Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 4 of 5 FirstFirst ... 2 3 4 5 LastLast
Results 61 to 80 of 83

Thread: Clubul Nintendo Switch 2

1. #61 SP
    Senior Member sexbobomb91's Avatar
    Quote Originally Posted by Espiritus View Post
    Nah, era si timpul. Se pune 50% in plus la pretul unui joc in 30 de ani si toata lumea innebuneste; se dubleaza pretul la paine in 5 ani si nimeni nu are nicio problema cu asta. Au uitat toti ca un joc de SNES costa $60 si in '95, peste $120 azi.
    Asa e, nu m-ar mira sa mai urmeze o tura de scumpiri pe toate platformele pentru jocurile "Premium" si e foarte posibil ca GTA 6 sa coste $100 asa cum se zvoneste.
    Si referitor la diferenta de pret intre physical si digital - nu cred ca e vorba doar de lacomie aici, ci e posibil ca costurile cardurilor sa fi crescut o data cu dimensiunea jocurilor (cu siguranta sunt mai scump de produs decat un disc de PS5). In plus de asta e foarte posibil ca taxele si comisioanele retailer-ilor sa fi crescut din nou in ultima vreme.

2. #62 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Overall n-as putea spune ca sunt impresionat dar nici dezamagit. La preturi ma asteptam, catre asta se indreapta planeta, era culmea sa ramana Nintendo sfinti. L-as fi cumparat day one daca avea ecran OLED, inteleg insa nevoia de a ne impinge cu forta un Switch 2 OLED prin 2027/28.

Ma bucur totusi ca este ecranul mai mare, si ca ofera 1080p cu HDR10 support si VRR up to 120 Hz. Asteptam upgrade-ul asta ca sa pot juca in conditii decente Zelda Tears of the Kingdom. Pe langa asta, mi-au mai atras atentia cateva jocuri pe care sigur le voi lua pentru Switch 2, cum ar fi Metroid Prime 4: Beyond, Hyrule Warriors: Age of Imprisonment si Mario Kart World.

Mi-a mai placut si controllerul de Nintendo GameCube, cred ca o sa dea bine in colectia de controllere.
    Probabil ca voi cumpara consola candva in 2025/26 cand vor aparea mai multe bundles. Abia astept sa vad si mai multe culori de Joy-Con, varianta asta vanila pe negru mi se pare la fel de urata ca Steamdeck, si este foarte greu sa mi se para ceva la fel de urat ca Steamdeck.

3. #63 SP
    Member tmihai20's Avatar
    Formatul de card SD n-ar trebui să fie mai scump de produs decât un disc. Practic e o memorie flash și card-urile bune sunt chiar ieftine acum. Oricum la nivelul la care sunt produse și vândute jocurile Nintendo, prețul de producție scade mult. Nu cred că acele carduri sunt mai mari de 32 GB, fie poate 64 GB. Nici nu vom afla de ce sunt atât de scumpe jocurile fizice pentru Switch 2 sau care e distribuția costurilor.

4. #64 SP
    O chestie de apreciat (la care nu ma asteptam) e ca Nintendo vin day-one cu exclusive reale, si nu se bazeaza pe jocuri cross-gen asa cum au facut PS5 si Xbox in primii ani ai generatiei. Mario Kart World si Donkey Kong Bananza puteau fi jocuri mai simple care sa ruleze pe ambele versiuni de Switch, dar au ales sa se foloseasca cum trebuie de noul hardware si sa ofere ceva cu adevarat nou.

5. #65 SP
    Member Papillon_'s Avatar
    470 de euro consola cu ecran LCD si 256GB memorie in 2025? 90 euro jocul? Pe ce lume traiesc? Au ales momentul perfect sa creasca preturile intr-un mod exagerat cand lumea e lovita din toate partile de scumpiri, scaderi de salarii si restructurari.

Sa ramana cu ele pe raft eu nu cumpar asa ceva.
    Nintendo e de departe una dintre cele mai lacome si anti consumator companii.

6. #66 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Quote Originally Posted by sexbobomb91 View Post
    O chestie de apreciat (la care nu ma asteptam) e ca Nintendo vin day-one cu exclusive reale, si nu se bazeaza pe jocuri cross-gen asa cum au facut PS5 si Xbox in primii ani ai generatiei. Mario Kart World si Donkey Kong Bananza puteau fi jocuri mai simple care sa ruleze pe ambele versiuni de Switch, dar au ales sa se foloseasca cum trebuie de noul hardware si sa ofere ceva cu adevarat nou.
    Care sunt exclusivele alea day 1 in afara de Mario Kart? Am ratat eu ceva?

