Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 4 of 6 FirstFirst ... 2 3 4 5 6 LastLast
Results 61 to 80 of 102

Thread: Nvidia GeForce RTX 5060, 5060 Ti, 5070, 5070 Ti, 5080, 5090

1. #61 SP
    Manager paul's Avatar
    DLSS 4 Deep Dive: Ray Reconstruction Upgrades Show Night & Day Improvements:
    00:00:00 Introduction
    00:01:19 Detail and "Stylisation"
    00:06:18 Characters and Skin
    00:08:53 Ghosting, Smearing and Blur
    00:11:19 Regressions
    00:13:23 Performance (RTX 5090, 4090, 3090, 2080 Ti)
    00:15:35 Conclusions

2. #62 SP
    Member Antiohh's Avatar
    De ce cred ca avem in continuare de mai multa forta bruta si nu se rezolva lucrurile cu AI... Eu cred ca nici un AI nu va putea din 2 FPS-uri sa iti scoata la un moment dat 60 . Cand lucrurile par prea bune se fie adevarate, probabil ca nu sunt.

3. #63 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Eu unul am inceput sa nu mai inteleg genul acesta de postari. Poate am imbatranit eu prea rau, sau poate nu inteleg ideea. Deci sunt oameni care se plang de DLSS4 (si in special de MFG). Mkay, il pot dezactiva, nu il baga Nvidia cu forta peste tot. Apoi sunt alti oameni care se plang de performantele seriei 5xxx. Hmm, inteleg ca isi doreau mai mult, dar ce alternative mai bune au? Nimic? Oh, bun. Si atunci? Care e faza?

Sincer, intelegeam daca Nvidia facea o magarie si forta acel MFG pe toata seria 5xxx. Intelegeam daca ar fi venit cu placi mai slabe, sau eu stiu, cu doar 5-10% mai rapide. Intelegeam daca AMD sau Intel ar fi oferit ceva mai bun. Dar asa, nu stiu. Mie imi convine si doar pentru faptul ca automat seria 4xxx se va ieftini. Si ca primim si cei cu 4xxx sau 3xxx un DLSS imbunatatit.

Btw, stie cineva pe cand a fost anuntat 5070 Ti-ul?

4. #64 SP
    Senior Member sexbobomb91's Avatar
    Daca s-a plans lumea de PS5 Pro care costa $700 de ce nu s-ar plange de un GPU care costa $2000?

5. #65 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by sexbobomb91 View Post
    Daca s-a plans lumea de PS5 Pro care costa $700 de ce nu s-ar plange de un GPU care costa $2000?
    Si asta e adevarat...

6. #66 SP
    Member tudort's Avatar
    Probabil 3000 euro la noi

https://www.nvidia.com/ro-ro/geforce...ries/rtx-5090/

https://arenait-ro.cdn.ampproject.or...7000-dolari%2F

Sent from my Pixel 9 Pro XL using Tapatalk

7. #67 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by tudort View Post
    Probabil 3000 euro la noi
    Acum eu o sa fiu sincer cu tine. Cred ca nu cunosc pe nimeni care de-a lungul timpului sa fi cumparat vreo placa din seria x090 la lansare, sa nu fi fost plin de bani. La modul in care nici nu mai conteaza daca vorbim de 500-1000 euro extra. De obicei cine vrea asa ceva, isi permite, si vrea "The Best Of", indiferent de pret.

Eu de exp. imi cunosc lungul nasului. Probabil daca as face super mega eforturi, as strange bani, as putea sa bag intr-o astfel de placa video. Intrebarea e "de ce Dzeu as face asta?". Peste un an iese alta. Daca m-as juca non-stop pe PC, probabil cel mult as investi intr-un x080. Insa ma multumesc cu x070 (Ti usually rocks my boat).

Sunt sigur insa ca multi vor fi fericiti ca vor prinde 4090-uri la preturi belea - la jumatate de pret fata de launch date, sper eu (usually on OLX). Practic cei care au asteptat un an, au salvat o caruta de bani.

In alta ordine de idei, voi ati vazut ce miniona este Founder Edition anul acesta? De la 3 slots (and some) acum e dual slot. Si cred ca e mai mica in toate dimensiunile. Din pacate am observat ca la third parties se merge pe clasicul "monstru". Adica asa cum erau 4090-urile anul trecut (3.8 slot si maximum length), asa sunt si 5090-urile de anul acesta. Oare doar Nvidia sa reuseasca asa eficienta de racire in spatiu mai mic, si restul sa prefere "the safe way"?

