E ok, "e de la ei"
https://twitter.com/askplaystation/s...612097024?s=21
Printable View
E ok, "e de la ei"
https://twitter.com/askplaystation/s...612097024?s=21
Sper ca nu am postat in thread-ul gresit.
Nu stiu cat de adevarat este, dar daca asa vor arata noile tier-uri in curand...
Cei mai multi probabil se vor orienta spre PS Plus Gold.
40$ la 3 luni (aka 160$/an mi se pare furt fata de cat platim in prezent (mai ales cand prinzi un deal de 1 an la discount).
Cum sa ceri 160$ pe an pe 2-3 jocuri lunare (si alea vai de ele), cand Xbox Game Pass e 120$/an ?
De pragul Platinum la 240$/an nici nu mai comentez. :-&
Dar dupa microtranzactii si masini la 40$/bucata intr-un joc de 60$, nu ma mai mira nimic.
Attachment 298009
Las totusi benefit of the doubt, poate am comentat o informatie falsa.
*EDIT: ar parea sa fie un fake (Silver e 29.99, si mai jos e 24.99)
sper sa nu fie pe bune, adica "free game demos"? wtf
as zice ca ar fi la jocuri care in mod normal nu le au sau sa fie full game timed trial. altfel ce rost ar avea?
also nu scrie nicaieri cate jocuri sunt oferite lunar la fiecare abonament. si pe deasupra pe langa acea discrepanta de pret si fontul este diferit pentru unele texte si preturi, ceea ce ma face sa cred ca fie e fake cu totul, fie a fost luat originalul si photoshopat.
Eu zic ca e foarte fake, nu are cum sa fie mai scump decat competitorul, decat daca ar aduce un beneficiu in plus.
Eu zic ca noul abonament PS Plus + Ps Now va fi in jur de 99$/an, cel putin la inceput, apoi maxim 119.99$/an.
Mi-as fi dorit enorm sa-l aud pe Mark Cerny ca anunta o emulare a jocurilor de PS3, dar e clar ca tot pe streaming vor merge.
Mie imi convine daca e asa. Eu plătesc Plusul doar ca sa joc online si tier-ul cu online play ar fi mai ieftin decât plătesc acum daca e măcar o fărâmă de adevăr în poza aia.
Nu ma interesează asa mult abonamente de tip Game Pass. Am Game Pass de cateva luni si am jucat doar FH5. La cat costa GP pe câteva luni pe canalele oficiale de achiziție puteam sa cumpăr direct FH5 ca tot acolo eram.
Da, depinde de ce tip de jucator esti.
Eu nu cred ca am jucat mai mult de o ora online pe Playstation, ever.
In schimb, abonamentul EA Play mi s-a parut genial. Am jucat It Takes Two, Jedi Fallen Order, Squadrons si acum Mass Effect Legendary, la 6£/3 luni.
Eu as plati un Game Pass Sony, dar sa ofere titlurile full, nu doar jocul de baza, si DLC-urile pe bani...
EA ul e convenabil ptr pretul mic, altminteri jocurile vin la un an dupa lansare, deci din punctul asta de vedere, la xbox game pass sau ce va fi acest sony game pass, eu nu as fi prea incantat. Plm daca mi-ar da day one jocuri gen Elden Ring, Bloodborne, God of War, Horizon, Uncharted etc m-ar interesa. Altfel... prefer un ps plus clasic. Pentru ca deja am majoritatea jocurilor importante, nu au ce sa imi dea.
PS: day one ptr mine inseamna data lansarii jocului, nu serviciului. Cred ca game pass functioneaza ptr aia care nu cumpara jocuri in apropierea lansarii si care nu cumpara jocuri sa le pastreze.
Nu are cum sa fie la fel de ieftin ca Game Pass, din acelasi motiv pentru care nici pe PC nu da nimeni jocuri gratis asa cum o face Epic.
