Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 74 of 903 FirstFirst ... 24 64 72 73 74 75 76 84 124 174 574 ... LastLast
Results 1,461 to 1,480 of 18054

Thread: Clubul PlayStation 4

1. #1461 SP
    Senior Member h0stile's Avatar
    da, este dezamagitor si da, vom mai sta pe full HD inca un ciclu. nici mie nu imi place si mi-as fi dorit si eu mai mult. ce vroiam sa zic este ca orice producator care intentioneaza sa vanda in masa (si nu unei nise) isi construieste produsul pe baza unor reguli. isi analizeaza potentialii clienti ca sa vada ce vor ei de la produsul respectiv, verifica cu furnizorii daca poate obtine materialele de care are nevoie SI verifica piata si cand spun piata ma refer pe de o parte la competitia directa si apoi la producatorii sau furnizorii de produse/servicii adiacente. toate elementele astea sunt apoi balansate astfel incat sa incerci sa impaci si capra si varza ca sa zic asa.

PS3 a generat intr-adevar trecerea INSA aveau la ce sa treaca. contextul era unul favorabil. un tv 720p atunci nu era 20.000 EUR. eu am o plasma Panasonic model 2007, cumparata in iunie 2007 la putin timp dupa ce am luat PS3-ul (care s-a lansat in martie si pe care l-am luat la lansare). plasma suporta numai 720p dar a costat vreo 4000 RON la vremea respectiva. in 2007, cursul mediu a fost de vreo 3.33RON, ceea ce inseamna 1200 EUR. pai una e 1200 si alta e 20.000. iti garantez ca daca anul asta am fi avut tvuri 4K la putin peste 1000 EUR, poate ca Sony s-ar fi gandit serios sa ofere asa ceva (insa ma indoiesc ca ar fi avut puterea de procesare pentru jocuri de genul Killzone Shadowfall, dar asta este alta discutie).

evolutia consolelor (Sony) a avut loc in pas cu ceilalti furnizori de produse/servicii adiacente, adica s-au pliat si ei inclusiv pe oferta din piata, astfel incat consola sa se integreze cu celelalte produse si servicii disponibile in masa la momentul respectiv. din pacate, televizoarele 4K sunt inca foarte scumpe. in pietele in care Sony vinde console si gamingul e la mare cautare nici legaturile la net nu sunt ce sunt la noi si chiar si asa sa tragi un film de 200GB cu 10MB/s la RDS tot ar dura destul de mult ca sa nu mai zic ca la asemenea dimensiuni nici nu poti sa pui ssd-uri ca tragi 2 filme si moare problema (ca sa nu mai zic de pretul unuia de 512GB ca stiti si voi cat costa).

probabil ca vom putea juca Angry Birds in 4K sau alt joc 2D, dar nu ne putem astepta realist vorbind sa avem randare 4K pe o consola anul asta la calitatea grafica pe care o asteptam de la PS4. din pacate, revolutia se amana pentru ciclul urmator si nu neaparat din vina Sony.

2. #1462 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by RaverX View Post
    4K e un exemplu excelent acum, uita-te cat cost un astfel de TV.
    Vezi ca nu prea esti atent la posturile mele. Altfel stiai ca deja ca am facut referire la un TV 4K la 1300 USD: http://www.consolegames.ro/forum/f11...tml#post971558 La naiba! A costat de 3 ori mai mult prima mea plasma HD Ready (si era de 37" si nu de 50" cum e mastodontul acela de SEIKI). Daca asta nu e revolutie, atunci...
    Si faza cu adevarat trista e ca nici nu ai ce sa faci cu el, filme 4K nu sunt, jocuri care sa le poti juca in 4K sunt putine si le poti juca doar pe un PC (foarte puternic).
    Ce ma distrezi. Intai vrei o revolutie... dupa care te plangi ca e trista revolutia (in cazul de fata 4K). Mie nu mi se pare deloc trista. Eu as avea ce sa fac cu 4K. Fotografia a ajuns de ceva vreme chiar la 8K... si doar pentru a edita o imagine 1:1 in 32Mpx si ar fi... super cool (si deloc trist, decat poate pentru buzunar). Mai mult, deja gasesti camere 4K pe "toate drumurile". Poate vrei sa-ti pastrezi amintirile intr-un format cat mai HQ. 4K is the way (let's start the revolution!).