8. #68 SP
    CG
    CG Avatar CG's Avatar
    Nu m-am putut abține!

9. #69 SP
    Member dinamovistu's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Btw, stie cineva pe cand a fost anuntat 5070 Ti-ul?
    https://videocardz.com/newz/geforce-...op-february-19

Sent from my SM-F956B using Tapatalk

10. #70 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar

11. #71 SP
    Manager paul's Avatar
    5080 DF review:
    00:00 Introduction
    02:52 Tech Specs: RTX 5080 vs 4080 Super/4090/5090
    04:07 Power/Core Clocks/Performance
    06:33 Benchmarks Introduction
    07:25 RT Benchmarks: Avatar: Frontiers of Pandora
    09:03 RT Benchmarks: Alan Wake 2
    10:09 RT Benchmarks: Cyberpunk 2077
    11:03 RT Benchmarks: Dying Light 2
    11:44 RT Benchmarks: F1 24
    12:23 RT Benchmarks: Indiana Jones and the Great Circle
    13:31 RT Benchmarks: A Plague Tale: Requiem
    14:22 Raster Benchmarks: Black Myth: Wukong
    15:47 Raster Benchmarks: Senua's Saga: Hellblade 2
    16:32 Raster Benchmarks: Forza Horizon 5
    17:54 Benchmark Summary & Key Differentials
    18:58 Path Tracing/'Full RT' Introduction
    19:54 DLSS 4: Cyberpunk 2077
    21:44 DLSS 4: Alan Wake 2
    24:37 RTX 5080 Value Summary
    27:04 And Now, The Conclusion

12. #72 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Mie unul mi se pare destul de grav ce se intampla (daca e real acel review, care totusi a fost dat jos, Dzeu stie din ce motive): RTX 5080 is Around 8.3% Faster Than RTX 4080 Super in 11 Games. Am impresia ca Nvidia s-a cam culcat pe lauri, si i-a durut la basca. Eu voiam sa upgradez la un 5070 Ti, dar daca in halul asta da 5080-ul, am asa un feeling ca voi da skip la upgrade pentru generatia asta.

13. #73 SP
    Member Antiohh's Avatar
    nu e nimic, are DLSS 4 si e de 2 ori mai rapida decat 4090 (sau ceva de genul). Sau lasa, ca 4070 va fi la fel de rapida ca 4090, varianta de buget.

,,Intelegeam daca ar fi venit cu placi mai slabe, sau eu stiu, cu doar 5-10% mai rapide.,, oups.

,, Poate am imbatranit eu prea rau, sau poate nu inteleg ideea. Deci sunt oameni care se plang de DLSS4 (si in special de MFG).,, - nu cred ca intelegi ideea. Noi nu ne plangem ca exista DLSS4, chiar ne place si e bine primit. Ne plangem ca nu primim si altceva

14. #74 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    E okay, daca Nvidia nu mai aduce nimic nou, cumparam placi high end mai bune si mai ieftine de la AMD si Intel. Oh wait.

As zice ca asta se intampla cand o companie ramane fara nici macar un singur concurent pe un segment de piata, dar la cum stagneaza toti producatorii de hardware cred ca e timpul sa acceptam ca ne apropiem vertiginos de limita progresului in putere de calcul. Nu e asa tragic, mi se pare mai mult decat suficienta fidelitatea jocurilor curente, si daca raman la fel de acum incolo putem ramane si noi cu acelasi PC pana la pensie.

15. #75 SP
    Member Antiohh's Avatar
    Eu nici nu-s atat de disperat pe tema asta, imi iau ceva gen 7900xtx sh cu 3000-3500 lei, vand vechea placa 6800 cu vreo 1000 lei (sau cat o face ea, poate putin mai mult) si am upgrade de 80%. Pe mine m-au enervat mai mult ca au anuntat ca fac rahatul praf si ceva imi zice ca nu va fi mare fas. Totusi, ceva imi spune ca 5070 va oferi un raport calitate pret decent, placa pe care oricum nu o voi cumpara din cauza memoriei ram si voi merge oricum tot pe AMD. Dar e bine, ca ii forteaza pe cei de la AMD sa puna pret mai mic.

