Originally Posted by
RaverX
Legat de chestia asta... genul ala de precomanda (fara avans) e o prostie - parerea mea. Adica tu ii spui magazinului "adu-mi produsul ca ti-l cumpar", dar nu ii dai un avans, insa ai pretentia sa ti-l aduca si sa si ti-l vanda la pretul la care l-ai comandat (sau mai mic), indiferent ce se intampla (inflatie, creste pretul produsului din diferite motive - poate explodeaza o fabrica si iar creste pretul la ram, hdd, etc).
Eu cred ca o precomanda ar trebui facuta asa: achiti produsul integral (sau macar un avans consistent) si magazinul se obliga prin contract sa ti-l livreze pana in "data de" la pretul stabilit. In "data de" primesti produsul (si mai achiti diferenta daca ai platit doar un avans).
Daca renunti la comanda pierzi toata suma. Daca firma nu-ti onoreaza comanda pana in "data de" iti returneaza dublul sumei achitate. Asa ar fi corect. Nu ca acum ca fiecare poate da precomanda si la Altex si la Domo si la PC Garage si la emag si la multe alte firme si apoi se plange ca firmele nu-s serioase. E adevarat, nu-s serioase firmele, dar clientii sunt oare seriosi cand dau asa precomenzi peste tot si apoi le anuleaza?