Microsoft are un plan pe 10 ani, aprobat, in care au acceptat sa piarda zeci de miliarde prin acele jocuri noi adaugate day 1 - deci ei isi asuma incasari mai mici de la vanzarea de jocuri prin studiourile proprii - (dar ei mizeaza pe metaverse si alte nebunii). Nu va mai face nimeni asta, in niciun caz Sony care au o cu totu alta politica.
Ce vedem acolo este un pret ok pentru jocuri, dar nu AAA day 1 included.
Ideal ar fi sa ne setam niste asteptari realiste, deci sa nu comparam cu ce face Microsoft.
Also, mie mi se pare destul de ok ce e acolo, chiar si numele, dar probabil vom afla saptamana asta mai multe informatii.
Stai putin, tu iei in considerare ca Sony ar oferi acelasi lucru ca Xbox Game pass, la 99$/an.
Eu nu am zis asta. Din toate zvonurile, Sony de fapt uneste PS Now cu PS Plus, ceea ce e clar ca nu va fi la nivelul Game Pass.
Din motivul asta ma astept sa fie la fel sau mai ieftin ca Game Pass, pentru ca va fi net inferior.
Un an de PS Plus acum este 60$. Un pret de 120$ pe an pt noul subscription ar fi dublu, si un soc destul de mare pentru abonati.
Eu in continuare preconizez un 99$/an in prima faza, ca sa atraga abonati, apoi 120$/an.
Mai mult de 120$/an mi se pare prea scump ca sa merite, hai sa zicem ca ar mai fi un tier la 180$/an (aka 15$/luna) prin care ai acces si la cateva titluri day one.
Ideea e sa atragi multi clienti care-ti platesc anual intre 120-180$, care in mod normal nu ar fi cheltuit atat de multi bani intr-un an pe jocuri. De acolo iese profitul. La asta adaugi si ca majoritatea din cei care se aboneaza la serviciile de genul asta (inclusiv netflix/prime/spotify etc) abia daca beneficiaza de 10% din ce le ofera abonamentul, dar banii se trag de pe cont, practic platind pentru ceva ce nu folosesti. Ai abonati latenti, care nu-ti utilizeaza serverele mai deloc, dar aduc profit.
Eu sunt un exemplu de platitor de Prime, Netflix, HBO Max, Spotify etc. si sunt constient ca le platesc in mare parte degeaba.
De exmplu, foloseam Spotify in metrou. Dar de cand lucrez de acasa, nu stiu daca l-am mai deschis de doua ori.
Daca o sa fie asa ca in poza, inseamna ca abonamentul actual de PS+ o sa fie PS+ Bronz doar ca nu o sa mai avem monthly free games.
Nice one.
La preturile alea big skip.
Mai fake de atata nu putea sa fie poza aia :D
Poza era și pe Reddit. Uitați-vă la prețul pentru nivelul Silver, sus scrie 29.99, jos scris 24.99. Sunt atât de multe probleme încât nu poate fi decât falsă. Nu au cum să ia un privilegiu al celor care au plătit in avans: "băieți și fete, nu mai primiți jocuri gratuite în fiecare lună pentru că așa vrem noi". EA Play e de toată jena pentru că pe fiecare platformă plătești abonament separat (PS, Xbox sau PC, nu am idee dacă e și pe Switch).
daca ai GP Ultimate e free/inclus si pe consola si pe PC .... wink, wink, nudge, nudge, know what i mean
https://blog.playstation.com/2022/03...r/#sf255029465
Below is an overview of the three membership tiers:
PlayStation Plus Essential
Benefits:
Provides the same benefits that PlayStation Plus members are getting today, such as:
Two monthly downloadable games
Exclusive discounts
Cloud storage for saved games
Online multiplayer access
There are no changes for existing PlayStation Plus members in this tier.
Price* for PlayStation Plus Essential remains the same as the current price for PlayStation Plus.
United States
$9.99 monthly / $24.99 quarterly / $59.99 yearly
Europe
€8.99 monthly / €24.99 quarterly / €59.99 yearly
United Kingdom
£6.99 monthly / £19.99 quarterly / £49.99 yearly
Japan
¥850 monthly / ¥2,150 quarterly / ¥5,143 yearly
PlayStation Plus Extra
Benefits:
Provides all the benefits from the Essential tier
Adds a catalog of up to 400* of the most enjoyable PS4 and PS5 games – including blockbuster hits from our PlayStation Studios catalog and third-party partners. Games in the Extra tier are downloadable for play.
