ce versiune de superpi folosesti? sunt cam mici scorurile. pe un i7 920 - 2.66 eu am 14s pt 1M si 2 min si 15s pt 8M. in timp ce fac superpi 1.1 citesc threadul, iar pe masina am live mail activ, server de sql, o masina virtuala vmware, ymsgr.
ce versiune de superpi folosesti? sunt cam mici scorurile. pe un i7 920 - 2.66 eu am 14s pt 1M si 2 min si 15s pt 8M. in timp ce fac superpi 1.1 citesc threadul, iar pe masina am live mail activ, server de sql, o masina virtuala vmware, ymsgr.
Pastilutza: "combinatia" merge. Dar iti recomand sa te "combini" la un Intel
cloud: folosesc SuperPI / mod1.5 XS (oldies but goldies). Scorurile sunt "decente" avand in vedere ca am preferat frecventa mare la memorie decat latente mici. Probabil ca ar da mai bine daca as tine memoria la 7-7-7 si 1333Mhz decat 9-9-9 la 2000Mhz. Insa in toate celelalte teste da mai bine cu frecventa mai mare... Prin urmare il tin asa...
P.S. Cand spui ca scorurile "sunt cam mici mici" te referi ca sunt ok ? Nu de alta, dar la SuperPI, lower is better![]()
In primul rind sa aducem un omagiu celor de la Intel, sa traiasca si sa ne impacheteze in continuare bunatati de procesoare cu pocnitorile alea de coolere.
La final avem un test comparativ in baza celor spuse in posturile anterioare.
Ooo ! Alta viata (de la maxim 94 grade la maxim 55) ! Deci se pare ca ai avut dreptate. AC Freezer ala e BANG FOR THE BUCK, nu alta ! Grats !
P.S. Iti recomand sa faci test la temperaturi cu LinX (care e practic un frontend pt. Intel Linpack, cel mai capabil benchmark cand vine vorba de testat CPU's, in special 64bit ones, multiple core). De exp. la mine Prime nu reuseste nici pe departe sa incalzeaza la maxim CPU'ul... asa cum o face LinX (care btw, poate fi downloadat de aici: LinX - A simple Linpack interface - XtremeSystems Forums )
Later edit:
Acum am observat. Nu e fair. In testul cu AC ai voltaj 1.256V iar in testul cu Intel retail ai voltaj 1.280V. Poate parea putin, dar tocmai am facut acum un mic test, si de la 1.23V la 1.25V in full load mi-a crescut temperatura cu 6grade (LinX full load). Conteaza enorm pe i5/i7.
voltajul l-am lasat auto, isi ia singur cit are nevoie ... daca nu e fair atunci sa-i luam la intrebari pe cei de la Asus, conditiile testelor au fost identice, implicit setarile
Well, cum nu pot dormi... ceva extra teste la 3.86Gz, cu memoria la 2100Mhz. Foarte interesante memoriile. Urcate la 2100Mhz nu au cerut nici macar un pic de extra voltage fata de default-ul de 1.65V. In schimb procesorul a vrut sa urce la 1.3V. So, here are the results:
Arhivare Winrar (multithreading):
---------------------------------
11min 13 sec - E8600@4Ghz
10min 31 sec - [email protected] - 1333Mhz Default
7min 45 sec - [email protected] - 2000Mhz memory
7min 05 sec - [email protected] - 2100Mhz memory
Single threaded convertor:
10min 03 sec - E8600@4Ghz
13min 34 sec - [email protected] - 1333Mhz Default
10min 59 sec - [email protected] - 2000Mhz memory
10min 19 sec - [email protected] - 3866Mhz
3DMark Vantage (mentionez ca am o amarata de GeForce 8800GTS 512):
GPU Score: 6015 CPU Score: 31317 - E8600@4Ghz
GPU Score: 5978 CPU Score: 38000 - [email protected] - 2000Mhz memory
GPU Score: 5933 CPU Score: 40144 - [email protected] - 2100Mhz memory HTT Off
SuperPi 1MB:
11.842 sec - E8600@4Ghz
11.442 sec - [email protected] - 3600Mhz
10.811 sec - [email protected] - 3866Mhz
SuperPi 8MB:
2min 29.875s - E8600@4Ghz
2min 07.522s - [email protected] - 3600Mhz
2min 01.057s - [email protected] - 3866Mhz
Everest Ultimate Memory Read (mentionez ca am folosit v5.30.1946):
