Nu neg ca exista si exceptiile. Ce am scris este din pura experienta. Din aproape 400 angajati de care ma lovesc in munca mea, cred ca sunt 4-5 asa cum ii descrieti voi (stau peste program, muncesc si de acasa etc.), restul sunt daramati psihic daca sunt nevoiti sa iasa pe usa biroului cu 5 minute mai tarziu decat ora de incheiere a programului. Daca procentul este asa mic, raportat la numarul angajatilor din Romania, schimbarea este nu inceata ci foarte inceata.
@Mariush - oamenii pe care ii descrii tu, sunt cei care muncesc la alt nivel, in firme mari, unde daca pot si isi dau interesul, "cresc". O astfel de societate, prin tipul de patronare si de comportament cu angajatul, il determina sa dea randament, uneori peste puterile sale. Am un prieten in aceasta situatie (kragod stie despre cine scriu). Om care a plecat de la a introduce date intr-un calculator si care acum a ajuns mult mai sus si sunt sigur ca nu se va opri aici. A muncit si munceste in continuare la orice ora, pot spune chiar ca peste masura si a devenit workaholic, dar la naiba, daca nu devii asa, poti usor sa pierzi totul.