Man, nu stiu daca tu azi ti-ai pus in gand sa ma enervezi, dar hai sa le luam pe rand:
1. Referitor la nr. de persoane pt. a demite... eu am zis "cine spune ca nu e suficient ca 600.000 de oameni sa nu anuleze un vot" si tu spui "unde SCRIE ca trebuie sa fie X persoane in strada/net/etc care pot demite un Guvern". FFS, e acelasi lucru dar totusi iti place sa te contrezi! Eu am zis ca e suficient un individ... asa cum pot fi 10.000... sau 600.000. Omul sau oamenii astia, simpli cetateni, nu pot demite pe nimeni. Dar pot cere frumos in strada demisia (drept constitutional). S-a mai intamplat. A functionat in trecut. Functioneaza si in alte tari cu democratie mai solida decat a noastra. Ce Dzeu nu intelegi? Ah, ca nu-ti place tie faptul ca demonstreaza oamenii! Asta e, inchide TV-ul, mergi la un film, baga un joc bun. Nu trebuie sa-ti placa nici tie, nici urmasilor tai... daca o mai ramane ceva pt. ei dupa astia.
2. Incurajez democractia, dar asa cum o fac si in cazurile tehnice, prefer sa vorbesc despre un lucru pe care il cunosc in amanunt. Pe care l-am trait eu. Pentru care am muncit sau la care am pus suflet. Asa, sa vorbesti despre voturi in timp ce spui ca nu votezi, mi se pare (cum zicem noi pe forum) al naibii de off-topic. E ca si cand m-as duce eu acum pe un forum de filatelie. Nu am nici-un timbru, dar ma duc si le dau lectii alora.
3. Daca vor continua in acelasi stil, nici nu vor mai conta alegerile viitoare. Toti oamenii buni au plecat sau vor pleca din tara. Vor ramane cei pe care i-ai vazut manifestand ieri si azi in fata la Cotroceni. Si ratatii ca mine... Doar ca astia ca mine nu vor mai conta (cat sa fie, oare 1% la vot). Probabil atunci o sa te trezesti si tu si o sa vrei in sfarsit sa votezi pt. o schimbare, si nu o sa mai ai pt. ce, sau pe cine... Si nu, nu e o amenintare, e realitatea.
4. Simtul patriotic... sa dea naiba daca stiu exact cum ar trebui sa fie, pentru ca n-am fost in niciun razboi pentru tara mea. Bunicul meu imi povestea insa ca e totusi ceva profund, ascuns adanc in fiecare din noi. Eu ieri, vazand marea aceea de oameni si ascultand imnul national din peste 300.000 de voci... am simtit ceva special. O fi legat de patriotism. Habar n-am. Dar e momentul meu (sau al nostru) special, si n-am de gand sa las pe nimeni sa-l bagatelizeze sau sa-l ia la misto.
5. Man, asta cu "pot sa am grija singur de mine" nush... e cu doua taisuri. Probabil tu o duci bine, ai o situatie materiala buna, surse de venituri... Daca te-ai fi lovit de sistemul sanitar romanesc, de ce se intampla in scolile noastre, de ce patesc bunicii nostrii, de cum sunt umiliti parintii cu salarii mizere... probabil ca ti-ar fi pasa mai mult decat de persoana ta. Sorry, eu nu pot sa ma gandesc doar la mine. Asa m-au invatat parintii, ce sa fac...