Am cumparat acest router Router wireless Rangebooster DIR-655 DIR-655 - eMAG.ro ,oare stie aceasta piesa sa creeze 2 retele wireless ?Prin meniu nu am vazut nimic de acest gen.
Pai pe orice router capabil wifi poti lega mai multe device-uri prin wifi, daca la asta te referi.
Nu la asta ma refer.Vreau sa creez 2 retele wifi separate.De exemplu una sa fie securizata si fara restrictii iar alta sa fie nesecurizata dar cu anumite restrictii.
---------- Post added 01-09-2011 at 09:02 PM ----------
Gata am gasit,era vorba de "The guest zone provide a separate network zone for guest to access Internet".Imi retrag cuvintele de piosenie rostite la adresa routerului.
vreau sa-mi schimb si eu routerul (D-link DI-524) cu unul care are raza de actiune mult mai mare. stau la casa si cu d-link nu prind WiFi in living de exemplu. ce ziceti, e ok Router wireless TP-LINK TL-WR941ND TL-WR941ND - eMAG.ro astept si sugestii, dar pana in 200 ron.
Sincer nu ti-as recomanda TP-Link sub nicio forma... dar la banii aceia, nici nu cred ca te atingi de altceva. Daca ai pereti bine ecranati sau pozitionare aiurea, n-o sa bata nici cu router de 500 RON. Si ajungi la antene de genul asteia Antena omni-directionala D-Link 7dBi ANT24-0700 - eMAG.ro. Desi cred ca poti linistit sa folosesti asa ceva: TP-Link TL-ANT2408C Antena - PC Garage
nu stiu cum s-a inteles postul meu, dar semnalul de acum nu e chiar atat de slab si are doar o atena, doar ca routerul e in camera mea, ultima camera de la etaj, iar in living, care e in coltul opus si la parter, semnalul e foarte slab sau inexistent. ma gandeam ca un router cu 3 atene ar fi ok pentru un semnal cat de cat bun. totusi nu cred ca am nevoie de o atena de 300 ron
.
Cea de-a doua antena este 54RON...
Anyway, crezi ca daca ai 3 antene o sa bata mai departe, sau cum? Importanta e puterea antenelor. Desigur, daca pui o antena de 10dBi pe un chip care nu scoate decat 3dBi, vei primi acelasi maxim de 3dBi.
In concluzie, la 200 RON nu poti decat sa-ti iei acel TP-Link... sau o antena. Un router bun, cu antene mai puternice, nu prea. Sorry.
P.S. Poate cel mai apropiat ar fi asta: http://www.pcgarage.ro/routere-wirel...net/tew-639gr/ care e cu 3 x 4dBi (e oricum altceva decat TP-Link, care are 3 x 2dBi). Bafta!
Stiu ca recomandarea unui Belkin nu-i cea mai binevenita dar am luat un n300 si bate la 25-30 de metri(intre 2 cladiri din aceeasi curte) acceptabil. La tine distanta ar fi mai mica banuiesc. Pare ciudat pt. ca nu are antena vizibila dar mie mi se pare foarte bun. Am avut 2-3 laptopuri, telefoane si consola conectata la el fara pb.
Belkin Surf+ N300 Wireless N+ Router F7D2301nv Router wireless - PC Garage
Dezavantaje: poate firma care-l face si ca nu exista cfw pt el cred.
Bookmarks