Price*:
United States
$14.99 monthly / $39.99 quarterly / $99.99 yearly
Europe
€13.99 monthly / €39.99 quarterly / €99.99 yearly
United Kingdom
£10.99 monthly / £31.99 quarterly / £83.99 yearly
Japan
¥1,300 monthly / ¥3,600 quarterly / ¥8,600 yearly
PlayStation Plus Premium**
Benefits:
Provides all the benefits from Essential and Extra tiers
Adds up to 340* additional games, including:
PS3 games available via cloud streaming
A catalog of beloved classic games available in both streaming and download options from the original PlayStation, PS2 and PSP generations
Offers cloud streaming access for original PlayStation, PS2, PSP and PS4 games offered
Price*:
United States
$17.99 monthly / $49.99 quarterly / $119.99 yearly
Europe
€16.99 monthly / €49.99 quarterly / €119.99 yearly
United Kingdom
£13.49 monthly / £39.99 quarterly / £99.99 yearly
Japan
¥1,550 – monthly / ¥4,300 – quarterly / ¥10,250 yearly
PlayStation Plus Deluxe (Select Markets) For markets without cloud streaming, PlayStation Plus Deluxe will be offered at a lower price compared to Premium, and includes a catalog of beloved classic games from the original PlayStation, PS2 and PSP generations to download and play, along with time-limited game trials. Benefits from Essential and Extra tiers are also included. Local pricing will vary by market.
The new Extra and Premium tiers represent a major evolution for PlayStation Plus. With these tiers, our key focus is to ensure that the hundreds of games we offer will include the best quality content that sets us apart. At launch, we plan to include titles such as Death Stranding, God of War, Marvel’s Spider-Man, Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Mortal Kombat 11, and Returnal. We’re working closely with our imaginative developers from PlayStation Studios and third-party partners to include some of the best gaming experiences available with a library that will be regularly refreshed. More details to come on the games we’ll have on our new PlayStation Plus service.
Nu stiu cine ia deciziile astea din ultima vreme, dar e jenant ce se intampla cu Sony. Puteau integra foarte bine PS Now( care oricum e un esec total) in pretul actual al PS Plus si toata lumea era fericita.
Cu ce ma ajuta ca unesti cele doua subscriptii, daca atunci cand trag linie, suma platita e aproape aceeasi ca in cazul in care le-as fi platit separat?
Bine ca imi expira in iunie abonamentul.
Nu toata lumea era fericita, poate doar noi care primeam ceva pe moca. La banii pe care ai platim pe luna(o bere artizanala in oras) vrem si luna de pe cer...
https://www.gamesindustry.biz/articl...t-into-ps-plus
"It is a fact -- for our services at least -- that the great majority of people subscribe through a 12-month subscription," Ryan explains. "It's more than two thirds who subscribe that way. That is an area of value proposition that we have looked at very hard. What we are delivering is that, for a 12-month subscriber, and that is the great majority of people, the monthly subscription rate for PlayStation Plus Extra will be $8.33. And for PlayStation Plus Premium it will be $9.99.
120 de euro anual ptr u catalog de 740 de jocuri mi se pare ok
Cred ca totul se rezuma la despre ce fel de jocuri vorbim. Ca daca sunt acelea care s-au dat deja la PSplus/gratis gen Ratchet, Horizon Zero Dawn etc., nu cred ca o sa faca mare branza.
Eu sunt dispus sa le platesc PS+ Extra doar in conditiile in care:
- au niste titluri decente la lansare
- adauga treptat titluri mari (sa spunem ca la distanta de un an de cand a fost lansat jocul)
- adauga jocuri care nu sunt AAA la lansarea lor (gen SIFU) sau la distanta de vreo 1/2 ani de la lansare