La jocuri e mai complicat... dar daca va aduceti aminte, la fel de complicat a fost si cand am dat de 720p... si cand am trecut la 1080p. Hell yeah, eu imi aduc aminte ce nebunie era cand am trecut la 1024 x 768... Eu zic ca toti producatorii de chip-uri grafice au deja pregatite "jucarii" pentru 4K. Dar nu le-au lansat pentru ca nu era momentul. Ce rost avea sa piarda atatia bani din upgrade-uri gen "10-15% in plus"? In momentul in care 4K va deveni mainstream (si nu ma refer la televiziune aici... sunt ferm convins ca televiziunea va ramane in urma), sigur vom avea si pe ce sa le rulam. Iar PS4 va ajuta la mainstream pt. 4K, asa cum a facut-o in trecut pentru 1080p/BluRay.

Si on-topic, probabil PS4 va fi capabil sa ruleze anumite jocuri in 4K, asa cum a facut-o si pentru titlurile in 1080p. Cateva arcade-uri, cateva jocuri mai speciale... De exp. in momentul de fata, conform listei de aici (nu stiu cat de updatata este insa), avem aproximativ 30 de titluri care sunt randate in FullHD. Probabil cam tot atatea vom avea capabile si de 4K.
    Si asta e valabil si la filme, pentru filme 4K ai nevoie si de un mediu mai incapator, la fel cum pentru Full HD a fost nevoie de BluRay.
    Vad ca esti din ce in ce mai putin informat in ultima vreme (si nu stiu de ce... de obicei nu faceai asa). Citeste mai multe despre HEVC (H.265): http://www.consolegames.ro/forum/f11...-este-h-265-a/ si vei vedea ca se intampla ceva minuni pe-acolo. Mai exact, daca in 1080p bitrate-uri pt. HQ avea nevoie de 20-25Mbps, cei de la HEVC au spus ca au reusit cu H.265 sa duca bitrate-ul pentru 4K la (tineti-va bine) 10Mbps!!! Acum, eu nu vreau sa fie neaparat atat de jos... ba sa-l duca linistit pe langa 1080p-ul actual... si in felul asta un 4K intra linistit pe BluRay. Deci da... cu H.265 se poate spune ca BluRay-ul nu a murit! Doar ca va avea nevoie de ceva procesare pentru 4K. Si cam atat! Doar nu credeati ca va face Sony streaming-uri de cate 50-60Mbps. Sa fim seriosi!

Deci, mai cautati si voi un pic inainte de a va plange ca mai e un pic si cade drobul de sare. Eu vad viitorul foarte interesant... Pana nu imbatranesc si puteti sa-mi spuneti voi de 16K... pt. ca la ce ochelari voi avea, probabil totul va fi SD. So, be happy now! Until it's too late...

3. #1463 SP
    Senior Member h0stile's Avatar
    MonkY, eu stiu de tot ce spui tu acolo insa hai sa fim realisti, nu se face totul peste noapte. SEIKI nu a anuntat disponibilitatea acelui tv decat pentru US. cine stie cand vine (daca vine) in Europa unde e mai greu cu certificarile (ba ca nu e green, ba ca are metale de nu stiu care, etc) si in plus de asta nu se face primavara cu o singura floare. apoi H.265 abia a fost aprobat in aprilie. mai dureaza pana se va implementa.