8306 MB/s - E8600@4Ghz
17747 MB/s - [email protected] - 2000Mhz memory
18555 MB/s - [email protected] - 2100Mhz memory
Everest Ultimate Memory Write:
8418 MB/s - E8600@4Ghz
13395 MB/s - [email protected] - 2000Mhz memory
14156 MB/s - [email protected] - 2100Mhz memory
Everest Ultimate Memory Copy:
8550 MB/s - E8600@4Ghz
19058 MB/s - [email protected] - 2000Mhz memory
20956 MB/s - [email protected] - 2100Mhz memory
Everest Ultimate Memory Latency:
62.5 ns - E8600@4Ghz
40.3 ns - [email protected] - 2000Mhz memory
38.7 ns - [email protected] - 2100Mhz memory
Everest Ultimate CPU Queen:
16889 - E8600@4Ghz
34247 - [email protected] - 2000Mhz memory
36021 - [email protected] - 2100Mhz memory
Everest Ultimate CPU PhotoWorxx:
20094 - E8600@4Ghz
44089 - [email protected] - 2000Mhz memory
45923 - [email protected] - 2100Mhz memory
Everest Ultimate CPU Zlib:
51756 KB/s - E8600@4Ghz
115949 KB/s - [email protected] - 2000Mhz memory
122016 KB/s - [email protected] - 2100Mhz memory
Everest Ultimate CPU AES:
14854 - E8600@4Ghz
29086 - [email protected] - 2000Mhz memory
30711 - [email protected] - 2100Mhz memory
Everest Ultimate FPU Julia:
7396 - E8600@4Ghz
15553 - [email protected] - 2000Mhz memory
16271 - [email protected] - 2100Mhz memory
Everest Ultimate FPU Mandel:
3801 - E8600@4Ghz
8584 - [email protected] - 2000Mhz memory
9011 - [email protected] - 2100Mhz memory
Everest Ultimate FPU SinJulia:
1975 - E8600@4Ghz
6829 - [email protected] - 2000Mhz memory
10376 - [email protected] - 2100Mhz memory
Consum Idle:
226 Watts - E8600@4Ghz
199 Watts - [email protected] - 2000Mhz memory
226 Watts - [email protected] - 2100Mhz memory
Consum Full load:
318 Watts - E8600@4Ghz
340 Watts - [email protected] - 2000Mhz memory
372 Watts - [email protected] - 2100Mhz memory
Setarile folosite:
CPUV: 1.30V
IMC: 1.20V
PLL: 1.80V
PCh: 1.06V
BCLK: 175Mhz
Temperatura in full load (LinX):
Maxim 83 grade cu 8 Threaduri (HTT ON)
Maxim 77 grade cu 4 Threaduri (HTT OFF)
Hehe , the amazing Mr.MonkY is back - with a twist
Toate rezultatele sunt absolut logice mai putin ultimul , cel cu temperatura variabila in functie de HTT ON / OFF
Hmm....some reasons?![]()
E oarecum normal. Hyperthreading-ul inseamna practic impartirea unui core in 2 threaduri, cu un pic de ajutor la nivel fizic. Teoretic fiecare core munceste un pic mai mult incercand sa imparta in 2 threaduri tot ceea ce executa, in felul acesta avand loc in paralel 2 threaduri de executie in loc de unul. Practic i se spune oricarei aplicatii in executie ca sunt disponibile 8 thread-uri. HTT-ul este bine documentat si aduce avantaje si de peste 10-20% in cazul aplicatiilor optimizate pt. multithreading (in special encodere, randare). Insa asa cum am aratat mai devreme, in cazul aplicatiilor "normale", au chiar un pic de performance hit...
P.S. Pe toate forumurile serioase de overclock vei vedea ca in cazul unei raciri inadecvate, se recomanda dezactivarea HTT-ului. Cum eu inca n-am vazut nici-un beneficiu in nimic altceva in afara de benchmarkurile sintetice (care ma lasa rece, pentru ca nu lucrez in Sisoft Sandra sau Everest)... prefer diferenta de -6 grade anytime si sporul de viteza in aplicatiile normale la cap.
---------- Post added 28-11-2009 at 01:39 PM ----------
Uite un mic exemplu:
Mai departe, te hotarasti singur daca merita sau nu
Application HTT OFF HTT ON %Difference 3DMark Vantage CPU 15374 20617 +34.1% Crysis Warhead 119.59 118.72 - 0.7% Far Cry 2 176.78 167.90 -5.0% CineBench 10 13617 15875 +16.6% ![]()
Iata si LinX pe i750 @ 3.33GHz. Dupa cum ai observat voltajul sa mentinut la 1.256V ...