16. #76 SP
    Manager paul's Avatar
    DLSS 4 vs. DLSS 3 vs. FSR 3 Performance Review:

15 Minutes of Black Myth: Wukong Gameplay on RTX 5090 - 4K + Max Settings:

17. #77 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by Antiohh View Post
    ,,Intelegeam daca ar fi venit cu placi mai slabe, sau eu stiu, cu doar 5-10% mai rapide.,, oups.
    Eram sigur ca o sa sari repede pe chestia asta. Doar ca iti scapa din vedere ca discutam despre 5090. Care chiar da cu 30% mai bine decat 4090-ul, in raw tests. Also, am specificat ca pe mine ma intereseaza 5070 Ti-ul, care dupa calcule ar trebui sa fie cu 20% faster (which is fine in my book). Tu ai sarit la fileu fix la placa despre care am spus chiar si eu ca nu merita (pentru raportul consum, pret, performanta - in special vs 5070 Ti), adica cea la care Nvidia a declarat diferenta de performanta ca fiind cea mai mica din serie (GeForce RTX 5080 vs RTX 4080 (Native RT / NO DLSS) = +15%). Practic ei au stricat prea multe la 5080, si dupa specs mi se pare ca au scos-o doar ca sa aiba unde sa vina 5080 Ti si/sau 5080 Ti Super.

Also, iti mai scapa ceva din ce am scris mai sus. Acel review din link e cel putin shady (si a si disparut dealtfel, posibil sa fi fost un fake). Nimeni nu a mai venit cu astfel de diferente, gen 8.3% (personal ma asteptam la ce a declarat Nvidia 10-15% faster). Dar, te las sa te bucuri de "victorie", if that's your thing.
    Quote Originally Posted by Antiohh View Post
    ,, Poate am imbatranit eu prea rau, sau poate nu inteleg ideea. Deci sunt oameni care se plang de DLSS4 (si in special de MFG).,, - nu cred ca intelegi ideea. Noi nu ne plangem ca exista DLSS4, chiar ne place si e bine primit. Ne plangem ca nu primim si altceva
    "Noi" fiind cine mai exact? Pentru ca daca te referi la "noi" cei care s-ar fi plans si daca ar fi avut 100% extra performante, atunci da, ai dreptate. Daca prin "noi" te referi la cei ca mine care oricum nu ar fi cumparat 5090 sau 5080 (nici chiar la jumatate din pretul actual), atunci n-ai dreptate. Cat despre ce a adus Nvidia, eu cred ca au fost suficiente filmulete de prezentare, de comparatii (inclusiv la noi aici), incat sa vezi exact ce aduce noua generatie. Acum, poate a gresit si Nvidia pe partea de marketing, ca a facut exclusiva pe seria 5xxx doar functia de MFG. Puteau din tabelul acela cu new features sa le atribuie pe toate doar seriei 5xxx. Ar fi fost cei mai mari bulangii, desigur, dar macar atunci v-ar fi multumit pe "voi", cei care isi doreau si altceva. Eu insa ma bucur ca au procedat asa cum au facut-o, am primit un bonus pt. al meu 4070 Ti Super.

Asteptam raspunsul concurentei. Care pot sa garantez ca orice va scoate, va compara cu 5080, pt. ca acolo e "Calcaiul lui Ahile".

P.S. Don't get me wrong. Nu cred ca e cineva pe-aici care sa nu-si fi dorit performante si de 2-3x mai mari decat ce am primit. Dar pana nu se intampla vreo minune, cred ca salturi mari intre generatii, dpdvd hardware, nu prea o sa vedem (si e simplu de observat asta la ce se intampla inclusiv la procesoare - vezi AMD, Intel, Apple). Insa cred ca se va evolua mai mult pe partea de software (AI included), care o sa mearga mana in mana cu noile generatii. Sa nu uitam ca in timp ce hardware-ul a ajuns la limitele tehnologice actuale (sau pe aproape), majoritatea jocurilor pe PC inca merg pe vechitura aceea de DirectX 12, care cat are? 9-10 ani or so?

18. #78 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Poate ma ajutati voi sa inteleg ce se intampla, ca e prima data cand urmaresc lansarea unor placi video. De ce la noi costa 8000 de lei, daca pretul ei in US e $1000? Stiu ca avem 20% TVA, asa ca ma asteptam la 6000 de lei (la fel cum si PS5 Pro spre exemplu e mai scump la noi), dar 8000? De unde vine diferenta de 2000 de lei?

