Originally Posted by
Teo
Vă înțeleg punctul de vedere și sunt de acord că în unele situații poate funcționa, însă având în vedere toată situația cu conspirationistii din pandemie, eu nu mai am răbdare de o bătaie amicală pe umăr însoțită de ''da, ai dreptate, dar încearcă să vezi și alt punct de vedere, etc''. Dacă aș avea de ales între a jigni și a încerca să ridiculizez credințele lui, clar aș merge pe a două varianta.
Printre ei or mai fi oameni care au simțul penibilului, cred că acestei tipologii dacă îi spui cât de prostesc este tot ceea ce susține împăratul suveranitățîi, poate ceva începe să aibă sens în creierul lor și își dau seama că au susținut un impostor. Poate o cale spre a se îndrepta este să conștientizeze ei după ce pun cap la cap anumite chestiuni despre cât de păcăliți / păcălici au fost.
Nici eu nu cred că ascunsul după deget de frică că nu cumva să îi supărăm este calea cea mai bună.
IRL, o singură interacțiune am avut cu un simpatizant CG (fostul forum vecin) în care a început să îmi povestească despre cât de profund este canditatul acesta, citez, ''pe noi, ăștia mici, ce ne interesează de la viață? să mâncăm, să bem și să fu**m. El vorbește despre conștiința, trezirea din Matrix, este altceva, schimbarea de care avem nevoie, chiar dacă nu înțelegem tot ceea ce spune''. Îi fac semn că am nevoie să ies la o țigară, mă duc să fumez, iar când mă întorc, trec pe lângă el și îi zic ''trebuie să fiu sincer cu tine, pentru un minut chiar m-ai păcălit, chiar am crezut că ești simpatizant''. Mai erau și alte persoane acolo, sunt sigur că a simțit situația jenantă. A venit după la mine când eram singur să îmi spună că el, de fapt, nu a glumit și chiar crede în individul acela. Nu a fost nicio jignire la mijloc, însă l-am făcut să simtă penibilul situației și să își pună câteva întrebări, probabil.
Paul, dacă la mine te-ai referit cu ''unii de pe aici n-ați mâncat atâtea fripturi în viața voastră câte articole de istorie am citit eu'', să știi că am mult mai multe fripturi umblătoare decât cele care erau în spatele meu, doar că majoritatea era la păscut când am filmat.
Acum și cu numărul asta mare de articole, mhda, dacă majoritatea ai citit-o de activenews.ro, nu prea ar trebui să adaugi la număr, ci să scazi. Vezi că nu tot ceea ce citești pe net este adevărat. În liceu aveam un coleg care împărtășea în stânga și-n dreapta informația cum că Darwin pe patul de moarte s-ar fi lepădat de teoria evolutionismului, lucru care nu are nicio legătură cu adevărul, însă pentru el era real fiindcă îl citise pe crestinortodox.ro .