Temperaturi Maxime Full load
-----------------------------------------------------
65c - 62c - 62c - 62c - [email protected] - 3666Mhz - HTT OFF - Prolimatech Mega Shadow
71c - 69c - 67c - 69c - [email protected] - 3666Mhz - HTT ON - Prolimatech Mega Shadow
67c - 66c - 63c - 66c - [email protected] - 3374Mhz - Arctic Cooling Freezer XTREME rev.2
Acum totusi vazind rezultatele vine intrebarea ... de ce Prolimatech Mega Shadow la 339 ron cind se poate si cu Arctic Cooling Freezer XTREME la 120 ron ?
O sa incerc sa-ti explic:
1. In primul rand, incearca sa nu compari mere cu pere. i7, desi nu pare ca are diferit fata de i5 decat cu HTT-ul, Virtualization si Trusted Exec este cu totul alt procesor. Alt batch, alte voltaje, alta mancare de peste. De aceea pt. overclock la 4Ghz avem recomandari de genul:
... cu toate ca un i7 8XX e mult mai aproape de frecventa de 4Ghz decat un i5. Daca o sa cauti pe net, o sa vezi ca i7 860 la aceeasi frecventa cu i5 750 e mult mai hot. Si asta fara HTT ON (care mai adauga 5-6 grade cel putin). Totodata, vad ca tu compari 3.33Ghz cu 3.66Ghz... Grr... Pune si 3.86Ghz acolo, sa fie la galeata.For Core i5 Set your voltages to:
-CPU Vcore @ 1.35
-CPU VTT @ 1.225 or whatever it takes for your ram to be stable.
-CPU PLL @ 1.800 or if not stable, raise higher
For Core i7 8XX set your voltages to:
-CPU Vcore @ 1.42 (please read warning at the bottom)
-CPU VTT @ 1.225 or whatever it takes for your ram to be stable.
-CPU PLL @ 1.90-2.0
2. Second, in toate testele, Arctic Cooling Freezer XTREME rev2 este sub Noctua NH-C12P (cu cel putin 6 grade), care este sub Thermalright Ultra-120 Extreme, care este sub Prolimatech Mega Shadow. Si dupa cum stii, am avut Ultra-120 Extreme. Iar eu downgrade-uri nu fac...
3. Third, mi-as fi luat un Prolimatech Megahalems (cu 100 RON mai ieftin), dar din pacate revizia de la noi nu vine cu conector 1156. In minus, nici nu are prinderi pt. al doilea ventilator. Prin urmare, Mega Shadow was "the one" !
4. Prefer oricand 2 vent-uri de 120mm la turatii mai mici decat unul la turatie mare. Noctua NF-P12 la mine stau la 1300RPM, nici cu urechea pe langa ele nu se aud.
5. Sistemul de prindere nu se compara, Prolimatech probabil avand cea mai mare forta de apasare asupra CPU-ului (atentie celor neavizati, sa nu faca ceva POC).
6. Black rulez !
P.S. In afara de asta, coolerul e pus "temporar" cu pasta de la Prolimatech. Trebuia doar sa o testez, nu ? Vom vedea in curand si cu AS5 si MX-3 cum se comporta... Am un feeling ca pasta lor totusi nu se ridica la nivelul radiatorului.
In primul rind sa nu ne infierbintam, se discuta la obiect nu la persona.
webpredator iti recomand:
Intel� Core™ i7-800 and i5-700 Processor Series Datasheet - Volume 1.pdf
Intel� Core™ i7-800 and i5-700 Processor Series Datasheet - Volume 2.pdf
Intel� Core™ i7-800 and i5-700 Processor Series Specification Update.pdf
seriile i5-700, i7-800 (Lynnfield) sint despartite de doi parametri:
a) frecventa de tact la care sint marcate
b) HTT enabled pe i7-800
monky intrebarea este buna si valida, nu are adresa personala ca sa te simti lezat, sincer ... este un cooler serios, se poate observa usor din poze, insa aici vorbeam de performante. Ma gindeam de ce trebuie sa platesti asa mult pentru ca sa ai tot ce ofera MegaShadow ?