7. #67 SP
    Si Valve au tupeul sa vanda o consola mai simpla, fara dock, cu un LCD mai mic si doar 256GB cu 420 Euro, deci nu as zice ca pretul pentru Switch 2 e exagerat de mare.
    Si asa cum se stie, Nintendo si toti angajatii lor sunt complet protejati de scumpiri si dificultati economice, asa ca ar trebui sa ne dea consola asta gratis /s.

---------- Post added 03-04-2025 at 08:23 ----------

Quote Originally Posted by razvanrazy View Post
    Donkey Kong se lanseaza doar la o luna dupa, deci putem spune ca face parte din lansarea consolei.

Quote Originally Posted by paul View Post
    Nintendo Switch 2 Welcome Tour si Survival Kids.
    Exact, cum am putut uita de ele?

8. #68 SP
    Manager paul's Avatar
    Nintendo Switch 2 Welcome Tour si Survival Kids.

9. #69 SP
    Ok, deci 3 jocuri. Tot nu mi se pare nimic de laudat/apreciat.

Cat de DK, nu este day 1 sau launch title sau cum vrei sa-i spui. Pe principiu asta, avand 10 ani ca durata de viata, orice apare in primul an putem considera ca este "launch title", dar de fapt chiar si ce vine a doua zi, nu mai este.

In mod clar puteau sa vina cu multe altele gen un nou Animal Crossing, un nou Mario, chiar si un nou Zelda si ar fi rupt. Asa mi se pare cel mult mediocru dpdv launch titles exclusive.

10. #70 SP
    Manager paul's Avatar
    Switch 2 Unveiled - Games, Hardware, Specs + More - A DF Direct Special:
    0:00:00 Introduction
    0:01:22 Displays: 120Hz VRR HDR 1080p internal display, 4K60/1440p120 docked display output
    0:10:09 Battery and battery life
    0:11:55 Controller changes: GameChat, magnetic attachment, mouse control, Pro controller upgrades
    0:18:14 Storage: 256 GB internal, MicroSD Express support, Game Cards and Game-Key Cards
    0:26:27 Game compatibility: games with support issues, Switch 2 upgrades and Switch 2 Editions, GameCube backwards compatibility
    0:38:15 Pricing: Console prices, game prices, and value
    0:46:45 First party games: Mario Kart World
    0:52:31 Kirby Air Riders
    0:53:57 Donkey Kong Bananza
    0:57:02 Third party games: The Duskbloods
    1:00:39 Elden Ring, Cyberpunk 2077, FF7 Remake, Tony Hawk’s Pro Skater 3+4
    1:08:56 Closing thoughts on the presentation and system

11. #71 SP
    Mario Kart e cel mai mare system-seller care-l au, iar Donkey Kong pare sa fie facut de aceeasi echipa care a lucrat la jocurile Mario, deci ambele sunt jocuri mari, chiar tu nu le vezi asa. Mie mi se pare de apreciat ca iau un risc cu jocurile acestea si nu se bazeaza pe user-ii existenti ai Switch-ului. Si asta e doar inceputul, cu siguranta vor mai anunta ceva exclusive mari pentru a 2-a parte a anului.
    Spre deosebire, PS5 a avut ca exclusive in primul an Demon's Souls, Ratchet & Clank si Returnal - jocuri bune dar niciunul din acestea nu e system seller.

12. #72 SP
    Pai tocmai am spus si eu - sunt jocuri mari - doar ziceam ca day 1 - launch day - launch title sau cum vrei sa-i spui tu, nu sunt decat 3, din care unu este acest mare Mario Kart (care din pacate nu este genul meu, dar stiu ca este isterie mare cu el).

DK nu intra la launch title pentru ca iese intr-o luna. Daca ala intra, atunci si ce iese peste 5 ani o sa fie launch title, daca eu in 5 ani imi iau consola si jocul

Cred ca trebuie sa mentionez la absolut fiecare postare pe care o fac - asta este parerea mea si astea sunt jocurile care mie-mi plac si care m-ar face pe mine sa cumpar consola.

Si da - nici PS5 nu a avut launch titles - doar ca PS5/Xbox iei si pentru 3rd party games, dar la Nintendo e mai greu - din perspectiva mea - pentru ca ai acces la acele jocuri care majoritatea sunt deja vechi, pe alte console, unde merg cel putin la fel sau mai bine.

13. #73 SP
    Member Bogdan47xD's Avatar
    Si da - nici PS5 nu a avut launch titles - doar ca PS5/Xbox iei si pentru 3rd party games, dar la Nintendo e mai greu - din perspectiva mea - pentru ca ai acces la acele jocuri care majoritatea sunt deja vechi, pe alte console, unde merg cel putin la fel sau mai bine.

