preferinta experientei Android in fata celei cu iOS. Asta in conditiile in care testeaza tot ce apare, dar absolut tot. De asemenea, Note 3 e extrem de laudat din toate partile. Singura lui parte negativa e Touch Wizz care e urat de majoritatea. Nu stiu cum altii sunt extrem de multumiti de telefonul asta, au posibilitatea sa incerce sau sa aibe orice altceva, si tot Note 3 prefera.

Eu cred anumite chestii pe care le spui. Dar nu uita ca tu nu ai Android, ai Touch Wizz, un mancator de resurse fabulos, care modifica foarte mult din OS (nu doar cosmetic) incat e departe de a fi Android. Incearca Nexus 5, LG G2, Moto X. Eu pe Nexus 5 am 28 GB liberi din 32. De bug-ul cu cardul nu am auzit, dar nu te astepta la un update prea curand, Samsung nu se grabeste.
    Frustrarea ta in cazul asta ar trebui sa fie trimisa spre Samsung si nu neaparat spre Google. Ia-te de Google ca Youtube merge mai prost pe Android decat pe iOS. Cum e posibil asa ceva sunt si eu mirat.

N-am inteles partea cu fanii Google si cum au facut ei telefoanele fara slot de card SD.

Pana la urma, daca tot zici ca ai incercat mai multe, nu stiu de ce ai ales versiunea de Android cea mai proasta. Touch Wizz, ca sa fac o comparatie in termeni care sa iti placa tie, e ca un iOS cu JB avand extrem de multe "tweak-uri" inutile care incetinesc si busesc intregul OS. Dar tu ai vrut Samsung. Mai bine luai HTC One Max daca tot vroiai paletă.

10. #30 SP
    Admin MonkY's Avatar
    tudyniuz: probleme constante nu am decat acolo unde chiar sunt probleme. Nu eu le fac totusi... doar le folosesc produsele si semnalez atunci cand ceva nu e in regula.

Referitor la bug-ul respectiv din KitKat 4.4.2 vorbesti in necunostinta de cauza. De vina nu e Samsung ci Google. Bug-ul exista si in Google Experience, doar ca tu nu-l ai pe Nexus 5 pt. ca deh, nu ai External SD. Da un search si ai sa vezi cateva mii de rezultate legate de framework-ul din KitKat si accesul aplicatiilor la external sd... framework care totusi e facut de Google si nu de Samsung.

Cat despre TouchWiz, cred ca la fel, ma incurci. Folosesc Apex Launcher Pro si se misca foarte OK. Nu inteleg ce legatura are totusi launcher-ul sau "tweak-urile" cu cele 2 probleme despre care am vorbit: faptul ca nu pot accesa TV-ul si microSD-ul achizitionat. Prima e problema Samsung si a doua e Google. Ambele sunt jenante. Si din pacate nu sunt singurele. Dar, asa cum am zis, voi rezista cateva luni (sper).

Si ca sa nu creada cineva ca am numai de rele... uite o chestie care mie imi place la Samsung. Este mult "hulitul" S-AMOLED. Desi suprasatureaza culorile (found a fix for that), imi place la nebunie negrul pe care-l scoate (pe langa contrast, unghiul foarte bun de vizualizare si imposibilitatea defectelor de tip "lanterna" datorate led-urilor). Normal, vorbim de o tehnologie care seamana cu plasma (se inchid pixelii separat). As vrea sa vad asa ceva la Apple, dar probabil n-o sa se intample niciodata.

11. #31 SP
    Senior Member Razzosinni's Avatar
    Totusi, unde ti-e iPhone-ul?

12. #32 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by Razzosinni View Post
    Totusi, unde ti-e iPhone-ul?
    L-a "confiscat" femeia

P.S. A vrut sa upgradeze si ea in sfarsit iPhone 4-ul... Initial speram sa iau eu un 5S si sa-i dau ei 5-ul. Dar, n-au vrut sa scada preturile deloc in Romania la i5S, asa ca am gasit la super pret un Note 3.

13. #33 SP
    Senior Member Madk91's Avatar
    Parerea mea:
    Windows / apple / android...

Windows...telefoane care nu prea le poti distinge...decat le butonezi putin...ca si OS windows mobile....pas... Este ca un dumbphone la care trebuie sincronizate toate lucrurile daca vrei sa il folosesti pe pc...si convertite anumite formate...daca vrei sa faci transferul intre pc/telefon.

Apple...Mi-a placut trecerea de la 3GS-uri (ca model) ...la 4 .. imi place designul...iOS-ul mi se pare la fel ca si Windows...dumbphone cu aspiratii de smartphone... (daca il folosesti fara jailbreak) Poti face multe cu iPhone...dar nu cu stock-firmware. Ce imi place la iOS e faptul ca dupa ce ai instalat aplicatii si le-ai rulat...nu are lag.

Android...oh god ...cate sunt... Orice chinezism aparut nou are android acum...au devenit asa de multe...si componentele avanseaza destul de rapid. Odata ce ai butonat un telefon mai performant ca cel pe care il folosesti...o sa te dezamageasca al tau.
    Singurul lucru bun de la android e faptul ca e plug-n-play ...sa schimbi fisiere si sa il costumizezi cum vrei tu.

14. #34 SP
    Member Privatul's Avatar
    Sincer iti spun ca e customizezi. De la custom vine.

Iar daca nu ai pus mana pe un nexus sau un htc one ori un xperia z nu are rost sa iti expui parerea. Si ios 7 se misca ca un melc pe iphone 4. Ce e amuzant insa e ca apple incepe sa ii copieze pe samsung cu marimea telefoanelor. Dar desigur, niciun fan (cr)Apple nu va recunoaste asta, nici macar Tim Cook care ne explica cum 3.5 e marimea ideala, apoi 4 inchi, iar pentru viitor au facut ei un studiu de fezabilitate si au ajuns la concluzia ca 4.8 sau 5 inchi sunt noua marime ideala.

15. #35 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Stai un pic... daca Apple scoate maine un smartphone cu diagonala mai mare... inseamna ca va copia pe cineva?!? Poate-i da in judecata Samsung ca le-a copiat diagonala, ca-i cred in stare

Cat despre Tim Cook, cred ca-l confunzi cu Steve Jobs...

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2