Prolimatech MegaShadow (Pro)
- arata mult mai bine si ca este mult mai robust
- tabla radiatorului este mai groasa, solida
- sistemul de prindere metalic, fixarea in suruburi
AC Freezer Xtreme (Cons)
- tabla radiatorului foarte subtire, maleabila ... cea mai mica atingere si se indoaie
- sistemul de prindere din plastic, fixarea pe placa pe fata (nu are nimic pe spate) iar fixarea se face prin forta de frecare a doua componente din plasticsi are totusi 608g
- sistemul de fixare al ventilatorului simplu si usor insa slab calitativ, trebuie mare atentie la fixare in ambele capete altfel sint sanse mari sa o ia din loc
Temperaturi Maxime Full load
-----------------------------------------------------
65c - 62c - 62c - 62c - [email protected] - 3666Mhz - HTT OFF - Prolimatech Mega Shadow
73c - 72c - 68c - 74c - [email protected] - 3813Mhz - HTT OFF - Arctic Cooling Freezer XTREME rev.2
ar fi 8c diferenta care daca egalam frecventele poate se reduce la 5c ... asta este chestia care a produs intrebarea de ce ala si nu ala cind diferenta de pret este enorma, poate ca am exprimat si aiurea ... de fapt corect ar fi de ce se cere asa mult pe Prolimatech ?
Revin, si poti sa te si superi. Ma repet, dar compari (in continuare) mere cu pere. De parca n-ai sti ca e imposibil sa compari temperaturile de pe 2 placi diferite, pe 2 procesoare diferite, in 2 medii de testare diferite. Pana si cand vorbim de 2 versiuni de bios diferite apar discrepante mari (mai ales in cazul Asus unde "miraculos" se schimba temperaturile de la o versiune la alta). In plus, parca n-ai sti cum sunt alese procesoarele in procesul de fabricatie, cum e cu VID-ul diferit per batch-uri (daramite pe serii diferite). Daca ai face un review in care ai compara cele doua (un arctic cooling pe un i5 si p7p55d cu un prolimatech pe un i7 si asus maximus) ar fi complet neprofesional. But again, credeam ca stii toate astea. Daca vrei comparatie serioasa, si sa-ti raspunzi singur la intrebare (pt. ca raspunsul altcuiva nu-l accepti), vino la mine, iti dau coolerul, procesorul, si le iei si le compari pe placa ta de baza, cu aceeasi pasta termica, acelasi mod de testare. Adica eu ma chinui cu aerul conditionat (ba pe cald, ba pe rece, cat sa-l duc la 27 grade) ca sa fie de fiecare data temperatura ambianta la aceeasi valoare cand fac testele... si tu le vrei sa le comparam "ca la piata" ? Pai daca e asa, las carcasa deschisa, pun venturile sa bata la 2000 RPM (acum am totul intre 1200-1400 RPM) mai se duce cu 5-6 grade in jos. Pun MX3-ul inca 2-3 grade in jos. Dau si AC-ul cu 4-5 grade mai jos. Si deja vorbim de cu totul altceva. Conteaza chestiile astea ? Pentru mine da.
Cat despre .pdf-urile acelea, numai la pagina 25 daca te uiti ca i5 nu suporta decat 1 din cele 4 tehnologii (Turbo Boost pe langa HyperThreading, Trusted Execution si Virtualisation) si deja vorbim de procesoare diferite. Mai mult la pagina 60, vezi Vcc (alias Voltage Identification, alias VID) care e clar care e complet diferit pentru batch-uri de procesoare. Nu vad nicaieri sa fi spus ce SKU ai, ce batch, data, etc... Poate ai nimerit vre-un super proc si ar trebui sa fii fericit ca are low VID. Asta n-are nimic de-a face cu ce super mega cooler ai. Inseamna doar temperaturi mai mici (datorita voltajului). Si din cate vad in screenshotul tau, ai atins 3.812Ghz cu doar 1.272V ceea ce arata clar ca e un proc caruia ii place low VID. Cine stie, poate un Mega Shadow la tine ar sta in 50 grade full load. Si poate (repet) atunci ti-ai putea raspunde singur la intrebare. De ce se cere asa mult pe Prolimatech...