PS4 are in vedere toate astea si pe partea de video va rula cu siguranta 4K asa cum au promis, insa pana vom vedea bluray-uri 4K mainstream mai dureaza, ca sa nu mai spun ca partea care ne arde pe noi cel mai tare a fost lasata deoparte. eu m-am consolat deja cu gandul ca nu vom vedea jocuri 4K pe PS4 (cu unele exceptii cum spui si tu, insa nu majoritatea jocurilor). pentru asta trebuie sa asteptam ciclul urmator. pe de alta parte, avantajul pe care mi-l aduce consolarea asta este ca as putea fi surprins placut in viitor, ceea ce sincer mi se intampla cam rar in ultimul timp... prea le mirosim pe toate din timp si nu ne mai surprinde nimic sau prea putin.

4. #1464 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Aaaa, pai nu are man cum sa se intample nimic peste noapte. Sa nu uitam ca totusi PS4 o sa apara pe piata peste 6-7 luni... probabil in 12 il vedem si noi. Timp in care o sa mai vedem TV-uri gen SEIKO... mai scade pretul si la OLED. Totul e sa nu ne trezim iarasi cu o criza de toata frumusetea... ca in rest, tehnologia merge bine. Chiar ma distrez cand imi aduc aminte de cei care spuneau "BluRay-ul nu are nicio sansa in urmatorii 10 ani!" Si intr-un an a omorat si HD-DVD-ul... iar in 2-3 deja DVD-ul a ajuns pe locul 2. Corect, nu s-a intamplat nici atunci peste noapte... insa lucrurile se misca. Cred ca daca i-as fi spus cuiva anul trecut ca "la anul vei putea rula 4K pe smartphone" mi-ar fi zis ca-s nebun pentru ca "lui nici super PC-ul de acasa nu-i tine in 4K". La fel si cu afirmatiile de mai devreme de gen "nu are cum sa tina PS4 in 4K, pentru ca pe PC-ul meu nu poate"...

Si fara nici cea mai mica intentie de a starni o veche polemica "PC vs console", nu pot sa nu ma abtin sa reamintesc faptul ca desi hardware-ul si arhitectura pare a fi cea a unui PC, nici PS4 nici noul Xbox nu prea au treaba cu modul de lucru al unui PC. Da, avem un OS (minimalist), avem niste devkit-uri si sdk-uri... insa aici se opreste comparatia. Ceea ce "nu poate" (pentru ca nu vor producatorii de chip-uri, nu pt. ca nu poate fizic) un GPU pe PC, un developer meserias poate sa-l rescrie aproape de la zero pentru a face ce-si doreste el. Reamintesc cazul Black de pe PS2 (si Xbox) unde povesteau developerii cum au rescris bios-ul pentru a mai elibera cativa KB... In cazul lui PS4, faptul ca nu mai are memorie dedicata pt. GPU si separat pt. CPU e o mare chestie. Pt. ca acum developerul poate sa-si aloce 1GB RAM pt. CPU si sa-si lase 7GB RAM pt. GPU (hai sa zicem 6GB daca scoatem si OS-ul din calcul). Ori, cum sa zic... ma gandesc la cei de la Ubi, EA... va dati seama ca pt. ei a venit Craciunul mai devreme? Daca pana acum se chinuiau cu optimizari in 256-512MB RAM... acum se trezesc ca pot sa foloseasca 8GB? Heaven! Desi totodata le plang de mila pentru faptul ca dupa aceea trebuie sa optimizeze acelasi joc sa mearga si pe prastii de configuratii... ceea ce ma duce cu gandul ca e posibil ca in 2014 sa avem lead platform PS4-ul sau noul Xbox, iar pe PC sa nu mai vedem decat portari.

Inca un lucru despre care am observat ca nu prea vorbeste nimeni (si nici Sony nu a dat prea multe detalii)... dar care cred ca e extrem de important in modul de functionare a noii console... este chip-ul dedicat pt. "background tasks". Habar nu am ce este (nu am gasit nimic tehnic legat de el), dar dupa cum suna, pare a fi un fel de ARM luat de pe un smartphone si aruncat pe placa de baza pentru a se ocupa de functii dedicate (gen download, install, share videos, screenshots, recording videos, web chat, statistici, etc.)... astfel incat sa elibereze cat mai multe cicluri de pe CPU. Sau poate, cine stie, este un fel de "co-procesor" care sa ajute CPU-ul cand intra in state-uri gen IDLE sau FULL LOAD. Momentan doar presupun... dar sper sa aflam mai multe cat de curand.