Eu personal nu as putea sa cumpar jocuri AAA 3rd party sa ma joc pe Nintendo Switch chiar si legat cu dock la TV,pentru asa ceva imi iau console care pot sa faca asta cum e PS5 sau PS5 PRO sau... chiar si acel XBOX Series X care sta pe raft,ca spre exemplu ca se zvoneste ca va fi day1 pe Switch 2 DOOM:The Dark Ages nu l-as putea juca in modul handheld si nu cred ca va fi o experienta prea buna in modul dock comparativ desigur cu celalalte console. Cat despre jocurile exclusive nu vad nimic ce as spune ca merita intre 80 si 90 euro,si cu siguranta jocurile Nintendo nu au ajuns sa fie minim la fel de scumpe precum un joc 1st party de la Sony sau Microsoft incat sa isi justifice chiar si 70 euro in unele cazuri,dar desigur ca daca vrei un Mario,un Zelda,un Pokemon,un Donkey Kong nu ai alte optiuni si atunci joci la preturile pe care ti le cere indiferent de costul de productie (destul de amuzant cum unii pe internet spun ca exclusivele nu conteaza/nu vand).

Ma iau pe mine exemplu ca eu nu am avut niciodata un Nintendo Switch si am asteptat special 2-ul sa am si eu unul,dar nu voi sustine niciodata un joc ca Mario Kart World sa fie 90 euro fizic ( nici 80 nu mi se pare ca merita cand stiu ce jocuri sunt la 80 euro in general ),sa accept ideea unui tech demo platit care imi spune efectiv ce face consola pe care eu mi-o vand cand Astro's Playroom a fost gratis si pe langa asta chiar a fost cerut sa fie un joc,jocuri aduse pe Switch 2 de pe Switch1 cu 70 euro ( vezi jocurile Zelda ca exemplu,in special cel din 2017 ),practic ca un user nou nu pot vedea beneficii pentru cateva jocuri pe an si nici alea care sa ma tina mii de ore sa zici ca merita,pentru mine a fost o lansare dezastruoasa si daca o voi cumpara,va fi doar la reduceri in cativa ani si cine stie cate jocuri sh se vor putea strange.

14. #74 SP
    Member lucicleric's Avatar
    Nu vei vedea reduceri mai deloc....doar jocuri SH sau consola SH

15. #75 SP
    Member tmihai20's Avatar
    Noi ne batem aici în idei logice și-n argumente, dar de multe ori realitatea a fost alta. Am citit deja de oameni care spun că vor face precomandă la noul Switch 2 și la jocurile alea la 80 sau 90 euro. Cred că o parte destul de semificativă dintre cei care au Switch au gustat și alte platforme și vor cumpăra upgrade-uri și Switch 2. Este clar că există o cerere pe piață pentru Switch 2 și jocurile noi sau cele vechi cu upgrade-uri.

16. #76 SP
    Member Papillon_'s Avatar
    Contextul economic e total diferit intre Switch 1 si 2 vedem dupa lansare cum se prezinta situatia.
    Eu ma indoiesc ca o sa aiba un succes asa de mare la preturile respective.

Majoritatea din cate am vazut in comentarii spun ca preturile la jocuri sunt ridicole.
    Sa nu uitam ca Nintendo nu are reduceri mari la jocuri cum e pe Playstation,Xbox sau Steam.

17. #77 SP
    Manager paul's Avatar
    A fost pe baza de inscrieri. S-a inscris cineva si a prins loc?:
    Quote Originally Posted by paul View Post
    Nintendo Switch 2 Experience vor fi niste events in cateva orase din lume unde se va putea proba consola:
    - New York si Paris - 4-6 aprilie
    - Los Angeles si Londra - 11-13 aprilie
    - Berlin, Dallas, Milano si Toronto - 25-27 aprilie
    - Tokyo - 26-27 aprilie
    - Amsterdam, Madrid - 9-11 mai
    - Melbourne - 10-11 mai
    - Seoul - 31 mai-1 iunie
    - Hong Kong - TBA
    - Taipei - TBA

Deci perioada de lansare e din 2 iunie incolo.
    Switch 2 previews:
    IGN:

GameSpot:

GamesRadar:

Eurogamer:

Kinda Funny Games:

Nvidia despre hardware:
    Quote Originally Posted by Nvidia
    The Nintendo Switch 2, unveiled April 2, takes performance to the next level, powered by a custom NVIDIA processor featuring an NVIDIA GPU with dedicated RT Cores and Tensor Cores for stunning visuals and AI-driven enhancements.

The new console enables up to 4K gaming in TV mode and up to 120 FPS at 1080p in handheld mode. Nintendo Switch 2 also supports HDR, and AI upscaling to sharpen visuals and smooth gameplay.

The new RT Cores bring real-time ray tracing, delivering lifelike lighting, reflections and shadows for more immersive worlds.