Si in final, ca un "engineer wannabe" ce ma simt (dar care nu inteleg nimic), iti raspund si eu la intrebare: "Se cere asa mult pe Prolimatech pt. ca e super scula. E smecherie, e fitza, e "rulez" ! Si da bine pe o placa de fitze, el fiind negru, placa de baza fiind rosu cu negru. E belea, acum vreau sa-mi pun si LED-uri, imi tai carcasa si-mi pun geam, ca sa ma uit la radiatorul meu de fitze !". Happy ? Pentru restul de raspunsuri, cauta orice review la Prolimatech Mega Shadow, si vezi daca e vre-un alt radiator care-l bate. Dupa care intreaba-te de ce alora le da in reviews Arctic Cooler Freezer XTREME rev2 undeva prin gramada cu rezultate medii iar Prolimatech Mega Shadow sau Megahalem in varful topurilor.
Bafta, si sa-ti traiasca procesorul ! Ne vedem/auzim maine cand imi voi monta aerul conditionat in calculator, ca sa-l duc la 4Ghz. Daca se arde, asta este... la garantie. Dar Mega Shadow-ul tot aici ramane![]()
Nu ma supar, intradevar sint multe variabile la mijloc deci nu se poate considera acuratete de 100% insa nici de mere cu pere nu este cazul. Ca un test comparativ sa fie 100% credibil trebuie sa fie executat pe aceeasi platforma, aceeasi temperatura ambientala, cu aceeasi pasta termoconductoare iar variabila sa fie cooler-ul. Dar cine a pretins ca ar fi o comparatie cu o precizie de 100% ? in orice caz diferentele nu justifica pretul, dar asta nu este o noutate din totdeauna coolerele din virf au avut preturi fantastice pentru fiecare grad cistigat.
Cat despre .pdf ... este un singur loc unde se precizeaza exact ce tehnologii foloseste fiecare model, respectiv Intel� Core� i7-800 and i5-700 Processor Series Specification Update.pdf (pag.17 - Component Marking Information), dar nici acolo nu este foarte clar asa ca avem alte argumente:
Intel� Core� i7-860 Processor (8M Cache, 2.80 GHz)
Intel� Core� i5-750 Processor (8M Cache, 2.66 GHz)
Intel� Trusted Execution Technology
Intel� Turbo Boost Technology
In alte cuvine i5-750 are dezactivate HTT, TXT si VT-d. Nu este nevoie decit de o scurta privire asupra explicatiilor pentru TXT si VT-d ca sa intelegem ca nu influenteaza comportamentul termic. Deci la final raminem tot cu doua diferente majore intre cele doua serii:
- Intel� Virtualization Technology (VT)
- Execute Disable Bit
- Enhanced Intel� Speedstep Technology
- Enhanced Halt State (C1E)
- Intel� 64
- AES New Instructions
- Intel� Demand Based Switching
- Intel� Turbo Boost Technology (TBT)
- Intel� Hyper-Threading Technology (HTT)
- Intel� Thermal Monitor 2
- Intel� Trusted Execution Technology (TXT)
- Intel� Virtualization Technology for Directed I/O (VT-d)
- Processor Base Frequency / Max Turbo Frequency:
- 2.66 GHz / 3.20 GHz (i5-750)
- 2.80 GHz / 2.46 GHz (i7-860)
- Intel� Hyper-Threading Technology:
- NO (i5-750)
- YES (i7-860)
In sfarsit , sunt si eu posesor de Prolimatech Mega Shadow si Noctua NF-P12 & pasta Artic Cooling MX-3 !
Wow , calitate maxima pentru Prolimatch , n-am cuvinte.
Inainte de actualul i7 860 , am fost posesorul unui E8400 , racit de un Nirvana NV120 si spun sincer ca nu se compara build-quality-ul celor doua. Pretul este pe masura , dar na , what you pay is what you get - general basic rule in IT&C , no fairytales !
Despre Noctua si pasta termoconductoare - no comment , nice packaging si good quality products !
Despre MX-3 am citit doar de bine !
----------
Instalarea
A decurs ... greu , intrucat , spre deosebire de maestrul MonkY - eu am stat vreo luna cu coolerul stock si a trebuit sa demontez placa de baza pentru aceasta operatiune
-----------
Probleme intampinate
1)Directia de orientare ale ventilatoarelor - nu radeti , va rog , e o problema destul de serioasa , intrucat din cate am citit , ele "scot" aerul cald in carcasa si nu invers !
PS : Banuiesc ca le-am instalat corect , din moment ce am obtinut temperaturile respective
2)Aplicarea pastei MX-3 .... cata se pune ? Cum se pune ?