Si in final... la fel nu vad nimic legat de extra-accesorii. Ma asteptam sa vad mai multe detalii legate de tastatura/mouse pentru consola. Stiu ca voi suna ca un paria, dar avand in vedere ca noua consola va deveni "centrul media", vor fi necesare. Eu de exp. am acea mini tastatura la DS3... sunt curios cum va fi la DS4, luand in considerare ca acum in partea frontala avem acel mare LED. Sper din tot sufletul sa se destepte cineva la Sony si sa spuna "bai, stii ca noi am facut anapoda la DS3? hai sa-l facem cu cap la DS4 si sa punem tastatura in partea inferioara... sa nu se mai chinuie fraierii sa scrie 'peste mana'!". Ar fi ceva!

5. #1465 SP
    Banned SWTFU's Avatar
    Fac pariu cu voi ca si daca PS4 va costa 600 euro la lansare si un joc va fi 70-80 euro, romanul tot va cumpara. Romanul cumpara ca sa fie cool, cum e vecinu, cum e colegu, cum e prietenu etc.

In plus, nu stiu daca Sony, la stabilirea preturilor pentru consola si jocuri de PS4, va lua in considerare si tarile sarace/mai sarace.

6. #1466 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    De cand e cool la romani sa te joci pe televizor?

7. #1467 SP
    Banned SWTFU's Avatar
    Quote Originally Posted by tudyniuz View Post
    De cand e cool la romani sa te joci pe televizor?
    Poate vroiai sa zici consola, nu TV.

Off-topic: la romani orice e cool (de exemplu, sa ai IPONE ultimul ragnet, S3, mai nou S4 etc.), pretul benzinei creste si sunt din ce in ce mai multe masini pe strada etc.

8. #1468 SP
    Banned cryyo's Avatar
    Sa-ti iei consola cu gandul ca esti cool ?! Cu masina mergi pe strada, te vede lumea. Tel. il pui pe masa, iarasi te vede lumea. Consola poate ajunge undeva dupa birou, nu te mai remarca nici dracu. Poate ala din Diablo ca vine acusica pe PS4.

9. #1469 SP
    Banned SWTFU's Avatar
    Macar te lauzi la lume ca ai acasa un PS4 si tot esti cool. Sa joci in retea cu prietenii sau pe internet cu toata lumea.

10. #1470 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Super discuţia...

11. #1471 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Cel care isi cumpara consola doar ca sa fie cool... cred ca are problema la mansarda.

Sunt curios totusi, daca tu consideri ca persoana care-si ia consola o face pentru a fi cool... cam ce crezi despre cel care da intre 20 si 50 milioane pe o placa video? Ca sa nu mai vorbesc de cei care isi trag cate 2-3 placi video in SLI, 2-3 monitoare...

Anyway, nu il obliga nimeni pe roman sa-si ia PS4... dar trebuie sa recunosc ca ma voi inclina cu respect in fata primului consolist de pe CG care va veni si ne va prezenta consola. Chiar sunt curios care dintre maniaci va fi "The One"!

12. #1472 SP
    Senior Member Einherjar793AD's Avatar
    Hai, reveniți pe sârmă că asta nu e deloc o discuție '' cool ''

13. #1473 SP
    Senior Member RaverX's Avatar
    Quote Originally Posted by catalineatza08 View Post
    Poate vroiai sa zici consola, nu TV.

