Ar trebui sa-ti dea de gandit doar procesoarele folosite pe cele 2 platforme...Poate ne luminezi tu si ne spui ce are asa special OS-ul de pe PS4? La urma urmei, exact ca si Androidul, are bazele pe Unix/Linux. La fel ca si Androidul, ruleaza social media apps, browser, etc... toate in 1080P (pe multe smartphone-uri, pe unele tablete chiar in rezolutie mai mare)... Jocurile sunt la fel rulate in OpenGL (doar ca versiuni diferite), dar pe acestea nu le luam in calcul pt. ca au RAM alocat/dedicat (pe PS4) pe cand pe Android isi iau din RAM.
Cu ce-ai vrea sa-l comparam? Daca vrei facem asta cu OS-ul de pe Xbox One... care de fapt sunt 3 in 1 (Kinect OS + TV OS + Xbox/Windows 8 OS)... si culmea, tot consuma mai putin.
Daca il comparam cu OS-ul de pe PS3, repet... a sarit de la 50MB RAM usage la 3.5GB RAM. WTF? Asta se cheama evolutie?
Prin urmare, astept sa ne lamuresti tu ce este atat de special la OS-ul de pe PS4 si numai tu stii. Am instalat o groaza de FreeBSD-uri la viata mea, dar poate tu stii mai bine cu ce se mananca. La un moment dat l-am pus (de test) pe un calculator cu doar 64MB RAM si a mers fara probleme.
Bookmarks