Conteaza cantitatea ?
Si nu in ultimul rand
3)Bineinteles, cum era de asteptat - cu memoriile ram , vedeti rezultatul in pozele atasate !
Initial am zis - 4GB si ambele ventilatoare
Ulterior am rectificat - NO WAY , doar am platit bani seriosi pt canitatea respectiva de RAM , iar Win7 64biti consuma ceva mai mult ram decat fratele pe 32biti
Rezultatul => Caldura emanata de Mega Shadow este indepartat de un singur ventilator momentan !
---------
Primul OC
4GB ram - ambele ventiloare , turatie maxima 1300RPM
Dupa 10 minute de benchmark , cu procesorul la 3.2Ghz , HTT ON => 65-67 grade maxim pe cele 4 core-uri
8GB ram - 1 x ventilator , turatie maxima 1300RPM
3,2 Ghz , HTT ON => 66 grade maxim pe cele 4 patru-core-uri
Nu-mi prea pot explica asta...dar na
De ce doar 3,2Ghz ?
Despre frecvente mai mari , nu m-am aruncat , sunt newbie in aria OC-ului , asa ca....i need pro-advice !
In plus , n-am nici cea mai mica idee despre procedurile de OC-ul ale ramului (Corsair Dominator Dual-Channel Kit , 4x2GB , 1600Mhz)
![]()
![]()
Ce e de facut referitor la 1 x vent only ?
Asking myself - ma gandeam sa adaug tot un ventilator de 120mm , dar SLIM , am vazut ca exista solutii din partea firmei Scythe
Problema ar fi prinderea....clipurile cu care vine Mega Shadow-ul SUNT pentru un ventilator de grosimea standard (25mm)
----------------------------------------------------------
Despre varianta oferita de Q
i5 este in mod cert diferit cu ceva de i7 , altfel nu s-ar justifica pretul.
Despre AC Freezer - numai de bine , este o solutie de calitate la un pret imbatabil , insa ma bucur ca am ales Prolimatech.
De ce ?
Unul dintre CONS-urile enumerate de tine despre Freezer , mi-ar fi facut produsul bun de aruncat la gunoi - daca as fi ales solutia oferita de tine pentru air-cooling.
Instalarea presupune apasare / tinerea heatsinkului intr-un anume fel , iar tu spuneai ca Freezerul are un material mai "light" , ce se indoaie destul de usor. Not for big hands and small braws like myself
---------------------------------------------------
Tin sa multumesc lui MonkY pentru solutiile gasite, probabil cele mai eficiente de pe piata pentru air-cooling !
Bineinteles , varianta Noctua este DEAD SILENT & also very efficient - dar exista vents de turatie mai mare cu airflow mai bun , dar mai galagioase , no doubts about that !
Nu stiu in ce masura s-ar putea castiga cateva grade cu un ventilator mai puternic
----------------------------------------------------------
Enjoy the photos , if there's anything to be enjoyed![]()
Mai multe teste dupa ce ma mai documentez / aflu informatii despre OC-ul memoriilor & nu numai
Two tests...
3.2 Ghz , voltajele - pe auto , memoria 1600Mhz , HTT ON
71 Grade maxim , Full Load
3.78Ghz , voltajele - pe auto , memoria 1800Mhz , HTT ON
82 Grade Maxim , Full Load , dar eroare![]()
Aplicarea pastei MX-3 .... cata se pune ? Cum se pune ? Conteaza cantitatea ?
Da, conteaza. Dai 2 -3 puncte dupa care cu o carte de credit ori ceva asemanator intizi pe toata suprafata pina devine un strat subtire, semitransparent.
In plus , n-am nici cea mai mica idee despre procedurile de OC-ul ale ramului (Corsair Dominator Dual-Channel Kit , 4x2GB , 1600Mhz)
Sigur Dominator ? din foto nu par, poate pui una cu memoriile ...
i5 este in mod cert diferit cu ceva de i7 , altfel nu s-ar justifica pretul.
Da insa nu asa cum le place sa creada unor, ai mai sus toate detaliile
Despre AC Freezer - numai de bine , este o solutie de calitate la un pret imbatabil , insa ma bucur ca am ales Prolimatech.
De ce ?
Unul dintre CONS-urile enumerate de tine despre Freezer , mi-ar fi facut produsul bun de aruncat la gunoi - daca as fi ales solutia oferita de tine pentru air-cooling.