19. #79 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Teoretic, la ce se intampla in ultimii ani, lucrurile sunt cam asa:

1. Producatorul anunta un RRP, usually in USD, EUR, GBP.
    2. Pentru piata din UE, tu iei pretul RRP in EUR, nu in USD. Daca anuntul a fost facut doar in USD, poti sa pui din start paritate 1:1. Adica este 1000 EUR in cazul de fata.
    3. Iei cei 1000 EUR la care adaugi TVA, 19%. Deci 1190 EUR.
    4. Ii transformi in RON, dar nu la cursul BNR, ci la cel interbancar (daca nu ma insel este BNR +2%, +3% or so). Deci ajungi pe la 6100 RON.
    5. Firma care vinde la noi, pentru ca are un roman la carma, isi va aplica un adaos suplimentar. Cumva trebuie sa-si achite ratele si sefu' la ultimul Mertzan, nu?

Practic acesta este pretul RRP pentru Romania. De la 1000$ la 6100 RON, cu toate taxele incluse, fara adaosul "bisnitarului" roman. Si a se tine cont ca este RRP pentru Founder's Edition. Asus daca nu ma insel avea cel mai mic pret incepand de la 1199$ (deci pe la 7300 RON minim). Si uite asa, cei 7300, cu "marja de eroare" a dragului comerciant roman, devin 8000.

P.S. De ce crezi ca sunt ani buni de cand cumpar mai mult de pe Amazon Germania decat de la noi? Pentru ca-s satul de adaosurile extra de la noi. La noi preturile corecte sunt doar la companiile unde e pretul "impus" (gen Apple), unde cat costa in Germania, costa si in Romania (aproximativ). La restul, e nebunie. Trebuie sa astepti cine stie ce "Revolutia Preturilor", "Black Fraierday" sau ceva de genul acesta, ca sa poti prinde produsul la pretul corect.

---------- Post added 31-01-2025 at 13:10 ----------

Si ca sa nu creada lumea ca spun prostii, haideti sa dau ca exemplu un produs care totusi este pe piata de mult timp. Un simplu SSD de la Samsung, 990 Pro de 4TB.

La noi, eMag il are la 1679 RON. Solid State Drive (SSD) Samsung 990 PRO 4TB, PCIe Gen 4.0 x4, NVMe, M.2. Cel mai mic pret de pe compari.ro si price.ro este de 1572 RON (de la tot felul de firme obscure). Nu a coborat niciodata sub 1550 RON (il urmaresc de vreun an).

Intre timp, eu l-am cumparat de 3x de pe Amazon.de. La 1300 RON (si chiar sub, cred ca la cel mai mic pret am dat 1200). Chiar si acum, fara sa fie cine stie ce oferta, este 1450 RON pe Amazon.de. Deci diferenta de peste 200 lei intre eMag si Amazon, la pretul normal. No offense, dar la 10 produse cumparate, salvez 2000 lei. Anyway, aplicati acelasi sistem si la placile video despre care vorbeam, si aia e.

---------- Post added 01-02-2025 at 11:21 ----------

Iar da faliment Nvidia: "Newegg sold its entire RTX 5090, RTX 5080 GPU stock in 20 minutes, most were gone in 5 minutes"

20. #80 SP
    Senior Member Srachi's Avatar
    Am testat DLSS 4 in 3 jocuri, nu stiu ce este asa de entuziasmata lumea, nu e nici un night and day difference precum spuneau uni pe youtube!
    Trebuie sa sti unde sa te uiti dupa diferente si sa faci pixel peeping, in multe video de pe youtube se vad diferente unde fac ei zoom dar in realitate altfel e treaba.
    Am testat Cyberpunk si Alan Wake 2 care au deja update si suporta nativ DLSS 4 iar pentru Black Myth Wukong am facut overide din Nvidia App. Au imbunatatit frame generation si aiic nu ma refer la multi frame gen de pe seria 50xx ci si la seria 40xx cu frame gen-ul normal.
    Eu intre DLSS Quality pe Transformer Model Vs DLSS Quality pe CNN, nu vad diferenta aia de la cer la pamant, CNN este modelul folosit de pe DLSS-ul vechi.
    Chiar nu stiu ce canta astia despre night and day difference, poate modurile Balanced sau Performance sa arata mai okay pe Transformer Model dar eu pe Quality nu vad mare lucru. Voi, ati testat, ce parere aveti?

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 4 of 6 FirstFirst ... 2 3 4 5 6 LastLast