Off-topic: la romani orice e cool (de exemplu, sa ai IPONE ultimul ragnet, S3, mai nou S4 etc.), pretul benzinei creste si sunt din ce in ce mai multe masini pe strada etc.
    E o singura problema: consolele nu le poti "afisa". iphone-ul il "trantesti" pe masa cand iesi la terasa, lumea te vede cand iesi din masina, pe cand consola... sta acasa, nu prea merge sa te lauzi cu ea, o vad doar prietenii care te viziteaza.

Iar cu restul nu-ti fa griji, mi-am pus si eu intrebarile astea (cum naiba sunt atatea masini desi "e criza" si pretul benzinei e mare?) Singura concluzie logica: romanul e foarte descurcaret si-l doare in cot de criza.

Dar daca ma gandesc mai bine... s-ar putea sa ai dreptate un pic cu showoff-ul, facebook integration, +1 pentru cocalarii care vor "posta" pe facebook sa vada lumea ca ei "are" PS4 frateeeeeeee

Sper sa nu-mi ceara cont obligatoriu de facebook ca fac urat...

14. #1474 SP
    Banned SWTFU's Avatar
    Merge sa te lauzi ca ai un PS4 si te joci nu stiu ce joc la rezolutie full HD la colegii de la scoala, la colegii de la serviciu, la prietenii din fata blocului sau din fata messenger-ului sau la cei de aici de pe forum. Nu e necesar sa-ti vada careva PS4-ul ca sa zica ca esti cool.

cool = a fi la moda

15. #1475 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    O veste buna

http://www.vg247.com/2013/05/14/ps4-...claims-report/

PlayStation 4 will not be delayed into 2014 in Europe, an alleged insider has stated.
    CVG reports that “an insider involved with PlayStation’s business strategy”, has told the site that Sony expects Microsoft to become more aggressive in Europe, in response to PS4 being the first next-gen console revealed.
    The source suggested that both Sony and Microsoft are targeting Europe aggressively, and as a result the PS4 creators are “prepared to do whatever it takes” to ensure the next-gen rig isn’t delayed in the territory.It follows claims that*Sony will experience shipping issues with PS4, which could lead to a shortage in some regions. CVG’s source added that if this does happen, then Europe and the US would receive more consoles to help drive sales over the ‘safe’ region of Japan, which has always lapped up Sony consoles since they began.

16. #1476 SP
    Banned cryyo's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Chiar sunt curios care dintre maniaci va fi "The One"!
    Pai ala care are neamuri prin SUA sau Japonia.
    Apropo, ce se mai stie, apare si in Europa odata cu ceilalti ?

17. #1477 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Pai cam asta scrie in ştirea de mai sus, in Europa apare până la urma tot in 2013, depinde si de cei de la Microsoft care vor sa fie mai agresivi pe piaţa europeană

18. #1478 SP
    Senior Member Einherjar793AD's Avatar
    Sper ca după E3 să apară și la noi la preorder. Este totuși un risc să cumperi din afară.

19. #1479 SP
    AkF
    Member AkF's Avatar
    De ce sa fie risc sa cumperi de afara? Il trimiti cu posta daca se intampla ceva. Macar stii ca acolo ai parte de un tratament corect la garantie, nu ca la noi:"aaaaa pai ai o zgarietura pe consola, sigur ai dat cu ea pe jos, nu este acoperit de garantie".

20. #1480 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by AkF View Post
    De ce sa fie risc sa cumperi de afara? Il trimiti cu posta daca se intampla ceva. Macar stii ca acolo ai parte de un tratament corect la garantie, nu ca la noi:"aaaaa pai ai o zgarietura pe consola, sigur ai dat cu ea pe jos, nu este acoperit de garantie".
    Sunt curios de cate ori ai trimis un colet extern de dimensiuni mai mari prin posta. Ca idee... ultima oara am trimis 2 HDD-uri in Germania (colet mult mai mic si mai usor decat o consola) si am platit 95 RON. Mai departe, faci calculul si vezi daca merita

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 74 of 903 FirstFirst ... 24 64 72 73 74 75 76 84 124 174 574 ... LastLast