Tensor Cores power AI-driven features like Deep Learning Super Sampling (DLSS), boosting resolution for sharper details without sacrificing image quality.

Tensor Cores also enable AI-powered face tracking and background removal in video chat use cases, enhancing social gaming and streaming.

With 10x the graphics performance of the Nintendo Switch, the Nintendo Switch 2 delivers smoother gameplay and sharper visuals.
    - Tensor Cores boost AI-powered graphics while keeping power consumption efficient.
    - RT Cores enhance in-game realism with dynamic lighting and natural reflections.
    - Variable Refresh Rate (VRR) via NVIDIA G-SYNC in handheld mode ensures ultra-smooth, tear-free gameplay.
    Nintendo Switch 2 Leveled Up With NVIDIA AI-Powered DLSS and 4K Gaming | NVIDIA Blog

18. #78 SP
    Member liviu15's Avatar
    Quote Originally Posted by tmihai20 View Post
    Formatul de card SD n-ar trebui să fie mai scump de produs decât un disc. Practic e o memorie flash și card-urile bune sunt chiar ieftine acum. Oricum la nivelul la care sunt produse și vândute jocurile Nintendo, prețul de producție scade mult. Nu cred că acele carduri sunt mai mari de 32 GB, fie poate 64 GB. Nici nu vom afla de ce sunt atât de scumpe jocurile fizice pentru Switch 2 sau care e distribuția costurilor.
    Deci tu consideri ca un card flash nu este mai scump de produs decat un disc? atunci de ce un blu-ray verbatim costa undeva la 50 centi in timp ce un microSD de viteza mare de 64gb cat probabil o sa fie necesar pt un joc de switch 2 costa peste 10$ ? sa nu mai vorbim ca preturile la microSD sunt asa ieftine pentru ca se fabrica in cantitati uriase, ceea ce nu e cazul pentru cartridge-urile propietare switch. Iar din moment ce Switch 2 foloseste microSD Express, si cartridge-urile noi o sa aibe viteza de citire net superioara celor de switch 1.

19. #79 SP
    Member tmihai20's Avatar
    Hai să comparăm mere cu mere. Comparam cardurile de Switch 1 cu cele de Switch 2. Jocurile de Switch se vând în cantități mari, cel puțin așa spune Nintendo. La volumele maro pe care Nintendo le-a avut, costul unui card SD nu are cum să fie deloc așa mare cu ceea ce vedem noi în magazine, ci mult mai mic.

Apropo, știrea legată de game key cards ați văzut-o, nu? Pentru Nintendo Switch 2 jocurile digitalei se vor putea vinde pe niște cârduri care vor conține doar licența. E un lucru bun, așa se va putea practic revinde mult mai ușor un joc. E un lucru rău pentru prezervare, astfel de game key cards vor fi inutile când serviciul online nu va mai exista sau pică conexiunea la Internet.

20. #80 SP
    Member liviu15's Avatar
    Quote Originally Posted by tmihai20 View Post
    Hai să comparăm mere cu mere. Comparam cardurile de Switch 1 cu cele de Switch 2. Jocurile de Switch se vând în cantități mari, cel puțin așa spune Nintendo. La volumele maro pe care Nintendo le-a avut, costul unui card SD nu are cum să fie deloc așa mare cu ceea ce vedem noi în magazine, ci mult mai mic.

Apropo, știrea legată de game key cards ați văzut-o, nu? Pentru Nintendo Switch 2 jocurile digitalei se vor putea vinde pe niște cârduri care vor conține doar licența. E un lucru bun, așa se va putea practic revinde mult mai ușor un joc. E un lucru rău pentru prezervare, astfel de game key cards vor fi inutile când serviciul online nu va mai exista sau pică conexiunea la Internet.
    Indiferent cate volume vand nu au cum sa se apropie nici la 2% din volumele de pe piata cardurilor microSD, si da am vazut stirea cu game key cards, ceea ce lasa de inteles ca sunt costuri destul de ridicate pentru noile cartridge-uri cu capacitate sa sustina jocuri de capacitate mare, gandeste-te doar cat o sa ocupe Cyberpunk 2077. Din cate vad jocurile exclusive Nintendo vin in format full pe cartridge, aceasta versiune fiind mai scumpa, in timp ce jocurile cu game key card probabil o sa coste tot atat cat versiunile digitale. Oricum ceea ce incercam sa subliniez e ca e imposibil sa consideri ca pretul de producite al unui circuit integrat este cel putin apropiat de cel al unui disc (o bucata de plastic peste care e lipit un layer termosensibil) cand diferenta de costuri este de ordinul zecilor de ori mai mare in favoarea memoriei flash. In cazul jocurilor pe disc cea mai scumpa componenta este carcasa

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 4 of 5 FirstFirst ... 2 3 4 5 LastLast