Nu se da . Iti iau bani de pe card in momentul in care trimit produsul din cate am inteles .
Dar ai si posibilitatea sa platesti in avans. Nu este obligatoriu.
eu am facut acum precomanda la shopto mi-a trimis mail de confirmare dar cand pe butonul pay with card ma baga intr-o fereastra sa bag datele cardului le bag si banii nu se trag din card oare nu au inregistrat comanda??
De pe card se trag banii inaintea expedierii. Daca vrei sa platesti in avans trebuie sa folosesti paypal. (cel putina sa tin minte ca am facut eu in trecut)
poza
Cei de la Domo mi-au trimis un mail in care mi-au spus:
Quote:
Dorim sa va informam faptul ca produsul comandat, Consola Sony Playstation 4 (500GB), se va livra in cursul lunii decembrie.
Livrarea se va face cu un telefon in prealabil din partea echipei de livrari.
inseamna ca sa inregistrat precomanda?? si eu in ziua lansarii trebuie sa am toata suma pe card ??
---------- Post added 18-10-2013 at 21:15 ----------
nu mai am incredere in nimeni de la noi
Daca iti apare in tab-ul de pre-orders inseamna ca s-a inregistrat comanda.
da apare si am pus transport cu expres o trimit cu avionul intr-o zi lucratoare
---------- Post added 18-10-2013 at 21:19 ----------
am aflat cu rrp este un pret recomandat pt vanzare
---------- Post added 18-10-2013 at 21:19 ----------
daca vrei tu sa revinzi consola ala este pretul recomandat
Nu vreau sa apar magazinele, inteleg ce spui tu, dar nu mi se pare normal ca tu sa ai doar "intentia" de a cumpara produsul si apoi sa te revolti ca nu-l aduc chiar cand se lanseaza, mai ales cand iti si garanteaza un anumit pret.
Pune-te in urmatoarea situatie (ca magazin): 100 clienti precomanda PS4 cu 1.800 lei, dar nu achita nimic, doar anunta magazinul ca au "intentia" de a cumpara (exact cum spui tu). Cand se lanseaza vin 100 console la magazin, dar se gasesc greu si la pret mai mare. Tu (magazinul) stii sigur ca daca le vinzi cu 2.000 lei bucata se vor vinde instant. Ce alegi: sa onorezi "intentia" de a cumpara si sa pierzi 200 lei/consola sau sa le vinzi la cine n-a avut "intentia" de a cumpara, dar care totusi cumpara? Da, stiu, seriozitate, bla bla. Dar seriozitate trebuie sa vina din ambele parti.
Sa luam si situatia descrisa de mine: eu (client) iti achit 1.000 lei avans si tu (magazin) ma asiguri ca in data lansarii mai pun 800 lei si am consola. Daca nu faci asta imi returnezi DUBLU, deci imi dai 2.000 lei. Vine consola si ai cam vrea sa o vinzi cu 2.000 lei. Dar daca faci asta pierzi aia 1.000 lei/consola, deci...
Eu nu stiu exact ce se va intampla, dar daca Sony nu poate (sau nu vrea) sa livreze consolele atunci niciun magazin n-are cum sa onoreze precomenzile. La fel, daca Sony va cere un pret mai mare banuiesc ca n-o sa fie onorate precomenzi fara avans, dar poate ma insel eu si "onoarea" si "seriozitatea" sunt mult mai importante ca profitul.
Onorezi intentia SI in ziua lansarii majorezi la 2000. In felul asta, cine are preorder si isi mentine comanda plateste atat cat s-a angajat sa plateasca pentru ca asa e corect pentru ambele parti (ii suni cu o zi inainte ca sa-ti confirme livrarea). Cel care o vrea in ziua lansarii (sau la raft), plateste 2000. Simple as that. Riscul este al vanzatorului pentru ca el detine business-ul (si nu exista business fara risc).
A doua solutie este sa anunti ca nu ai day one produsul, majoritatea anuleaza precomenzile, dupa care la o saptamana anunti ca ai stoc. Daca produsul se gaseste greu asa cum spui, lumea va cumpara de la tine (chiar daca i-ai tepuit cu preorderul) si vor lua la noul pret de 2000 pentru ca nu au de unde din alta parte. Amu' stiu ca vor fi destui viteji care vor sari cu gura si vor spune ca ei nu ar mai lua, dar ar lua.
Cat priveste returnarea unei sume duble pentru imposibilitatea de a onora comanda, asta nu se va intampla niciodata pentru ca niciun business nu este atat de sigur incat sa promita asa ceva. Poate interveni ceva ce nu depinde de vanzator. O fi el asigurat, dar nu intr-atat.
RaverX: daca e sa o luam asa cum spui tu, ar trebui ca emag & co sa nu mai tina nimic pe stoc, sa nu mai achizitioneze nimic. Daca nu le cumpara nimeni produsele din stoc (si la acelea nu exista nici macar "intentia" despre care vorbeam la o precomanda)? Pai ce-i asta? Neseriozitate din partea cumparatorilor? :evil:
Ok, spune-le asta domnilor care urla ca emag, pc garage si restul sunt neseriosi pentru ca nu aduc PS4 fix in ziua lansarii.
Da, intr-un fel e similara treaba cu stocul, e ca si cum ai fi suparat ca emag n-are ceva pe stoc si tu vrei sa cumperi. Nu are? E pierderea lor, mergi la alta firma. Fix asa e si cu precomanda, nu aduc la precomada, mergi la altii care au (daca va avea cineva). Asta am si incercat sa explic - cat timp tu (cumparatorul) nu platesti nimic nu vad de unde vine ura asta ca nu aduce firma produsul.
Ai mai zis si tu: precomanda in momentul de fata la noi nu implica vreun contract sau obligatie ferma din partea nimanui, tu doar anunti magazinul ca ai vrea sa cumperi, el te anunta ca incearca sa aduca.
"Ura" despre care spui tu vine de la faptul ca ei au pus o data, si nu s-au tinut de cuvant (motivele chiar nu conteaza). Seriozitatea ar trebui sa fie luata in calcul exact asa cum e si pe ebay: nu trebuie sa apartina decat vanzatorului. El face bani/profit. Tu ca si cumparator esti singurul care ai voie sa te superi. El niciodata! Daca se supara, sa se apuce de vandut cartofi in piata. Acolo te poti supara pe cumparatori...
P.S. Gresesti spunand ca tu cumparator nu platesti nimic. Sunt multi care au platit pt. precomanda la emag & co, tocmai pentru a fi siguri ca primesc produsul...
Se mai gaseste pe undeva PS4 ca sa ajunga anul asta? :D Stiu ca m-am trezit cam tarziu, insa de abia acum stiu sigur ca o sa am banii pt el. Mai vroiam si pachetul ala cu PS4+2 controllere+camera+killzone...
Amazon sau shopto
Magazinele din RO nu sunt neserioase pt ca nu au produsul la lansare. Imi imaginez ca le-a fost chiar greu sa il obtina si cu siguranta ca au depus toate eforturile pentru a le aduce, ca doar din asta fac bani.
Ce ma deranjeaza este faptul ca au folosit aceste precomenzi ca pe o tentativa sa te agate, au promis o data de livrare cand nici macar nu stiau daca il vor avea. Este clar ca nu au avut comenzi ferme la furnizori, deci nu trebuiau sa puna o data de lansare si sa o schimbe peste 1 saptamana, 1 luna.