Instalarea presupune apasare / tinerea heatsinkului intr-un anume fel , iar tu spuneai ca Freezerul are un material mai "light" , ce se indoaie destul de usor. Not for big hands and small braws like myself
Totusi nu-ti imagina ca-i de carton, doar aripiorele sint foarte subtiri.
M-ai zapacit tu cu cei 8GB RAM. In primul rand ca overclockul necesita voltaje mult mai mari cu 4 module. In al doilea rand, chiar nu inteleg ce aplicatii sau jocuri ai tu care chiar sa necesite mai mult de 4GB RAM (waste of money if you ask me). In al treilea rand Win7 x32 foloseste la fel de multa memorie ca si x64, cu diferenta ca x32 poate accesa undeva pana la maxim 3GB pe cand x64 pana la 16TB (daca nu ma insel).
Cred ca daca te chinui un pic, ventilatorul Noctua care nu incape de memorii, il poti prinde cu acele cleme pozitionat mai sus. Nu stiu daca ai observat, dar acele cleme se pot misca mai sus mai jos, iar la ventilatoare nu trebuie sa le prinzi fix de gaura pt. suruburi. Poti sa prinzi clama aceea fix de partea de jos (de sub gaura pt. surub). Si in felul asta mai castigi cativa cm... ventilatorul venind fix deasupra memoriei. Sper
Cu Auto ala, mai ziceam daca aveai un Asus. Cum ai insa Gigibyte, ia-le frumos manual la manutza, si vezi unde se propteste. Intai insa vezi cu Everest sau cu aplicatia de la Gigabyte care sunt voltajele pe care ti le da pe Auto, si joaca-te pe langa ele. La proc dupa parerea mea e deja prea mult 1.37V, don't go any higher !
Incorect. N-o sa reusesti niciodata sa aplici MX-3 in felul acesta. Arunca o privire aici: Arctic Silver Incorporated - Arctic Silver 5 Instructions si aplica frumos in linie asa cum trebuie la Quad, dupa care lasa presiunea sa-si faca treaba. Uite aici ca sa-ti faci o idee cum se "intinde" in linie:
Daca nu ma crezi, uite cam ce se alege din MX-3 daca incerci sa o intinzi (din pacate compozitia sa nu-ti permite sa o intinzi cu mana, cartele sau alte alea):
P.S. Prin metoda cu "intinderea" oricum ai mari sanse sa se formeze goluri de aer, care nu sunt deloc bune. Prin presiunea aplicata cu radiatorul (atentie, sa nu il invarti or something, doar il apesi direct vertical) MX-3 se intinde perfect (cum ai vazut si mai sus). Bafta !
---------- Post added 30-11-2009 at 03:35 PM ----------
Eu vad 85 de grade acolo... nu 82... Renunta la HTT, pt. ce folosesti tu PC-ul e useless.
Intinzi "pasta" ca metoda care se executa in doua moduri (ca sa fiu incorect pina la capat):
- plan orizontal:
- lipesti 4 fisii de banda adeziva/scotch/etc pe margini
- tii card-ul inclinat la 15 grade, sprijinit pe benzile latelare astfel incit intre card si suprafata cpu obtii un gol de 0,1 - 0,2 mm
- astfel obtii o folie uniforma pentru ca suprafata cardului are rugozitate mai mica decit suprafata metalica atunci forta de frecare este mai mare intre metal-pasta decit intre plastic-pasta de unde rezulta ca pasta va adera mai bine pe metal.
- nu conteaza cum aplici pasta in prima instanta punct, linie, etc
ori chiar si asa cum este in video, daca observi pina la 0:52 mergea chiar bine pina a iesit ciobanul din el si a inceput sa dea ca la lopata.
Golurile de aer ramin (nu se formeaza, aerul este acolo primul) si intr-un caz si in altul depind la fel de mult atit de metoda prin care se intinde pasta cit si de modul in care se aplica pasta in prima instanta, este exact principiul de sudura folosind cositor (Sn) cind obtii o lipitura rece. Iar in alta ordine de ideii la forta de presare care presupune fixarea finala a coolerelui se elimina oricum in mare masura. Asa ca la final este doar o chestiune ce tine de cit esti de dotat pentru o astfel de operatie.
- plan vertical, prin presare, exact ca in video insa depinde de modul initial de aplicare si conteaza foarte mult pe cit poti fi de vertical la presare dar totodata este si mai simplu (parerea mea)
Bookmarks